INDIJA – ZLATNI TROKUT - GOA - MUMBAI - 11 dana

ULTRA FIRST MINUTE
 • putovanje Indija
 • putovanje Indija
 • putovanje Indija
CIJENA OD:10.990kn

Program putovanja

Putovanje Indija - Zlatni trokut, Goa i Mumbai 11 dana avionom 02.01.-12.01.2018.
NEW DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – GOA – MUMBAI (BOMBAY)

1. dan:              ZAGREB – ISTANBUL – NEW DELHI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 07.30h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1054 u 09.30h. Dolazak u Istanbul u 13.35h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji TK 716 u 20.50h. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

2. dan:               NEW DELHI
Očekivano slijetanje u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora, odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija,  audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan:              NEW DELHI – AGRA (205 km / cca. 5 h)
Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan:              AGRA     
Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu "Saga o ljubavi" (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan:              AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (245 km / cca. 5h)    
Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza - Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti "ružičasti grad" dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan:              JAIPUR 
Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu - Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Grad je prava riznica za kupnju suvenira, nakita, tradicionalnih predmeta i dr., pa ćete nakon razgleda imati priliku istražiti razne aspekte zanata Jaipura, kao što je obrada dragog kamenja, izrada tepiha, keramike i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti... Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan:              JAIPUR – DELHI – GOA
Doručak, odjava iz hotela i prijevoz prema zračnoj luci Delhi. Po dolasku, prijava za let za Gou. Goa je najmlađa i najmanja, ali i najbogatija indijska savezna država. Jedno je od najpopularnijih ljetovališta Indije, zahvaljujući beskrajnim pješčanim plažama i liberalnoj kulturi, obzirom je sve do 1961. godine bila portugalska kolonija.  Po slijetanju u Gou prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

8. – 9. dan        GOA
Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje na plaži, šetnji, kupovini... Mogućnost odlaska i na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Noćenje.

Tragovima naslijeđa (poludnevni izlet):
Vožnja do Chandora, drevnog gradića na obalama rijeke Kushavati, u kojem je nekoć živjela portugalska aristokracija. Goa ima mnogo spomenika iz svoje kolonijalne prošlosti, no nijedan nije tako raskošan kao kuća Bragança, stara vila iz 17.st. Radi se zapravo o dvije kuće u vlasništvu iste obitelji. Zapadno krilo pripada obitelji potomaka Menezes-Bragança koja osim iznimnog namještaja i kineskog porculana iz Macau-a, čuva i bogatu zbirku obiteljskih portreta te knjižnicu za koju se vjeruje da je prva privatna knjižnica u Goi, sa zbirkom od gotovo 5000 knjiga na portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, koje je prikupio Luís de Menezes Bragança, istaknuti indijski novinar, pisac, političar i anti-kolonijalni aktivist. Istočni krilo je u vlasništvu obitelji Pereira-Bragança i sadrži mnoštvo antikviteta i predmeta prikupljenih iz cijelog svijeta, veliku dvoranu s podom od talijanskog mramora te malu obiteljsku kapelu koja skriva i brižno čuva relikvije sv. Franje Ksaverskog. Slijedi odlazak do Palácio do Deão, preko 200 godina stare vile koju je sagradio Portugalac, otac José Paulo de Almeida, osnivač gradića Quepem. Vila je prekrasan primjer neobične mješavine hinduističke i portugalske arhitekture, a dodatno je krase bujni vrtovi koji su uspjeli sačuvati svoje povijesne značajke i slove za najljepše u Goi. Nakon ručka, odlazak u Margão, glavno kulturno i trgovačko središte Južne Goe, užurbani grad poznat i po svojim velikim palačama indo-portugalskog stila. Posjet živopisnoj tržnici te kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira ili šetnju.

Crkve i hramovi Goe (poludnevni izlet):
Znamenitosti Stare Goe svjedoče o bogatoj kolonijalnoj prošlosti Indije. Gradom se, uz kršćanske crkve i hinduističke hramove, isprepliće šarm portugalske tradicije i indijske kulture. Obilazak: hram Mangeshi, posvećen Bogu Šivi, jedan od najvećih i najposjećenijih hramova u Goi; bazilika Dobrog Isusa (dio UNESCO-a) koja se smatra najboljim primjerom barokne arhitekture u Indiji i u kojoj se nalaze posmrtni ostaci sv. Franje Ksaverskog; crkva sv. Franje Asiškog, franjevačka barokna crkva iz 17.,st.; katedrala sv. Katarine, sjedište nadbiskupije i jedna od najstarijih i najslavnijih vjerskih građevina u Goi i najveća crkva u Aziji.

Plantaža začina & jahanje na slonu (poludnevni izlet):
Posjet jednoj od plantaža začina tijekom koje ćete imati priliku upoznati se s povješću i tajnama indijskih začina. Po dolasku na plantažu, dobrodošlica domaćina uz biljni čaj i osnovne informacije o plantaži. Slijedi šetnja plantažom uz upoznavanje začina i njihovih ljekovitih značajki. Tu se također nalaze i tropska stabla kao što su indijski orah, areka palma te tropsko voće (karambola, nangka, annona, banana, papaja, ananas). Nakon obilaska, mogućnost jahanja na slonu nakon kojeg će uslijedi tradicionalan ručak na otvorenom, poslužen na  lišću od banane. 

10. dan:            GOA – MUMBAI
Doručak. Prijevoz u zračnu luku i let za Mumbai, najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru. Po dolasku, razgled ovog velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point;  šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. Nakon razgleda prošećite plažom Chowpatty koja je svake večeri prepuna ljudi koji uživaju u hrani, vožnji brodom ili pak kupnji suvenira. Prijevoz do hotela. Noćenje.

11. dan:            MUMBAI – ISTANBUL – ZAGREB   
Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul na letu TK 721 u 06.55h, s dolaskom u 11.25 po lokalnom vremenu. Mogućnost fakultativnog odlaska do Ataköy marine*, prve marine u Turskoj nagrađene od strane britanskog udruženja marina TYHA s Pet zlatnih sidara (najveća nagrada). Marina je dio velikog turističkog kompleksa uz hotele pet zvjezdica, trgovački centar Galleria (prvi moderan trgovački centar u Turskoj otvoren 1988. godine) i sportski centar Sport International. Povratak u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji TK 1055 u 19.10h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.
* Samo na programu 02.11.2017.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 


Polazak 02.01.2018.: 11.990 kn
Ultra first minute cijena: 10.990 kn (do 01.10. ili do popunjenja mjesta)
First minute cijena: 11.590 kn (do 01.11. ili do popunjenja mjesta)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe   2.890 kn

Minimalni broj putnika: 15

Popusti:
- dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja:  2.000 kn
- dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju:  800 kn
- treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:  400 kn 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1 bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.
Istu je moguće ishoditi:
- on-line putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html (cijena  49,20 USD uključivši bankovni trošak, plaćanje moguće MasterCard ili Visa karticama, vizu je moguće ishoditi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju).
- na Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu http://www.indianembassy.hr
Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
- ispunjen i potpisani obrazac (online obrazac možete naći na https://indianvisaonline.gov.in)
- putovnicu (koja mora vrijediti minimalno još 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice)
- dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm
Cijena turističke vize je 370 kn.

Red letenja:
TK1054  02NOV  ZAGREB      ISTANBUL    09:30  13:35
TK 716   02NOV  ISTANBUL   DELHI          20:50  05:15+1
TK 721   12NOV  MUMBAI      ISTANBUL    06:55  11:35
TK1055  12NOV  ISTANBUL   ZAGREB      19:10  19:20     

EK0130  02JAN   ZAGREB  DUBAI       14:40   23:05
EK0510  03JAN   DUBAI      DELHI       04:30   09:10              
EK0501  12JAN   MUMBAI   DUBAI      04:15   06:05              
EK0129  12JAN   DUBAI      ZAGREB   08:15   11:30         

Korisne informacije 
Indija
Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija
Glavni grad: New Delhi Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: 1.095.351.995 (2006.)
Službeni jezik: hindu, engleski i 21 regionalni jezik
Vremenska razlika: +3,30 h/+4.30 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indijska rupija – INR (100 paisea); 1 kn = 9,28 INR; 1 EUR =70,43 IND; 1 USD = 63,58 IND
Električni napon: 220 V/50 Hz
Piće i hrana: kupovati mineralnu ili izvorsku vodu u bocama (obavezno provjeriti da li je čep originalno zatvoren!), izbjegavati hranu i sokove na ulici, piti pića bez leda. Tijekom putovanja preporučamo jesti u boljim restoranima ili hotelima i paziti na higijenu ruku. O sigurnosti i zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.mvep.hrwww.who.int i www.hzjz.hr     
Odjeća: Lagana, jednostavna i neobavezna odjeća. Preporučljivo je imati pokrivena ramena, ruke do lakta, odnosno nadlaktice, trbuh, dekolte i koljena, odnosno noge. Za posjet nekim hramovima i džamijama potrebna su prekrivala (ponesite šal), a obuća se ostavlja na ulazu pa je dobro ponijeti čarape
Kupovina: Indija je raj za kupovinu! Pazite što kupujete jer izbor je toliki da vrijedi prvo dobro razgledati i raspitati se po pitanju cijene i kvalitete. U protivnome se dešava da već iza ugla nađete ljepše i jeftinije od onoga što ste upravo kupili. Kada ste stvarno zainteresirani za nešto prema trgovcu glumite nezainteresiranost, jer će onda cjenkanje polučiti najbolje rezultate. Obavezno se cjenkajte, jer spada u dio trgovačke kulture. Pazite na kvalitetu, jer ima puno robe upitne kvalitete. Kupovati se može od bazara (idelano za tekstil, suvenire i ostalu tradicionalnu robu), dućana (pretežno zapadne marke) ili specijaliziranih dućana za turiste (slična roba kao na bazaru, ali kvalitetnija i skuplja). Najčešći proizvodi koji se kupuju su: tekstil, svila/sariji, tepisi, nakit/drago kamenje, predmeti od drveta, mramora i bronce, antikviteti ili zapadna tzv. globalna roba po nižim cijenama. Vodite računa da ono što se Vama čini jeftino, za Indijca će to biti pravo malo bogatstvo!
Klima: od tropske na jugu do umjerene na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu, a karakteriziraju je blagi do topli dani i prohladne noći.
Pozivni broj zemlje: +91
Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Napomene
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2017. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Vrhunski hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenju indijske vize, popust za djecu 2.000 kn!

Cijene putovanja

Datum polaska:
02.01.2018
Datum povratka:
12.01.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
10.990 kn
Boravak:
11 dana
ULTRA FIRST MINUTE
Šifra: D21
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalne letove Delhi – Goa i Goa - Mumbai
 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom  u Indiji prema programu
 • smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Okhla 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • smještaj u Agri u hotelu Crystal Sarowar Premier 5* ili sl. dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • smještaj u Jaipuru u hotelu Hilton Jaipur 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • smještaj u Goi u hotelu Radisson Blu 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • smještaj u Mumbaiju u hotelu Trident Bandra Kurla 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • razglede prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • vožnju rikšom u New Delhiju
 • jahanje na slonu u Jaipuru
 • pratitelja iz Zagreba
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.390 kn, 02.01.2018.- 2.890 kn  (podložno promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.890 kn
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 USD,
 • trošak vize za Indiju (370 kn)
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • osobne troškove
 • putno osiguranje 
   

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:
Polupansion (9 večera u hotelima):  1.390 kn
Predstava Saga o ljubavi u Agri: 290 kn po osobi
- uključeno: ulaznica (platinum kategorija - prvih 7 redova) i povratni transfer
Bollywood: 890 kn po osobi
- uključeno: prijevoz, obilazak Bollywooda uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku (obilazak studija, prisustvovanje live set snimanju, pogled na tehničare i aktivnosti iza scene...)
Ataköy marina, Istanbul (samo na programu  02.11.2017.): 290 kn 
- uključeno: povratni transfer od/do zračne luke i viza za Tursku

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT