ČEŠKI KRUMLOV I DVORCI JUŽNE ČEŠKE - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Češka 3 dana autobusom 28.10.–30.10.2017.

Mogućnost polaska: Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec

1. DAN Zagreb – JINDŘICHŮV HRADEC – ČEŠKI KRUMLOV
Polazak iz Zagreba u 5:30 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Češkoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Jindřichův Hradec i razgled prekrasnog srednjevjekovnog gradića: središnji trg, gotička crkva, dvorac – treći po veličini grad/dvorac nakon Praga i Češkog Krumlova (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). U dvorcu se nalaze 320 soba, te 10.000 umjetničkih djela i knjiga. Nakon razgleda i šetnje parkom odlazak prema Češkom Krumlovu, najromantičnijem povijesnom gradiću južne Češke koji svojom osebujnošču ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora šetnja gradom s pratiteljem putovanja, te prvo upoznavanje grada i fakultativni odlazak na večeru (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. DAN ČEŠKI KRUMLOV – HLUBOKA NAD VLTAVOU – ČEŠKE BUDEJOVICE – ČEŠKI KRUMLOV 
Doručak. Razgled Češkog Krumlova, grada koji je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstveni primjer ovako očuvane urbane cjeline. Razgled grada: most na plaštu, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vita koja dominira gradom, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Romantična povijesna jezgra okružena je vijugavim uličicama i sačuvala je izgled od prije nekoliko stoljeća. Svake godine ovaj grad posjeti više od milijun posjetitelja. Slobodno vrijeme i nastavak prema dvorcu Hluboka nad Vltavou, jednom od najljepših čeških dvoraca koji je romantična kopija engleskog Windsora sa velikim parkom. Iako je dvorac drevan, obnova u baroknom stilu, a zatim nova obnova u stilu romantizma dale su mu današnji izgled. Razgled unutarnjih prostorija dvorca s bogatom kolekcijom namještaja, tapiserija, porculana, oružja i lovačkih trofeja koji pripadaju obitelji Schwarzberg (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju parkom. Nastavljamo prema Češkim Budejovicama, glavnom gradu Južne Bohemije koji predstavlja mješavinu gotike, renesanse i arhitekture 19. stoljeća. Razgled stare gradske jezgre: glavni trg Otokara II., gradska vijećnica, Crni toranj, Samsonova fontana, gotička katedrala Svetog Nikole, Rabenštajnska kula. Navečer fakultativni odlazak na večeru u poznatu Budvar pivnicu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u Češki Krumlov. Noćenje.

3. DAN ČEŠKI KRUMLOV – ROŽMBERK NAD VLTAVOU – Zagreb 
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgled dvorca Češki Krumlov (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta) koji je svojom veličinom na drugome mjestu u kategoriji Čeških dvoraca. Ispred njega je samo praški dvorac Hradčany. S obzirom da se dvorac koji je građen u 13.st. nalazi u neposrednoj blizini rijeke svojim oblikom potkove djelomično prati njezin tok. Dvorcem dominira veliko dvorište unutar kojega je most koji premošćuje pukotinu u stijeni na kojoj se dvorac gradio. Od 1992. godine je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon razgleda zajednički odlazak autobusom do dvorca Rožmberk nad Vltavou. Razgled dvorca iz 13. stoljeća (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta), koji je tijekom16. stoljeća bio u vlasništvu i Jana Zrinskog, sina hrvatskog bana Nikole Šubića Zrinskog. Povratak prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja po osobi: 1.085 kn
First minute:  985 kn (do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta)

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 

Popusti (trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit)
- osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 5% popusta

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Karlovca (uvjet je minimun 10 putnika), Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

Razgled četiri najljepša dvorca južne Češke!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT