ADVENT VILLACH, KLAGENFURT, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 dana

GARANTIRANO
 • Advent Villah, Klagenfurt, Postojna i Ljubljana
 • Advent Villah, Klagenfurt, Postojna i Ljubljana
 • Advent Villah, Klagenfurt, Postojna i Ljubljana
CIJENA OD:550kn

Program putovanja

Putovanje Advent Villach, Klagenfurt, Postojna i Ljubljana 2 dana autobusom 09.12. i 16.12.2017.
GARANTIRANI POLASCI

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
                         
1. dan     ZAGREB - KLAGENFURT - VILLACH
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Klagenfurta sa pogledom na prekrasno jezero Wörthersee koje je jedno od najvećih i najtoplijih alpskih jezera Europe. Parkiramo u centru i započinjemo obilazak  kod trga Kiki-Kogelnik-Platz te prolazimo pored renesansne zgrade parlamenta Landhaus iz 16.stoljeća, u čijem dvorištu su prekrasna dva tornja. Nakon par koraka stižemo do glavnog trga grada. Neuer Platz je i najveći trg, na kojem se nalazi Lindwurm, zaštitni znak grada, velika fontana iz 16.stoljeća u obliku zmaja. Legenda kaže da je tu nekada bila močvara u kojoj je živio zmaj Lindwurm koji je krao djevice i ubijao stoku sa imanja vojvode. Plemić je obećao da će onome tko ubije zmaja dati zemlju i sagraditi zamak, što je i učinio. I tako je nastao Klagenfurt, šireći se od malog seoca u prekrasan grad. Zamak se i danas može posjetiti. S trga se ulazi u veliki shoping centar Arkade koji se nalazi u velikoj stakleno-čeličnoj zgradi. Naravno imat ćete dovoljno slobodnog vremena za blagdanski shopping ali i za prekrasan Adventski sajam na otvorenom. Negdje oko 16.00 sati krećemo prema Villachu koji je od Klagenfurta udaljen svega 40 km. Smještaj u hotel u centru. Kraći odmor te kasnije predvečer odlazimo pješice do glavnog gradskog trga na Božićni sajam. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan     VILLACH – POSTOJNA – LJUBLJANA - ZAGREB
Doručak. Krećemo prema Postojnskoj jami udaljenoj svega 145 km. Oko 11.00 sati dolazak u Postojnu. Prvo se vozimo uz rječicu Pivku prema Predjami i poznatome dvorcu koji doslovce izrasta iz kamena. Zanimljivo je da su dva dvorca, jedan u drugome, a tu je i legenda o Erazmu Predjamskom koji je braneći čast svoga prijatelja završio u nemilosti Beča i morao se skriti u dvorac u kamenu. Vraćamo se prema Postojnskoj jami gdje započinjemo svoj razgled vlakom. Sama vožnja špiljom jest dojmljiva budući da se iza svakog zavoja pojavljuje novi sigasti gaj. Nastavljamo razgled jame pješice uz stručno vodstvo osoblja špilje. Sigurno će vas se dojmiti i “dvorana špageta”. Pri izlasku iz špilje čeka nas još jedno prirodno čudo - potomak zmaja odnosno čovječja ribica. Pri kraju Adventa organiziraju drugačiji doživljaj špilje izvodeći biblijsku priču o rođenju Kristovu. U samoj špilji postavljaju 14 biblijskih scena rođenja Kristova a blagdansko raspoloženje stvaraju i glazbenici koji izvode Tihu noć. Slobodno vrijeme za kuhano vino. Krećemo prema Ljubljani. Nakon zajedničkog razgleda kroz stari centar grada slijedi slobodno vrijeme za uživanje u Božićnom sajmu, trgovinicama i kafićima uz obalu Ljubljanice. Ako vam je božićnog ugođaja već dosta, prošećite do Ljubljanskog grada. Uspon? Žičara u prosincu vozi cijeli dan i za samo 4 eura možete se maknuti od blagdanske gungule. Gore uživajte u miru, pogledu ili povijesnim sadržajima. Povratak za Zagreb. Dolazak svakako iza 21.00 sat.
 

Cijena aranžmana po osobi : First minute 550 kn / Redovna cijena 650 kn

Popusti i doplate
  • dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta,
  • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %.
  • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi,

NAPOMENA: Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bitI će definirano 5 dana prije polaska.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta / Minimalan broj putnika: 40


Hotel 4* u centru Villacha!
***
Posjetite predivnu Postojnu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
09.12.2017
Datum povratka:
10.12.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
550 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: I041
Datum polaska:
09.12.2017
Datum povratka:
10.12.2017
Grad polaska:
Čakovec / Varaždin
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
610 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE
polazak ČK ili VŽ

Šifra: I041
Datum polaska:
16.12.2017
Datum povratka:
17.12.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
550 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: I041
Datum polaska:
16.12.2017
Datum povratka:
17.12.2017
Grad polaska:
Čakovec / Varaždin
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk
Cijena:
610 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE
polazak ČK ili VŽ

Šifra: I041
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • jedno noćenje u hotelu 3/4* u središtu Villacha u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
 • razgledavanja prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • ulaznica za Postojnsku jamu i Predjamski dvorac i vođenje na hrvatskom jeziku – 31,90 eur po osobi (u cijeni uključeno vođenje na hrvatskom jeziku),
 • obavezna nadoplata boravišne pristojbe 1,40 eur po osobi u hotelu,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • žićara u Ljubljani 4 eur po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu 130 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi,
 • putno osiguranje

 

Informativne cijene ulaznice za Predjamski dvorac i Postojnu sa vodičem na hrvatskom jeziku:

 • 31,90 eur za odrasle
 • 25,50 eur student (dokaz)
 • 19,10 eur djeca
 • 2 eur djeca do 5 godina

 

VAŽNE INFORMACIJE
  - raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
  - završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
  - fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
  - organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
  - agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
  - agencija zadržava pravo promijene redosljeda programa.


Austrija (službeni njemački naziv: Österreich, bavarski: Östareich ili Estareich, alemanski: Öschtriich, slovenski: Avstrija, mađarski: Ausztria) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
  • gotovina, internet bankarstvo
  • kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
  • online putem mrežne stranice.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142.
Polica jamčevine br. 1501-00000499 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT