BUDIMPEŠTA - 2 dana

GARANTIRANO
  • Putovanje u Budimpeštu autobusom
  • Putovanje u Budimpeštu autobusom

Program putovanja

Putovanje Budimpešta 2 dana autobusom 11.11.2017.
GARANTIRANI POLAZAK

Mogući polasci iz Karlovca, Varaždina i Čakovca

1. Dan Zagreb – BUDIMPEŠTA
Polazak iz Zagreba u 06:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Budimpešte uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku odmah krećemo u upoznavanje živahnog gradskog središta, prošetat ćemo ćemo pješačkom zonom poznate Vaci ulice i središtem grada preko glavnog gradskog trga Vörösmarty do poznate tržnice na dnu ulice s bogatom ponudom suvenira, mađarskih vina, rakija i poznate začinske paprike. Nastavljamo poludnevni panoramski razgled peštanskog dijela grada (autobusom i pješice): najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav – bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I – nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi – Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom – gradski park tj. Varosliget ... Odlazak u hotel i smještaj u sobe, kraći odmor. Navečer preporučujemo jednosatnu vožnju brodom po Dunavom – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta) ... i kako bismo dan završili na „mađarski način“ predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu mađarsku čardu uz folklorni program (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. DAN BUDIMPEŠTA – Zagreb 
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Odlazak do najviše točke grada – brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu. Nastavljamo do Budima, dio Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima... Oko 14:00 sati polazak prema Zagrebu. Mogući ručak u čardi u blizini jezera Balaton. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi za polaske: 11.11. - Redovna cijena 450 kn
 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta / Minimalan broj putnika: 40
First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:
dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10 % popusta
odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 5 %

Smještaj je u hotelu Danubius Flamenco 4* ili sličnom hotelu iste kategorije (lokalna kategorizacija).

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Karlovca (uvjet je minimun 10 putnika), Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Hotel 4*!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT