ATENA - 5 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:2.090 kn

Program putovanja

Putovanje Atena 5 dana avionom 16.02.-20.02., 09.03.-13.03.2018.

1. dan: ZAGREB - ATENA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom na liniji JU231 u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjet znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa, atenskog „kućnog brda“ kako ga nazivaju, otkud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLETI - OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA / IZLET ARGOLIDA: MIKENA I EPIDAUR
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti.

IZLET NA OTOKE: Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni s odlaskom na prekrasni izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferimaod/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

IZLET ARGOLIDA, MIKENA I EPIDAUR: Cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba (doplata za ulaznicu na arheološko nazalište na licu mjesta). U turu Argolida uključen je i ručak. Povratak u hotel.

4. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET NA CAP SOUNION
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo izlet preko rivijere do rta Sounion, najudaljenijeg rta poluotoka. U njegovom se podnožju nalazi hram posvećen bogu mora Posejdonu iz 444.g.pr. Krista s kojeg se pruža prekrasan pogled na Saronski zaljev (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Navečer zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka - moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ATENA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro za kupovinu ili dodatni posjet nekom od brojnih atenskih muzeja: svakako preporučujemo posjet novom Muzeju Akropole, fantastičnom muzeju otvorenom 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Ili možete posjetiti muzej Benaki u kojem je vidljiv presjek spektakularne grčke kulture, monografski Muzej cikladske umjetnosti, Bizantski muzej, itd.). U ranim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 u 15:35 s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 16.02.: First minute 2.090 kn / Redovna cijena 2.190 kn
Polazak 09.03.: First minute 2.290 kn / Redovna cijena 2.390 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Najmanji broj putnika: 20

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske viza za Grčku nije potrebna ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Napomene
Fakultativni izleti doplaćuju se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju svakog izleta je 15 prijavljenih putnika. Izleti Argolida i Cap Sounion uključuju najam autobusa prema programu i uz našeg pratitelja obveznu asistenciju grčkih lokalnih vodiča. Na cjelodnevnom izletu Argolida uključen je ručak za putnike. Na arhološkim lokalitetima ulaznice se doplaćuju.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Cijene putovanja

Datum polaska:
16.02.2018
Datum povratka:
20.02.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.090 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 16.02.
Datum polaska:
09.03.2018
Datum povratka:
13.03.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.290 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 09.03.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb- Beograd- Atena- Beograd- Zagreb
 • četiri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom
 • uslugu pratitelja putovanja
 • transfer od/do zračne luke u Ateni
 • poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata zazrakoplovne pristojbe 1.090 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • karte za javni prijevoz u Ateni
 • putno osiguranje 


Fakultativne doplate:
CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 620 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika)
CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA S UKLJUČENIM RUČKOM: 540 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika)
POLUDNEVNI IZLET CAP SOUNION: 290 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika)

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u siječnju 2017. g., podložne promjeni):
- Akropola 20 €
- Muzej Akropole 5 €
- Nac. arheološki muzej 7 €
- ulaznica u Posejdonov hram 8 €
- ulaznice u Epidaur i Mikenu 24 € ukupno

 

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT POŠALJI UPIT