JAPAN - 10 dana

FIRST MINUTE
  • Putovanje u Japan
  • Putovanje u Japan
  • Putovanje u Japan

Program putovanja

Putovanje u Japan 10 dana avionom 29.03.-07.04.2017
TOKYO - HAKONE - KYOTO - FUJI - NARA - KOBE - OSAKA

Dobro došli na hanami - tradicionalno uživanje u trešnjinom cvatu!
U japanskoj tradiciji uvriježeno je mišljenje da trešnjin cvijet donosi sreću i uspjeh, a običaj je da mladenci provedu i po cijeli dan ispod njenih rascvjetalih krošnji nadajući se blagostanju u braku i budućem životu. U sakuri, kako zovu trešnjin cvijet, ali i najveću proljetnu svečanost, šetnja japanskim parkovima ostavlja dojam nestvarnog, a poetičnost tih trenutaka poznata je samo onima koji su je imali priliku uživo iskušati.  Krenite na putovanje i prepustite da vas oči vode - divite se ljepoti i magiji koju stvara priroda. Uostalom, proljeće je najbolje vrijeme za posjet Zemlji izlazećeg Sunca.

1. dan / srijeda, 29.03.: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlinesa TK1056 s polijetanjem u 20:10h za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 23:20h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio na liniji Turkish Airlinesa TK52 u 01:40h. Obroci i odmor tijekom leta.

2. dan / četvrtak, 30.03.: TOKIO
Dolazak u Tokio predviđen je za 19:10h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan / petak, 31.03.: TOKIO
Nakon doručka, cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja sa zaustavljanjima i razgledom grada: Tokyo Metropolitan Government Buildingsa, kompleksa građevina u kojem je sjedište tokijske metropolitanske uprave. Zgrade su malo arhitektonsko čudo s dva tornja, a gradnja je koštala milijardu dolara. Na 45-om katu Glavne zgrade br. 1. smješten je i vidikovac na koji ćemo se popeti brzim liftom te razgledati cijeli Tokio s visine od 202 metra, odakle se vidi „kao na dlanu“. Nastavak vožnje do carske palače, sjedišta japanskog cara, te razgled carskih vrtova koji zauzimaju 3,5 hektara zemljišta oko palače i carske rezidencije te spadaju među najljepše vrtove Japana i svijeta. Nastavak vožnje do četvrti Shinjuku s razgledom zanimljivih arhitektonskih projekata, pravih umjetničkih djela suvremene arhitekture, napravljenih po narudžbi lokalne uprave. Odredište nam je i hram Meiji te kompleks koji ga okružuje, a posvećen je božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i njegove supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj, uvijek zelenoj šumi koja je posađena prije 90 godina, kada je zasađeno 120.000 stabala i točno 365 vrsta (koliko je dana u godini) donesenih iz svih dijelova Japana i svijeta. Slobodno vrijeme za ručak te nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom nacionalnog parlamenta te Akasaka palače - bivše rezidencije japanskih prinčeva. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan / subota, 01.04.: TOKIO
Nakon doručka slijedi nastavak razgleda Tokija. Kako bismo bolje upoznali svakodnevnicu Japanaca, uputit ćemo se na tržnicu Tsukiji, poznatu po ponudi velikog broja i raznih vrsta ribe koja se tu može kupiti. Osim iznimne važnosti za Tokio i Japan, ovo je i najveća riblja tržnica na svijetu. Slijedi vožnja brodom po rijeci Sumida, a potom posjet Asakusa Kannonu, hramu božice Kannon smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je to od najslavnijih hramova Japana i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada - Nakamise, koja se smatra najboljom ulicom u Tokiju za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. U nastavku vožnja po četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, bezbrojnim trgovinama i odličnim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan / nedjelja, 02.04.: TOKYO - HAKONE
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. (Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Nari. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za jedno noćenje i sljedeći dan.) Po dolasku u Hakone, slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od brojnih vulkanskih erupcija, uz pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Obići ćemo i hram Hakone, smještena na obali jezera, koji je nekada bio najomiljeniji hram samuraja, o čemu se može više doznati u malom muzeju pored hrama. Hakone je sastavni dio Nacionalnog parka Hakone Fuji Izu, poznatog po izvorima termalne i nadasve blagotvorne vode. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak izleta uključuje odlazak na planinu Komagatake popularnom gondolom (žičarom) s koje se pruža jedinstven pogleda na jezero Ashi te na očaravajuću planinu Fuji. Odlazak do hotela u Hakoneu. Smještaj. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan / ponedjeljak, 03.04.: HAKONE - ODAWARA - KYOTO - NARA
Doručak te odjava iz hotela. Vožnja autobusom do stanice Odawara odakle se vozimo ultra-brzim vlakom tzv. bullet trainom (vlakom-metkom) do Nare, uz presjedanje u Kyotu. Po dolasku, odlazak na organizirani obilazak Kasuga Taisha, hrama i svetišta koje je mnogo puta dograđivano, a čiji unutarnji dio sadrži stotine raskošnih lanterni što su ih hodočasnici ostavljali nadajući se boljoj budućnosti. Slijedi posjet hramu Todaji-ji, jednom od najslavnijih i povijesno najvažnijih budističkih hramova Japana, u kojem je čuvena statua Velikog Buddhe. Obilazak Parka jelena, ustanovljenog u prvim godinama 14. stoljeća, u kojem obitava 1200 sika-jelena, koje su smatrali svetim, pa i božanskim životinjama - ukoliko bi netko ulovio jelena, kažnjavalo ga se okrutnom smrću, i tako je bilo sve do sredine 17. stoljeća. Danas se jeleni više ne smatraju svetima, ali kako ih je ostalo malo, u ovom raskošnom parku napravili su im dom i čuvaju ih kao nacionalno blago. U nastavku večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan / utorak, 04.04.: NARA - KYOTO - NARA
Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni razgled Kyota autobusom, uz obilazak hrama Kinkakuji, odnosno Zlatnog paviljona, koji je simbol ovog grada. Nekada je bio dom shoguna, a sagrađen je u stilu Kitayama kulture, specifičnog načina života koji se razvio među pripadnicima bogatih aristokratskih krugova u Kyotu. Sljedeće odredište bit će nam hram Kiyomizu, građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazimo iskusiti tradicionalnu ceremoniju ispijanja japanskog čaja - jedan je to od tradicionalnih obreda kojem se pridaje izniman značaj te kojim se izražava gostoprimstvo, a iako stoljećima stara ceremonija je ostala sačuvana do današnjih dana. Poslijepodne je rezervirano za odlazak do Shijo-Kawaramachija, dijela grada poznatog po brojnim trgovinama te čuvenoj Nishiki-dori, tržnici koja zauzima nekoliko ulica i s brojnim egzotičnim ponudama, među kojima se ističu sušena riba, ukiseljeno povrće, japanski slatkiši te odličan sushi. Povratak u hotel u Naru. Noćenje.

8. dan / srijeda, 05.04.: NARA - OSAKA
Doručak te odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake koji uključuje obilazak Umeda Sky Buildinga - Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao niz važnih uloga. Potom slijedi odlazak do četvrti Dotonbori, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do hotela. Noćenje.

9. dan / četvrtak, 06.04.: OSAKA – TOYONAKE – KOBE - ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevnu izlet autobusom do Toyonake i Kobea. Toyonaka je predgrađe Osake, a među njene najveće znamenitosti ubraja se arboretum Hattori Ryokuchi s velikim bambusovim vrtom te 2500 stabala trešanja, među kojima i neke vrlo rijetke, tipično japanske vrste. Muzej na otvorenom u sklopu parka ujedno je i japanska verzija etno-sela, s kućama u kakvim su živjeli japanski seljaci prije nekoliko stotina godina. Nastavak vožnje prema Kobeu, u kojem ćemo posjetiti Pomorski muzej, futurističku zgradu u koju su ukomponirani elementi tradicijske arhitekture, te Kawasaki World, u kojem je prikazan povijest jedne od najpoznatijih japanskih tehnoloških kompanija, u svijetu najpoznatijoj po odličnim motorkotačima. Slobodno vrijeme za ručak, a potom odlazak u Sannomiya Center-gai, poznatu shopping ulicu koja je mješavina suvremene arhitekture i tipično istočnjačke želje da se udovolji klijentima - idealno mjesto za kupnju poklona, suvenira, ali i odjeće, parfema ili tradicionalnih japanskih proizvoda. Nakon slobodnog vremena za shopping i objed, transfer do zračne luke Kansai i prijava na let Turkish Airlinesa TK47 s polijetanjem u 21.30h u smjeru Istanbula.

10. dan / petak, 07.04.: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 04:35h, te nastavak leta za Zagreb na liniji Turkish Airlinesa, TK1053 u 07:15h. Očekivani dolazak u Zagreb u 08:35h.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute cijena do 01.12.2016.: 19.990 kn
Redovna cijena 20.590 kn
+ obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 3.280 kn (promjenjivo do trenutka izdavanja karte)

Red letenja:
TK1056 29MAR ZAGREB - ISTANBUL 20:10 - 23:20
TK52 30MAR ISTANBUL - TOKYO 01:40 - 19:10
TK47 06APR OSAKA - ISTANBUL 21:30 - 04:35+1
TK1053 07APR ISTANBUL - ZAGREB 07:15 - 08:35
(navedena satnica je prema lokalnim vremenima)

Minimalan broj putnika: 15

KORISNE INFORMACIJE
Službeno ime: Japan
Geografski položaj: istočna Azija
Glavni grad: Tokio
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.450.000 (2010.)
Službeni jezik: japanski
Vjerska pripadnost: šintoisti i budisti
Vremenska razlika: +7 h/+8 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: japanski yen (JPY); 1 yen - 100 sena; 1 kn ≈ 17 JPY; 1 EUR ≈ 132 JPY; 1 USD ≈ 115 JPY
Električni napon: 100 V; 60Hz u zapadnom Japanu, 50HZ u Tokiju i na istoku; potreban adapter
Hrana: Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima - japanska jela uvijek su servirana na izuzetno kreativan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga ne čudi da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri elementa - umijeće kuhanja, prezentacija hrane te opće raspoloženje.
Riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, želeći sačuvati svoju neovisnost, Japanci su odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, pa za svoje potrebe sami uzgajaju svu rižu. No, za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju ne kao prilog glavnom jelu, već pred kraj obroka.
Tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima Zemlje izlazećeg Sunca, koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje - običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani.
Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak), yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu - jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Džingis-kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento - kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća)
Piće: sake je piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana - zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap. Drugo važno piće je zeleni čaj ili o-cha, topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju - bogat je izvor flavonoida, snažnih antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti
Odjeća: udobna i prozračna, ali svakako ponijeti jaknu, vestu ili džemper
Kupovina: Japan je raj za kupovinu! U brojim trgovinama prodaje se sve, od tradicionalnih suvenira do najnovije elektronike i najnovijih modnih marki. Zastupljeni su kako domaći, tako i strani brandovi. U velikim gradovima poput Tokija i Osake nalazi se nekoliko trgovačkih četvrti, svaka jedinstvenog karaktera, najčešće locirane blizu glavnih željezničkih postaja
Klima: varira od regije do regije. Većina zemlje ima četiri klasična godišnja doba. Proljetni mjeseci su ožujak, travanj i svibanj. Temperature su ugodne i nema puno kiše. Prosječna dnevna temperatura u ožujku je 13°C, a u svibnju 23°C.
Pozivni broj zemlje: +81
Mobilni telefon: moguća upotreba hrvatskih mobilnih brojeva, ali preporučamo prije puta provjeriti cijene/tarife i uvjete s mobilnim operaterima u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

NAPOMENE
Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.
Molimo da obratite pažnju na propise vezane uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu vaše prtljage. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, a dozvoljeno je po osobi unijeti u zrakoplov jedan komad ručne prtljage najveće težine 8 kg.
Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu¬bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena je rađena na bazi tečaja JPY/EUR/HRK, na dan 20.10.2016. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.
VIZA: za hrvatske državljane viza za Japan nije potrebna.

Vrijednost više! uključene ulaznice za hramove, letovi Turkish Airlinesom - najboljom europskom zrakoplovnom kompanijom 5. godinu zaredom, vožnja bullet-trainom

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT