ENGLESKA - 8 dana autobusom i brodom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Engleska 8 dana autobusom i brodom 29.09.-06.10.2017.
LONDON – WINDSOR – SWINDON – COTSWOLDS: CHIPPING CAMDEN–HIDCOTE MANOR GARDEN–BOURTON-ON-THE-WATER–STRATFORD UPON AVON – BATH – STONEHENGE – SALISBURY – CANTERBURY – STRASBOURG

1.dan: ZAGREB – KÖLN/MAASTRICHT
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 4:30 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz potrebna i propisana stajanja putem. Dolazak na područje Kölna u kasnim poslijepodnevnim satima, zaustavljanje u gradu u blizini glasovite katedrale kako bismo je posjetili. Smještaj u hotel na području između Kölna i nizozemskog Maastrichta, noćenje.

2.dan: KÖLN/MAASTRICHT – CALAIS/DUNKIRK – DOVER – LONDON
Doručak. Odlazak iz hotela i nastavak putovanja prema Engleskoj kroz Belgiju i Francusku prema Calaisu odnosno Dunkirku (točno vrijeme i lokaciju polaska broda navest ćemo u završnoj obavijesti!). Ukrcaj na brod i prelazak La Manchea. Po dolasku na englesko tlo nastavak putovanja do glavnog grada Londona kojeg ćemo obići panoramski: Westminster Abbey – Piccadilly Circus – Parliament – Buckinghamska palača – Trafalgar Square - City of London – katedrala sv. Pavla – South Bank – Tower of London. Smještaj u hotel na području Londona u večernjim satima, večera u hotelu. Noćenje.

3.dan: LONDON – WINDSOR – SWINDON
Doručak. Poslije doručka putovanje prema Windsoru, četrdesetak kilometara udaljenom od Londona. Mjesto je vrlo značajno za Englesku odnosno Veliku Britaniju budući da se u Windsoru nalazi istoimeni dvorac koji je od srednjeg vijeka glavna rezidencija britanske kraljevske obitelji. U početku utvrda u dolini Temze čija je gradnja započela 1070. g. i više je puta pregrađivana i nadograđivana. Dvorac Windsor jedan je od najvećih nastanjenih dvoraca na svijetu i velikim dijelom otvoren za javnost. Posjet dvorcu – ulaznica uključena. U blizini dvorca nalazi se Eton College, spominjan i kao najpoznatija srednja škola na svijetu. Škola je osnovana u srednjem vijeku, točnije u 15.st. kad ga je osnovao kralj Henry VI. Eton je oduvijek imao vrhunsku kvalitetu, elitni status i rigidnu disciplinu, a iz njegovih klupa izašli su brojni engleski državnici. Slobodno vrijeme u gradiću za osobne programe. Putovanje prema Swindonu i smještaj u hotel na tom području. Večera i noćenje.

4.dan: SWINDON – IZLET PO COTSWOLDSU: CHIPPING CAMPDEN – HIDCOTE MANOR GARDEN – BOURTON-ON-THE-WATER – STRATFORD UPON AVON – SWINDON
Doručak. Cjelodnevni izlet po romantičnoj regiji Cotswolds. Riječ je o regiji sastavljenoj od malih sela i gradića, slikovitih kuća i koliba koje su izgrađene od lokalnog žutog kamena čiji krovovi su nerijetko pokriveni slamom. Svim ljubiteljima serije „Downtown Abbey“ ili krimi serije „Umorstva u Midsommeru“ ovaj će dan pružiti veliko zadovoljstvo jer će prepoznati prekrasne pejzaže u kojima su snimani ti serijali. Cotswolds je područje prelijepe prirode, s dubokim šumovitim dolinama i blagim brežuljcima i mi ćemo posjetiti nekoliko značajnih lokaliteta u regiji od kojih je prvi pitoreskno selo Chipping Campden, s prekrasnim kućicama i crkvama, nekoć bogato trgovačko mjesto („chipping“ iz naslova se odnosi upravo na trgovinu) specijalizirano za trgovinu vunom. Šetnja selom i nastavak putovanja po regiji prema Hidcote Manor Gardenu (ulaznica uključena), jednom od najpoznatijih i najljepših britanskih vrtova. U nastavku dana predstoji posjet dragulju regije, selu Bourton-on-the-Water, čije se kamene kućice zlatno obojane naslanjaju jedna na drugu s okućnicama u cvijeću, mlinovima, maleni mostovi propinju se preko rječice, a pašnjaci je okružuju. Poslijepodne ćemo posjetiti rodno mjesto najpoznatijeg engleskog pisca, Williama Shakespearea, koji je tu dočekao i svoj kraj. Iako ga svake godine posjete milijuni turista, još je uvijek moguće u nekim dijelovima mjesta pronaći atmosferu Shakespearova doba. Šetnja povijesnom jezgrom. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

5.dan: SWINDON – BATH – STONEHENGE – SALISBURY – SWINDON
Doručak. Danas ćemo posjetiti jedan od najljepših engleskih gradova, Bath. Grad termalnih izvora u rimsko je doba bio poznat pod imenom Aquae Sulis. Tu su Rimljani uredili raskošne kupelji, bazene i saune, rimska se elita tu rado sastajala. U 20. stoljeću se počeo Bath pretvarati u mondeno ljekovito kupalište za što je zaslužan ponajviše Beau Nash, majstor ceremonije u to vrijeme. Terme i cijeli grad obnovljeni su u klasicističkom stilu što Bath čini izuzetno privlačnim. Ovi su termalni izvoi inače jedini u Engleskoj. Posjet termama (ulaznica uključena u cijenu). Poslije posjeta Bathu putujemo prema jednom od najpoznatijih engleskih lokaliteta, slavnom Stonehengeu (ulaznica za centar za posjetitelje uključena). Svjetski poznato prapovijesno nalazište građeno je između 3100. i 1500. g.pr.n.e., teorija oko svrha gradnje ima mnogo, a najčešća jest da je Stonehenge bio neka vrsta svetišta poklonika sunca. Za kraj dana posjetit ćemo petnaestak kilometara udaljen Salisbury, ljepuškasti gradić s jednom od najljepših katedrala u zemlji. Poznat kao „grad na selu“, Salisbury je okružen tipično engleskim krajolikom, a gradić je ostao nepromijenjen u odnosu na srednjovjekovnu Englesku sa starim kućama i drvenim gredama. U Salisburyju nema visokih zgrada i nebodera što je doprinijelo ljepoti i harmoniji mjesta. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

6.dan: SWINDON – LONDON
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema Londonu gdje ćemo po dolasku upotpuniti panoramsku turu metropolom koju smo napravili u prethodnom posjetu. Poslije panoramske vožnje slobodan dan u živahnoj engleskoj prijestolnici za osobne programe, možda posjet nekom od brojnih i glasovitih muzeja kojima London obiluje, kupovinu, šetnju, vožnju brodom po Temzi, itd. Moguć posjet s pratiteljem putovanja atrakciji London Eye (plaćanje na licu mjesta). Smještaj u hotel na području Londona u ranim večernjim satima, večera i noćenje.

7.dan: LONDON – CANTERBURY – STRASBOURG
Doručak. Odlazak iz Londona i Engleske preko Canterburyja, grada u pokrajini Kent smještenom na rijeci Stour i glasovitom po svojoj katedrali. Canterbury je sjedište nadbiskupa od Canterburyja koji je vjerski lider Anglikanske crkve, a katedrala je jedna od najstarijih vjerskih građevina u Engleskoj, godine 1988. stavljena je na popis zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO kao iznimno arhitektonsko djelo. Posjet katedrali (ulaznica se doplaćuje na licu mjesta). Poslije posjeta katedrali nastavak putovanja prema Calaisu, ukrcaj na trajekt i putovanje prema Doveru/Dunquerqueu i potom dalje prema Strasbourgu. Razgled stare povijesne jezgre Strasbourga, slobodno vrijeme za šetnju i jelo. Smještaj u hotel na području Strasbourga. Noćenje.

8.dan: STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Hrvatskoj kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju s usputnim stajanjem u Munchenu gdje ćemo se prošetati središnjim trgom i odvojiti kraće vrijeme za objed. Dolazak u Hrvatsku u noćnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 29.09.: 6.390 kn / First minute cijena: 6.090 kn (do popunjenosti kapaciteta  po FM cijeni)
Doplata za manju grupu (min. 35 putnika): 310 kn

Popust: 
- djeca 2-12 god na dodatnom krevetu: 10% - trokrevetne sobe na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za  državljane RH viza za Ujedinjeno Kraljevstvo nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica

Uključen polupansion u Engleskoj, prijevoz brodom i ulaznice po programu!

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT