IZRAEL - OBEĆANA ZEMLJA - 8 dana

POSEBAN ZRAKOPLOV IZ ZAGREBA
 • Putovanje u Izrael
CIJENA OD:9.980kn

Program putovanja

Putovanje Izrael 8 dana avionom 25.03.-01.04.2017.
Tel Aviv – Sredozemna obala – Netanya – povijesna luka Cezareja – Haifa – Galilejsko Jezero – bazilika u Nazaretu – Tiberijada – Isusov grad Kafarnaum – Brdo Blaženstva – antički Ben Shean – dolina Jordana, sveti grad Jeruzalem – Isusov rodni grad Betlehem – Mrtvo More – Kumranski rukopisi

1.dan / ZAGREB – TEL AVIV – NETANYA (okolica)
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb. Polijetanje posebnog zrakoplova prema Tel Avivu. Po slijetanju obavljanje carinskih formalnosti i vožnja do sredozemne obale. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan / NETANYA (okolica) — CEZAREJA — HAIFA — NAZARET TIBERIJADA (104 km)
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cezareje i razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Zaustavljanje u zelenom mjestu Haifa koje se prostire u podnožju planine Karmel. Razgled grada s predivnim parkom Bahai (izvana). Nastavak puta prema Galilejskom jezeru sa zaustavljanjem u Nazaretu gdje ćete posjetiti najveću baziliku na Bliskom Istoku. Prema predaji upravo je tu, u Nazaretu, arkanđeo Gabriel najavio dolazak Isusa Djevici Mariji. U večernjim satima dolazak u hotel u Tiberijadi kraj Galilejskog jezera. Večera i noćenje.

3. dan / TIBERIJADA — KAFARNAUM — TABHA — BRDO BLAŽENSTVA — TIBERIJADA (70 km)
Doručak. Odlazak u posjet Kafarnaumu, Isusovom gradu i obilazak ostataka naselja od prije dvije tisuće godina. Nastavak puta do Tabhe gdje je Isus uprizorio svoja čuda umnoženja kruha i ribe. Nastavak razgleda uz Galilejsko jezero posjetom Brda Blaženstva na kojem se nalazi interesantna crkva iz 20. stoljeća. Zatim vožnja kroz Golansku visoravan do Cezareje Filipove, u kojoj se nalazi jedan od izvora rijeke Jordan. Povratak u hotel u Tiberijadi, večera i noćenje.

4. dan / TIBERIJADA — DOLINA JORDANA — JERUZALEM/BETLEHEM (184 km)
Doručak. Vožnja dolinom rijeke Jordan do mjesta Bet Shean gdje ćete razgledati ostatke grčko - rimskog gradića sa izvrsno očuvanim rimskim amfiteatrom. Nastavak puta u Bet Alfa gdje ćete razgledati podne mozaike iz 6. stoljeća. Zaustavljanje radi osvježenja u oazi Nacionalnog parka ispod gore Gilboo. Nastavak vožnje uz rijeku Jordan prema jugu, kroz slikoviti kanjon Wadi Quilt i dolazak u Jeruzalem, glavni grad Izraela koji leži na visoravni istočnih padina masiva Judeje. Smještaj u hotelu u Jeruzalemu ili Betlehemu. Večera i noćenje.

5. dan / JERUZALEM/BETLEHEM
Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Jeruzalema, grada kojeg dijele kršćani, židovi i muslimani. Posjet staroj gradskoj jezgri s muslimanskom, armenskom, židovskom i kršćanskom četvrti, zatim Maslinskoj gori, Getsemanskom vrtu, starome djelu Jeruzalema s križnim putem, crkvi Božjega groba, Zidu plača sa židovskim i muslimanskim dijelom. Nakon razgleda povratak u hotel, večera i noćenje.

6.dan / BETLEHEM
Doručak. Razgled Betlehema i obilazak crkve Isusova rođenja koja je jedna od najstarijih crkava u svijetu, u kojoj se do današnjih dana vrši služba Božja. Sagrađena je nad špiljom Isusova rođenja. Večera i noćenje u Betlehemu ili Jeruzalemu.

7. dan / JERUZALEM/BETLEHEM (MRTVO MORE — KUMRAN — MASSADA) (296 km)
Doručak. Predlažemo odlazan na cjelodnveni izlet u Massadu (uz doplatu). Vožnja preko jeruzalemskih brežuljaka prema Mrtvome moru. Posjet Kumranu gdje su pronađeni slavni „kumranski rukopisi“. Obilazak muzeja i arheoloških lokaliteta. Vožnja uz Mrtvo more do Massade koja je ponos i simbol židovstva. Gondolom ćete se popeti na vrh, razgledati arheološki prostor, odakle se rasprostire predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora, pustinju Judeju i Moabske gore na istočnoj strani Mrtvog mora. Povratak gondolom do autobusa. Kraća vožnja do obale gdje ćete okusiti najslanije more na svijetu. Bude li toplo i lijepo vrijeme, iskoriste ga za kratko kupanje, jer se dugo kupanje ne preporuča radi visokog saliniteta vode. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan / JERUZALEM/BETLEHEM — TEL AVIV — ZAGREB Organizirani prijevoz u zračnu luku i polijetanje zrakoplova iz Tel Aviva prema Zagrebu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
za minimum 30 prijavljenih putnika: 9.560 kn
za minimum 25 prijavljenih putnika  9.980 kn

Popust za dijete do 12. godina u sobi sa odraslima 5%

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti              
Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Izrael. Potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u Izrael.

Napomene
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Obavijest o putovanju dobit ćete najkasnije 3 dana prije polaska.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Izraela i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima i praznicima, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela.
Prilikom prijave za putovanje u Izrael potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje u Izrael  je 25. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Uključene zrakoplovne pristojbe, transferi prema programu i 6 polupansiona u hotelima 3*/4*!

Cijene putovanja

Datum polaska:
25.03.2017
Datum povratka:
01.04.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
9.980 kn
Boravak:
8 dana
POSEBAN ZRAKOPLOV
Šifra: D01
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe
 • sve transfere prema programu
 • 6 polupansiona u provjerenim hotelima 3*/4* i 1 noćenje s doručkom
 • lokalnog vodiča
 • razglede i ulaznice prema programu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom i/ili slovenskom jeziku
 • organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.650 kn
 • Izraelska taksa pri izlasku iz zemlje cca 25 eur, osnovne napojnice 55 eur (uobičajene i očekivane napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage, recepcionera – koje vodič za Vas plaća na licu mjesta.) Plaćanje ovih doplata je pratitelju putovanja na licu mjesta.
 • putno osiguranje


Fakultativni izlet: Izlet na Masadu 660 kn
(Minimalan broj prijavljenih putnika za izlet na Masadu: 25)
- žičara u Massadi 15 eur
- ulaznica za kupanje u Mrtvom moru 15 eur

 

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

Recenzije

POŠALJI UPIT