EGIPAT - KRSTARENJE NILOM I KAIRO - 7 dana

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Egipat - Krstarenje Nilom i Kairo 7 dana avionom i brodom 30.04.-06.05.2017.

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - KAIRO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.30 sati. Nastavak leta za Kairo u 18.40 sati na liniji TK 694 (Turkish Airlines). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Kairo predviđen je u 20.00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Kairo sastanak s predstavnikom lokalne agencije i transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje

2. dan: KAIRO - LUKSOR
Ranojutarnji doručak te transfer do zračne luke. Slijedi let za Luksor i kraća vožnja do pristaništa na Nilu. Smještaj u kabine i ručak. Poslijepodne je rezervirano za obilazak Istočne obale Nila gdje se smjestio veličanstveni kompleks hramova u Karnaku. Uz odlično očuvanu dvoranu stupova i prilaz sfingi s ovnujskim glavama, u hramu možete vidjeti i reljefe s prikazima bitaka Ramzesa II. Poslije večere odlazak na obilazak hrama u Luksoru. Poseban dojam ostavljaju reflektorima osvijetljene sjedeće skulpture faraona na ulazu. Povratak na brod i noćenje.

3. dan: LUKSOR - ESNA - EDFU
Doručak. Prijepodnevni odlazak na Zapadnu obalu Nila, tzv. „Obalu mrtvih“, gdje su se smjestile grobnice u stijeni Doline kraljeva i posmrtni hramovi uz obalu rijeke. Obilazak će obuhvatiti jedan od najneobičnijih hramova Egipta, posmrtni hram kraljice Hatšepsut, nekoliko grobnica u Dolini kraljeva te Memnonove kolose, dvije sjedeće skulpture, jedinog ostatka posmrtnog hrama faraona Amenofisa III. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevno isplovljavanje prema jugu i živopisan prolazak kroz ustavu u Esni. Večera na brodu i uplovljavanje u Edfu.

4. dan: EDFU - KOM OMBO - ASUAN
Doručak. Odlazak na razgled hrama boga Horusa, najočuvanijeg hrama staroga Egipta. Zahvaljujući nanosima pijeska i naselju koje je nastalo na njima, Horusov hram i danas ima očuvan krov, središnje svetište i cikluse reljefa s prikazima iz života bogova. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevna plovidba lijenim, nilskim vodama uz izmjenu bukolikih prizora. Večernje uplovljavanje u Kom Ombo i obilazak dvostrukog hrama boga-krokodila, Sobeka, i boga-sokola, Haroerisa. Večera i noćna plovidba prema Asuanu. Noćenje na brodu.

5. dan: ASUAN
Doručak. Cjelodnevni obilazak Asuana, vrata Egipta prema drevnoj Nubiji i „crnoj Africi“. Razgled ćete započeti obilaskom hrama božice Izide na otoku Philae. Kako je, pri izgradnji Asuanske brane, originalan otok potopljen, Izidin hram je rastavljen i kamen po kamen preseljen na otok Bigu. Slijedi kratko zaustavljanje na Asuanskoj brani te posjet kamenolomu s nedovršenim obeliskom. Ručak na brodu. Smiraj dana rezerviran je za romantčnu plovidbu tradicionalnom jedrilicom, feluccom, oko asuanskih otočića. Večera na brodu.

6. dan: ASUAN - KAIRO
Doručak. Transfer do zračne luke te let za Kairo. Po slijetanju odlazak do Sakare i stepenaste piramide faraona Zosera, prve velike piramide Egipta. Slijedi odlazak do platoa u Gizi, gdje se nalazi jedno od sedam svjetskih čuda staroga svijeta, piramide faraona Keopsa, Kefrena i Mikerina te hram u dolini s tajnovitom Sfingom. Razgled piramida je izvana. Odlazak do hotela, smješatj, večera i noćenje.

7. dan: KAIRO - ISTANBUL - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK 691 (Turkish Airlines) u 8.45 sati. Dolazak u Istanbul u 12.00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 18.05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 19.15 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.390 kn
First Minute cijena: 5.990 kn (do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn (podložne promjenama)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice. Prilikom uplate putovanja treba priložiti presliku putovnice ili poslati e-mailom scan putovnice.

Napomene
Za ovo putovanje putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice. Prilikom uplate putovanja treba priložiti presliku putovnice ili poslati e-mailom scan putovnice.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja.

KORISNE INFORMACIJE
EGIPAT: država na sjeveroistoku Afrike omeđena Sredozemnim morem na sjeveru, Sueskim kanalom na istoku i Saharom na zapadu i jugu
Glavni grad: Kairo
Površina: 1 001 450 km²
Stanovništvo: nešto više od 94 milijuna Religija: 90% muslimani, 10% kršćani Jezik: arapski, u turističkim središtima moguće sporazumijevanje na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku
VREMENSKA ZONA: EET bez promjene na ljetno/zimsko vrijeme. Tako je vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku ljeti + 2 sata (Zagreb 12,00 sati – Kairo 14,00 sati), a zimi +1 sat (Zagreb 12,00 – Kairo 13,00 sati). KLIMA I VREMENSKA PROGNOZA: suptropska s pustinjskim utjecajem, prosječne temperature zraka/mora od listopada do travnja 25/20◦ C
ODJEĆA: Preporučamo da sa sobom ponesete laganu pamučnu garderobu i udobnu obuću te isto tako nešto u slučaju hladnih dana ili večeri. Isto tako ponesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, šešir ili kapu, te sunčane naočale.
Za posjet mošeji nužna je primjerena odjeća koja potpuno prekriva tijelo, ulazi se bez obuće.
STRUJA: 220 V, adapter nije potreban. VODA ZA PIĆE: Pije se isključivo flaširana voda. Voda iz vodovoda nije pitka, a preporuča se i pranje zubi flaširanom vodom te izbjegavanje pića rashlađenih ledom. NOVAC: Egipatska funta:; 1 USD = 19 EGP, 1 EUR = 20.3 EGP, 1 HRK = 2.3 EGP
SUVENIRI: kopije egipatskih skulptura, oslikani listovi papirusa, tepisi i ćilimi, zlatni i srebrni nakit, lokalno pripravljeni parfemi, začini, pamučni odjevni predmeti
HRANA I PIĆE: U hotelima se služe uobičajena međunarodna jela i pića, a od domaćih jela preporučamo: jela od leće i drugih grahorica, janjetinu, ovčetinu, junetinu s rižom, beskvasni kruh, pikantne umake, orijentalne slastice kao što je Um Ali.

Krstarenje Nilom na brodu 5* deluxe i svi razgledi s pripadajućim ulaznicama!

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT