KINA - 10 dana

GRUPNI POLAZAK
 • Kina
CIJENA OD:10.220kn

Program putovanja

Putovanje Kina 10 dana avionom 27.10.2017.

1. DAN: ZAGREB – BEČ – PEKING let
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i prijava na let u 15.15 sati prema Beču s dolaskom u 16.05 sati. Nastavak leta iz Beča je predviđen u 17.40 sati prema Pekingu.

2. DAN: PEKING večera, noćenje
Dolazak u Peking u 09.15 sati (lokalna vremena). Peking je drugi najveći kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Narodne Republike Kine. Transfer do kineske prijestolnice i početak razgledavanja. Odlazak do veličanstvenog i najvećeg trga na svijetu Tian Anmen – Trg nebeskog mira, na kojem se odvilo nekoliko ključnih događaja novije kineske povijesti. Okružuju ga moćne palače i carske zgrade, a u njegovom osrednjem dijelu nalazi se mauzolej Mao Zedunga i spomenik nepoznatom junaku. Iz tog predjela nekoć su vladala 24 vladara dinastije Ming i Qing. Razgled „Zabranjenog grada“. Vanjski dio kompleksa okružuju 12 m visoki purpurni zidovi, prekrasna jezera, parkovi i zgrade. Slobodno vrijeme za ručak. Obilazak Olimpijskog kompleksa iz 2008. godine. Kasno poslijepodne smještaj u hotelu i večera u lokalnom restoranu.

3. DAN: PEKING – KINESKI ZID U BADALINGU doručak, ručak, noćenje
Nakon doručka, cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, smještenog između sjeverozapadne provincije Gansu i zaljeva Bohai na istočnoj obali. Zid se rasprostire na 6000 km, a kroz stoljeća je služio kao obrana. Razgled najveće kineske atrakcije „Kineskog zida“ i najpopularnijeg dijela Badaling kojeg godišnje posjeti nekoliko stotina tisuća turista. Vrijeme za ručak. Nakon ručka odlazak do Ljetne palače gdje su kineski carevi imali svoje ljetne rezidencije u raskošnoj okolini parkova, jezera, otočića i hramova. Dan ćemo završiti u centru gdje su uzgajaju slatkovodni biseri gdje ćemo naučiti više o dugogodišnjoj tradiciji uzgoja školjki i izrade bisernog nakita. Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo posjet tradicionalnoj kineskoj kung fu predstavi ili poznatoj pekinškoj operi. Noćenje.

4. DAN: PEKING doručak, večera
Obilazak Nebeskog hrama koji sadrži brojne zelene površine i obredne komplekse u kojima su se nekoć održavale razne ceremonije: Okrugli oltar -  kamen jeke - zid jeke - molitvena dvorana. Posjet najljepšem budističkom hramu Lama u Kini. U poslijepodnevnim satima posjet centru tradicionalne kineske medicine i čajani gdje ćemo moći kupiti čajeve za povratak kući. Večera u lokalnom restoranu i noćna vožnja vlakom na relaciji Peking – Xian (smještaj u četverokrevetnim kabinama).

5. DAN: XIAN doručak, kasni ručak, noćenje
Po dolasku u Xian, transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgledavanje bivše prijestolnice dinastije Ming. Posjet budističkom svetištu "Pagodu Divlje guske" koji je izgrađen 652. godine kako bi u njemu sačuvali 650 budističkih spisa donesenih iz Indije. Odlazak do gradskih zidina. Vrijeme za kasni ručak. Obilazak arapske četvrti, izgrađene u arapskom stilu koja prikazuje predivnu fuziju islamske i kinske arkihtekture. U večernjim satima predlažemo opuštanje uz kinesku masažu.

6. DAN: XIAN – GLINENA ARMADA doručak, večera, noćenje u vlaku
Vožnja do 30 km udaljenog Li Tonga. Razgled mauzoleja kineskog cara Qin Shi Huanga i najvažnijeg arheološkog nalazišta, 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini izrađenih s namjenom da čuvaju svog cara nakon njegove smrti, kojeg su 1974. godine pronašli seljaci. Povratak u Xian na ručak. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama).

7. DAN: SHANGHAI doručak, večera, noćenje
Dolazak u Shangai je predviđen u jutarnjim satima. Shanghai je smješten u blizini ušća Chang Jianga, a predstavlja važnu luku i industrijsko središte. Vožnja autobusom do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, do moderne četvrti i do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi prekrasni vrt Yu, uređen davne 1559. godine za vrijeme dinastije Ming. Zaustaviti ćemo se i u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting do koje vodi most sa devet zavoja jer prema kineskim vjerovanjima zli duhovi se mogu kretati samo ravno i tako im je onemogućen dolazak do čajane. Razgled financijsko-poslovnog centra „Bund“. Mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Huang-po i uživanje u lijepom pogledu na najnoviju četvrt Pudong. Večera i noćenje.

8. DAN: SHANGHAI – SUZHOU doručak, večera, noćenje
Odlazak na izlet u grad Suzhou/Kineska Venecija - grad trgovaca, obrtnika i umjetnika. Mjesto je ukrašeno lijepim vrtovima, pagodama, hramovima i mostovima. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai. Večera i noćenje.

9. DAN: SHANGHAI  ILI PO ŽELJI HANGZHOU doručak, noćenje
Slobodan dan za kupovinu ili dodatne izlete po želji. Predlažemo izlet u Hangzhou, grad koji se najviše ističe zbog lijepog Zapadnog jezera okruženog vrtovima, hramovima i paviljonima. Hangzhou je u 13. stoljeću Marco Polo opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Razgled budističkog hrama Lingyin iz dinastije Qing. Poslijepodne slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i posjet Pagodi šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Kasno poslijepodne autobusom povratak u Shanghai. Noćenje.

10. DAN: SHANGHAI – BEČ – ZAGREB doručak
Nakon doručka, slijedi prijevoz do zračne luke i prijava na let u 10.50 sati prema Beču, gdje ćemo stići u 16.10 sati. Nastavak leta za Zagreb je predviđen u 19.30 sati, a dolazak u 20.25 sata. Završetak putovanja.

Cijena aranžmana po osobi: 
min. 20 putnika: 10.990 kn
min. 15 putnika: 12.290 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.560 kn

Popust:
- dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - 1.080 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Kinu. Za ishođenje vize potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Napomene:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.10.2017
Datum povratka:
05.11.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
od 10.990 kn
Boravak:
10 dana
GRUPNI POLAZAK
Šifra: D10
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 3/4*
 • obroke prema programu
 • prijevoze prema programu uključujući i prijevoz vlakom na relaciji Peking-Xian-Shanghai (noćenje u 1/4 kabinama)
 • razglede prema programu
 • ulaznice prema programu (osim gdje je navedeno po želji uz doplatu)
 • pratitelja
 • trošak organizacije i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.560 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.770 kn
 • fakultativne izlete
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • obavezna doplata za napojnice za vodiče/vozače 50 EUR  (odrasl i djeca, plaćanje na licu mjesta)
 • obavezna doplata za vizu: 250 kn + usluga posredovanja 100 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
 • povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke
 • putno osiguranje


DOPLATE po želji na putu:
- Kung fu predstava 30 €
- Opera u Pekingu 30 €
- akrobati u Shanghaiju 30 €
- večernje krstarenje po rijeci Huangpu 40 €
- cjelodnevni izlet u Hangzhou 120 €

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT