INDIJA - ZLATNI TROKUT - 8 dana

  • Putovanje Indija avionom
  • Putovanje Indija avionom

Program putovanja

Putovanje Indija - Zlatni trokut 8 dana avionom 25.12.-01.01.2018.

1. DAN: ZAGREB – DOHA – DELHI let
LET U INDIJSKU PRIJESTOLNICU

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Polet za Dohu je predviđen u 13.05 sati sa dolaskom u 19.25 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Delhi je predviđen u 02.40 sati, gdje je dolazak predviđen u 08.45 sati. Po dolasku, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel.

2. DAN DELHI doručak, večera, noćenje
ZAPREPAŠTENJE I HARMONIJA RAZLIČITOSTI STAROG I NOVOG DELHIJA

Razgled glavnog grada Indije. Očarati će nas obojane zgrade i kulturno povijesni spomenici iz različitih povijesnih razdoblja. To je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. New Delhi oduševljava s kolonijalnim britanskim zgradama kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Tu se nalazi i veličanstveni vojni spomenik, visok 42 m, naziva »Vrata Indije«. Stari Delhi je bio glavni grad muslimanske Indije od 12. do 19. st. Obilazak najveličanstvenijih zgrada - Obilazak najveće džamije – Jami Masjid i kompleksa Qutub Minar – prve džamije u Indiji iz 12. stoljeća s najvišim minaretom. Uslijediti će vožnja do Lotusovog hrama, koji je naziv dobio po cvijetu lotusa, a za svoj izgled je bio dobitnik mnogih nagrada. Ovaj hram, sagrađen godine 1986. predstavlja glavni žrtveni hram na indijskom potkontinentu. Na kraju dana posjet spomeniku Mahatma Gandhiju – Raj Ghat. Doživljaj Delhija ne bi bio potpun bez odlaska na Chandni Chowk, tržnicu na ulici gdje se svakodnevno trguje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN AGRA doručak, večera, noćenje
OBILAZAK SLIKOVITOG INDIJSKOG BAZARA U AGRI

Vožnja autobusom u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh koji je u 16. i 17. st. bio glavni grad  mogulske Indije. Danas je grad poznat po veličanstvenoj tvrđavi i spomeniku zbog kojeg dolazi većina posjetitelja - Taj Mahal. Smještaj u hotel. Kasno poslijepodne slobodno vrijeme za obilazak slikovitog bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN AGRA doručak, večera, noćenje
TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE

U ranim jutarnjim satima obići ćemo spomenik i simbol izgrađen u ime vječne ljubavi velikog Mogula Šaha Jahana prema svojoj ženi Mumtaz Mahal. Nazivaju ga još i »krunska palača«. Imati ćete priliku promatrati Taj Mahal - ovaj prekrasni mramorni mauzolej u svoj njegovoj ljepoti tijekom izlaska sunca. Odlazak  do  Crvene  tvrđave,  izgrađene  u  16. st.  uz  rijeku Yamuna,  u vrijeme  kada  je  Agra  bila prijestolnica Indije. U njoj su živjeli svi veliki mogulski kraljevi od Humayuna do Aurangzeba. Okružena je zidinama visokim 17 m, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, apartmani, dvorane  i  vrtovi. Šah Jahan je kao zatvorenik vlastitog sina u zadnjim danima svog života od tamo promatrao spomenik svojoj ljubavi - poznati Taj Mahal. Večera i noćenje u hotelu.

5. DAN AGRA – JAIPUR doručak, večera, noćenje
PREKO GRADA DUHOVA FATEHPUR U CRVENI GRAD JAIPUR

Nakon doručka vožnja s kraćim stankama u Jaipur, prijestolnicu države Rajastan. Tijekom putovanja razgled  Fatehpur  Sikri - grada  pobjede,  kojeg  je  dao  izgraditi  Veliki Akbar  u 16.  st.  za  svoju prijestolnicu. Napustio ga je tijekom gradnje tvrđave u Lahoreju. Grad je danas "grad duhova", ali su ostale  dobro  očuvane  veličanstvene  zidine,  prelijepe  palače,  džamije,  mauzoleji  i  vrtovi,  koji  su jedinstveni spomenik graditeljstva Mogula i također spoja muslimanske, hinduističke i jain arhitekture. Po dolasku u glavni grad države Rajastan - Jaipur, kojeg nazivaju još i »crveni grad«, zbog pretežito crvene boje kojom je grad obojen, slijedi smještaj u hotelu. Večera i noćenje hotelu.

6. DAN JAIPUR doručak, večera, noćenje
POZNATA PALAČA VJETROVA U JAIPURU

Razgled tvrđave Amber. Ovo je jedna od najveličanstvenijih indijskih tvrđava. Dolazak  do  tvrđave  na  slonovima  ili  jeepovima.  Palače,  hramovi  i  vrtovi  okruženi  su  zidinama. Unutrašnjost je bogata proizvodima od slonovine, stakla, poludragog kamenja, freski. S tvrđave se širi prekrasan pogled na okolicu. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda starog dijela grada kojeg su u 17 st. izgradili najbolji umjetnici iz raznih krajeva. Razgled gradske palače i muzeja. Palaču koja je još uvijek dom vladarske obitelji krase brojni balkoni, kupole i dvorišta. Pri  kraju  dana  obilazak Jantar  Mantar - zvjezdarnice  koju  je  dao  izgraditi  Jai  Singh  i  koja  još  uvijek  djeluje  te  razgled unutrašnjosti Palače Vjetrova - Hava Mahal, simbol grada. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN JAIPUR – DELHI doručak, večera, noćenje
ŠAROLIKE INDIJSKE TRŽNICE

Vožnja  u  Delhi,  predviđeni  dolazak  u  poslijepodnevnim  satima. Vrijeme za samostalne razglede i kupovinu suvenira na šarenom bazaru. U  pratnji  vodiča  možete  obići Connaught Place s brojnim trgovinama i tradicionalnim tržnicama - tibetanskim, indijskim ... U centru se nalaz slavni sikhovski hram Gurudwara Bangla Sahib koji je poznat kao mjesto čašćenja gurua Hari Krišne. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN DELHI – DOHA – ZAGREB let
Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let u Dohu koji je predviđen u 03.45 sati, a dolazak u 05.35 sati. Nastavak leta za Zagreb je predviđen u 06.35 sati, a dolazak u 10.40 sati. Završetak putovanja.  

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 8.220 kn
min. 15 putnika: 8.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.250 kn

Popusti:
- dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Indiju. 
Dokumenti potrebni  za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja  vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2  fotografije sa svijetlom pozadinom. Rok za izdavanje vize je 7 dana.

Napomene:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Razgled najljepšeg spomenika ljubavi, mramornog Taj Mahala!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT