BARCELONA - 5 dana

FIRST MINUTE
 • Putovanje u Barcelonu
 • Putovanje u Barcelonu
 • Putovanje u Barcelonu
CIJENA OD:3.590kn

Program putovanja

Putovanje Barcelona 5 dana avionom 01.10.- 05.10.2017.

Uz doplatu moguć polazak iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra. 

Holiday Inn Express Barcelona - City 22@ 3*

1. dan ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ''Pleso'' kod  Pošte  u 13.15h. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu na direktnom letu Croatie Airlinesa, OU 374 u 15.20h. Po dolasku u Barcelonu u 17.30h obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na panoramski razgled grada: Montjuïc, gdje je smješten Olimpijski sportski kompleks; Gradonačelnikov vidikovac, s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad; terminal Marítimo, trajektna luka; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike; Casa Batlló i Casa Milà/La Pedrera, prekrasne stambene zgrade, obje djela čuvenog katalonskog arhitekta Antonija Gaudíja. U nastavku prijevoz do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje.  

2. dan BARCELONA
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled središta grada pješice: Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi, sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike. Šetnja ulicom Portal del'Angel do katedrale sv. Eularije, Trga Jauma I. gdje se nalaze Generalitat i Gradska vijećnica te preko ulice Ferrán, čuvenoj po Gaudijevim svjetiljkama, uz legendarnu Picassovu uličicu Avignyó do Kraljevskog trga. Potom šetnja Ramblom, najživljom gradskom avenijom i pješačkom zonom koja povezuje Katalonski trg, središte novog grada, i Port Vell, staru luku. Slijedi odlazak do Sagrade Familie, jedne od najslavnijih svjetskih katedrala, najveći nedovršeni Gaudíjev projekt, a nakon kraćeg odmora i stanke za ručak predlažemo odlazak u Park Güell, remek-djelo Antonija Gaudíja (dio UNESCO-a), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. Noćenje.

3. dan BARCELONA – FIGUERAS & GIRONA – BARCELONA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na izlet Figueras & Girona.
Figueras, rodno mjesto jednog od najpoznatijeg španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja u kojem se nalazi i njegov istoimeni muzej, koji je nakon Muzeja Prado u Madridu najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. U nastavku, odlazak do Girone, jednog od najljepših katalonskih srednjovjekovnih gradova. Šetnja Ramblom uz rijeku Onyar do središta grada: katedrala i Židovska četvrt. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Barceloni.
Gostima koji ostaju u Braceloni predlažemo posjet Picassovom muzeju smještenom u ulici Montcada, jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica Barcelone, odlazak do živopisne tržnice La Boqueria ili pak odlazak do Španjolskog sela (Poble Español), jedinstvenog kompleksa građevina raznih stilova iz čitave Španjolske, u kojem možete vidjeti kako izgledaju, a i kako su izgledali, gradići na jugu i na sjeveru i sve što je značajno za pojedine pokrajine. Danas su sve te kućice suvenirnice, kafići i restorani. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru uz strastveni flamenco show. Noćenje.

4. dan BARCELONA – SITGES & TARRAGONA – BARCELONA
Doručak. Danas predlažemo odlazak na izlet do Sitgesa i Tarragone, mediteranskih gradića na Zlatnoj obali (Costa Daurada).
Sitges – slikoviti gradić smješten nadomak Barcelone koji je, osim po povijesnim znamenitostima, lijepim plažama i noćnim klubovima, poznat i po filmskom festivalu i karnevalu. Često ga nazivaju „Ibiza u malom“ ili St. Tropez Španjolske.
Tarragona - nekadašnja prijestolnica Hispanie s mnogim srednjovjekovnim spomenicima i arheološkim ostacima iz rimskog carstva (dio UNESCO-a): zidine s portalom sv. Antuna; Pretorium, za kojeg se vjerovalo da je rodna kuća Poncija Pilata; amfiteatar iz 2 st.; katedrala iz 12. st., jedna od najljepših u Španjolskoj. Ukoliko pak ostajete u gradu, a pri tome ste još i ljubitelj nogometa, predlažemo odlazak do najvećeg stadiona u Europi - Camp Nou, doma nogometnog kluba Barcelona, gdje možete razgledati muzej sa brojnim trofejima kluba, Messijevim zlatnim loptama..., obići tribine, novinarske kabine, proći tunelom kroz koji igrači izlaze na teren i dr. Noćenje.

5. dan BARCELONA – ZAGREB  
Nakon doručka predlažemo posjet trgovačkom centru Maremagnum s mnogobrojnim trgovinama, barovima i restoranima ili pak obližnjem Akvariju, jednom od zasigurno najboljih i najvećih u Europi, u kojem se može vidjeti morska flora i fauna Mediterana, ali i tropskih mora i oceana. Oko 15.00h prijevoz od hotela do zračne luke. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa, na liniji OU 375 u 18.20h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 20.20h. Završetak programa.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.890 kn
First minute cijena: 3.590 kn (do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta) 
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe po osobi: 1.090 kn

Minimalni broj putnika: 15

Popusti:
Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 150 kn
Napomena:
Smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

RED LETENJA:
OU  374  ZAG  BCN    15:20 17:30
OU  375  BCN   ZAG   18:20 20:20

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2017. i mogu biti podložne promjeni
Važno: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Vrijednost više: uključena boravišna pristojba!

Cijene putovanja

Datum polaska:
01.10.2017
Datum povratka:
05.10.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
3.590 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D21
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) do Barcelone;
 •  prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Bracelonu s uključenim panoramskim razgledom grada i prijevoz od hotela do zračne luke u povratku;
 • smještaj u hotelu Holiday Inn Express Barcelona - City 22@ 3* ili sličnom u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;  
 • boravišnu/turističku pristojbu,
 • razglede prema programu;
 • pratitelja iz Zagreba,
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (podložno promjeni do dana izdavanja karata)
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 370 kn po osobi + pristojbe zračnih luka
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • karte javnog  gradskog  prijevoza
 • doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove
 • pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje


Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
Flamenco večera & show
u Palacio del Flamenco (jelovnik: paella s plodovima mora, salata, princes krafne s čokoladom, čaša Sangrie ili vina, voda): 380 kn po osobi
Izlet Figueras & Girona: 550 kn po osobi
- uključen prijevoz autobusom i ulaznica za Muzej Dalí
Izlet Sitges & Tarragona: 490 kn po osobi
- uključen prijevoz autobusom i ulaznica za katedralu u Tarragon

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :
Sagrada Familia:
odrasli 18 Eur, dijete do 11 godina besplatno
Park Güell: odrasli 8 Eur, dijete do 6 godina besplatno, dijete 7-12 godina 5,60 Eur
Pueblo Español: odrasli 14 Eur, dijete 4-12 godina 7 Eur
Aquarium: odrasli 20 Eur, dijete 5-10 godina 15 Eur, dijete 3-4 godine 7 Eur
Muzej Picasso: zbirka 11 Eur, zbirka & privremena izložba 14 Eur
Casa Batlló: odrasli 23,50 Eur, dijete 7-18 godina 20,50 Eur, dijete do 6 godina besplatno
Casa Milà/La Pedrera: odrasli 22 Eur, dijete 7-12 godina 11 Eur, dijete do 6 godina besplatno
Camp Nou Experience: odrasli 25 Eur, dijete 6-13 godina 20 Eur
Metro karta: jednodnevna 7,60 Eur; jedan smjer 2,15 Eur.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT