ISTANBUL - 4 dana

FIRST MINUTE
CIJENA OD:1.590kn

Program putovanja

Putovanje u Istanbul 4 dana avionom 05.10.-08.10.2017.

1. dan
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 8:00 sati. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbul u 9:30 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 12:30 sati, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme za odmor. Slijedi odlazak na Grand Bazaar, najveću i najstariju natkrivenu tržnicu na svijetu s preko 3.000 suvenirnica i trgovina zlatom, srebrom, tepisima, kožom. Slobodno vrijeme za kupovinu Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim, centra noćnog života. Šetnja poznatom ulicom Istiklal Caddesi, s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, do Galata kule, s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u turskim specijalitetima. Noćenje.

2. dan
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled: Hipodrom, Plava džamija - najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija – najveća crkva Bizantskog carstva, koja je naknadno pretvorena u đamiju, a danas je muzej, Topkapi saraj – glavna rezidencija osmanskih sultana sa Haremom, Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni restoran s zabavnim programom i trbušnim plesačicama. Noćenje.

3. dan
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ koji uključuje posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji. Slijedi plovidba Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, te uživanje u pogledu na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. Po povratku slijedi posjet Egipatskoj tržnici, gdje se prodaju začini, sušeno voće, rahat lokum i suveniri. Slobodno vrijeme. Noćenje

4. dan
Doručak. Odlazak na razgledavanje đamije Sulejmanija, vrhunskog remek djela najznačajnijeg turskog arhitekta Sinana. Predlažemo odlazak metroom na azijsku stranu Istanbula, do Uskudara, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i posjet Djevojačkoj kuli, poznatom svjetioniku na ulazu u Bospor. Slobodno vrijeme do transfera autobusom za zračnu luku u 15:00 sati. Let zrakoplovom prema Zagrebu u 18:05 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman predviđen je u 19:15 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.790 kn
First minute: 1.590 kn (do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta)
Obavezna doplata zazrakoplovne pristojbe: 990 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku  moraju imati vizu.
Agencija će putnicima pribaviti tursku vizu bez naknade. Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Tursku. Za izradu vize potrebna je kopija putovnice.

Napomene:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj turskoj kategorizaciji.

Hotel 4*!

Cijene putovanja

Datum polaska:
05.10.2017
Datum povratka:
08.10.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
1.590 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D25
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb - Istanbul - Zagreb
 • 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 20 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 25 x 35 cm
 • pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi noćenja s doručkom,
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
 • troškove organizacije, prodaje i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
 • doplata ulazna viza za Tursku: 150 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 490 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • fakultativne sadržaje
 • ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje
 • karte za javni gradski prijevoz
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje


Fakultativna ponuda: cijene vrijede za min. 15 osoba (plaćanje na licu mjesta)
- paket ulaznica ( Aja Sofija, Topkapi, Harem, Cisterna bazilika) €40
- cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ koji uključuje razgled Dolmabahce palače, krstarenje po Bosporu, posjet Egipatskoj tržnici, lokalnog vodiča, trošak javnog prijevoza: 50 €
- večera u tradicionalnom restoranu s trbušnim plesačicama: €50 (uključena večera, pića, show program, prijevoz)

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT
POŠALJI UPIT