KINA S KRSTARENJEM RIJEKOM YANGTZE - 14 dana

GRUPNO PUTOVANJE
CIJENA OD:7.209kn

Program putovanja

Kina s krstarenjem rijekom Yangtze 14 dana avionom i brodom 16.11., 21.12.2017.
GARANTIRANI POLASCI

1. dan: let za Šangaj
Let iz Ljubljane (preko Istanbula) za Šangaj.

2. dan: Šangaj
Dolazak u zračnu luku Šangaj u poslijepodnevnim satima. Vaš vodič će Vam zaželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do Vašeg hotela s 4* Zhongxiang u Šangaju, gdje ćete boraviti sljedeće 3 noći.

3. dan: Šangaj
Doručak. Današnji dan stoji Vam slobodno na raspolaganju, no preporučamo da se pridružite našem izletu (fakultativno) u hram Bude od žada i u vrtove Yu. Prvo krećemo u poznati hram Bude od žada, koji je zbog svog centralnog položaja jedan od najposjećenijih hramova u Šangaju. U hramu se nalazi kip sjedećeg Bude od bijelog žada visine 1,95 m, koji teži 3 tone. Nakon toga krećete u vođenu šetnju do vrtova Yu, koji potječu iz doba Ming dinastije a nalaze se unutar živahnog starog dijela grada. Vrtovi slove kao jedan od najljepših primjera vrtlarske umjetnosti Kine. Poslijepodne ćete u francuskoj četvrti upoznati europsko lice Šangaja. Balkoni od lijevanog željeza na prekrasno ukrašenim fasadama kuća, građevine iz doba nekolasicizma i ugodni kafići u zanimljivom su kontrastu s modernim neboderima metropole. Povratak u hotel.

4. dan: Šangaj
Doručak. Današnji dan možete organizirati prema vlastitim željama. Imate mogućnost istražiti Šangaj sami ili se možete pridružiti našem fakultativnom cijelodnevnom izletu s uključenim ručkom. Izlet nas vodi do sela na vodi Zhujiajiao. Selo leži na istočnoj obali jezera Dianshan, cca. 40 km zapadno od Šangaja. Unatoč nedavnoj modernizaciji selo će Vas neodoljivo podsjetiti na život u nekom davnom vremenu. Zbog mnoštva malih uličica, mostova i kanala, selo nazivaju „kineskom Venecijom“.

5. dan: Šangaj
Nakon doručka krećemo autobusom u središte grada gdje ćemo prošetati ulicom Nanjing Road, jednoj od najvećih „šoping“ ulica s dućanima za kupovinu u svijetu. Pješačka zona privlači brojne posjetitelje sa mnoštvom svijetlećih reklama, koje ukrašavaju brojne dućane, restorane i kafiće. Nakon toga možete prošetati po impozantnoj lučkoj promenadi „Bund“. Promenada se sastoji od 52 kuće različitih arhitektonskih stilova i ubraja se u jednu od glavnih turističkih atrakcija Šangaja. Nakon toga slijedi transfer do željezničkog kolodvora i vožnja brzim vlakom do Yichanga. U ovom modernom i udobnom vlaku možete se u restoranu vlaka okrijepiti pićem i laganim obrokom. Po dolasku u Yichang slijedi transfer do Vašeg luksuznog broda za krstarenje rijekom Jangtze. Smještate se u Vaše kabine te sljedeća 4 dana uživate uz puni pansion na brodu. Tijekom ugodne vožnje brodom uživate u prekrasnim krajolicima i neponovljivim prirodnim ljepotama. Uz uključene izlete koji su opisani u nastavku imat ćete mogućnost na brodu rezervirati i dodatne izlete (nisu sadržani u cijeni aranžmana).

6. dan: Jangtze-krstarenje 
Uživajte u Vašem doručku na brodu. Brod napušta Yichang i mirno uplovljava u lijepi klanac „Xiling“. Nakon ručka ćemo razgledati branu „Tri klanca“ impozantne dužine cca. 2 km i visine 185 m. U najvećoj hidroelektrani na svijetu godišnje se proizvodi toliko struje koliko niti u jednoj drugoj hidroelektrani. Vraćamo se na brod gdje Vas čeka još jedan izniman doživljaj: večera dobrodošlice s kapetanom broda.

7. dan: Jangtze-krstarenje
Doručak na brodu. Očekuje Vas impresivan krajolik za vrijeme plovidbe kroz 45 km dugi klanac Wu. Na lijevoj i desnoj strani obale rijeke uzdižu se planine visine do cca. 1.200 m. Krećemo i na razgledavanje manjim brodovima u manji pritok na kojem nas također očekuje prekrasna priroda kao oko rijeke Yangtze. Vraćamo se na naš brod na kojem Vas već čeka ručak. Prolazimo kroz klanac Qutang kojeg smatraju najspektakularnijim klancem od ova tri klanca. Večera na brodu.

8. dan: Jangtze-krstarenje 
Uživajte u Vašem doručku na brodu. Ugodna plovidba po rijeci Yangtze prije stanke broda uz budistički hram Shibaozhai. Shibaozhai pagoda iz doba Qing dinastije je majstorsko dijelo izrađeno od drva, smješteno na velikoj izbočenoj stijeni koja je okružena prekrasnim krajolikom. Ručak i večera na brodu.

9. dan: Chongqing – Xi‘an
Prije napuštanja broda uživajte u Vašem doručku na brodu. Po dolasku u Chongqing dočekati će Vas Vaš loklani vodič koji će Vas otpratiti do željezničkog kolodvora. Vožnja vlakom do Xi´ana. Rezervirali smo za Vas mjesto u takozvanim „čvrstim“ spavaćim kolima (6-krevetne kabine). Opustite se i odmorite. Za vrijeme vožnje možete u restoranu vlaka ručati, te kupiti hranu i piće. Po dolasku u Xi´an slijedi transfer do Vašeg hotela s 4* Titan Jincheng

10. dan: Xi‘an – noćni vlak za Peking
Doručak. Cijeli dan Vam stoji slobodno na raspolaganju. Međutim, preporučamo da nam se pridružite na našem izletu koji nas vodi do svjetski poznate vojske od terakote i do pagode Velike divlje guske (fakultativno). Vojska od terakote ostat će Vam sigurno u nezaboravnom sjećanju. Vojska se ubraja u jedno od najvažnijih arheoloških otkrića 20. stoljeća, sastoji se od nekoliko tisuća različito naoružanih vojnika poredanih u redove ovisno o vojnim činovima te od stotine konja i kola. Na povratku u Xi’an napravit ćemo stanku u pagodi Velike divlje guske, budističkom središtu koje se nekad sastojalo od više od 10 dvorova i koje je bilo završeno 648 godine. Povratak u hotel. Navečer slijedi transfer do željezničkog kolodovra u Xi’anu s kojeg krećete noćnim vlakom za Peking u takozvanim „mekim“ spavaćim kolima (4-krevetne kabine).

11. dan: Peking – ljetna palača
Dolazak na željeznički kolodvor u Pekingu i transfer do Vašeg hotela s 4* Grand Gongda Jianguo u kojem ćete boraviti sljedeće 2 noći. Uživajte u Vašem doručku u hotelu. Nakon toga Vas pozivamo u razgled ljetne palače u sjevero-zapadnom dijelu grada. Palača sa svojim prekrasno uređenim vrtovima jedna je od najvećih turističkih atrakcija grada Pekinga.

12. dan: Peking – Veliki kineski zid
Doručak. Današnji dan Vam stoji slobodno na raspolaganju ili imate mogućnost izleta do Kineskog zida (fakultativno). Uroniti ćemo u prošlost Kine počevši posjetom velikog Kineskog zida kod Mutianyua, koji je građen 770-475 g.pr.Kr. Zid dužine 21.196 km je najveća građevina na svijetu – čak se može vidjeti iz svemira kao duga linija koja se proteže kroz velik dio današnje Kine. S visokih tornjeva i stražarnica pruža se prekrasan pogled na okolna brda i cijeli krajolik. U povratku ćemo još jednom stati u centru grada te otići do Olimpijskog parka kako bi napravili stanku za fotografiranje uz Bejing Olimpijski stadion (ptičje gnijezdo).

13. dan: Peking Doručak.
Cijeli dan stoji Vam slobodno na raspolaganju. No prepručamo da se pridružite našem izletu koji Vas vodi do najznačajnijih znamenitosti Pekinga (fakultativno). Prvo ćemo posjetiti Trg nebeskog mira (Tiananmenski trg). Sa svojom površinom od 39,6 ha mnogi ga nazivaju najvećim trgom na svijetu. Vidjeti ćete kineski parlament, mauzolej Mao Zedonga, kineski nacionalni muzej kao i vrata nebeskog mira iza kojih se nalazi Zabranjeni grad. Posjetite Zabranjeni grad, nekadašnju carskupalaču, u kojoj su tijekom 500 godina živjela i vladala 24 cara iz dinastija Ming i Qing. Nakon ručka u jednom od lokalnih restorana posjetiti ćemo Nebeski hram, koji je od 1998. godine ubrojen u UNESCO-vu svjetsku kulturnu baštinu. Povratak u hotel. U večernjim satima transfer do zračne luke i povratni let.

14. dan: Ljubljana
Puni nezaboravnih dojmova dolazite u podnevnim satima u zračnu luku Ljubljana.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
16.11.- 29.11. : 7.709 kn
 21.12.- 03.01: 7.209 kn

Obavezna doplata za rakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Kinu. Agencijsko ishođenje 350 kn po osobi .

Red letenja 7.9. i 12.10.2017
1 TK1064 L MO 11SEP LJUIST HK27 2005 2320
2 TK 26 L TU 12SEP ISTPVG HK27 0120 1630
4 TK 21 L SU 24SEP PEKIST HK27 0010 0525
5 TK1061 L SU 24SEP ISTLJU HK27 0655 0815

Red letenja 16.11. i 03.01.2017
1 TK1056 P TH 16NOV ZAGIST HK30 2015 0030*
2 TK 26 P FR 17NOV ISTPVG HK30 0210 1720
4 TK 21 L WE 29NOV PEKIST HK30 0050 0610
5 TK1061 L WE 29NOV ISTLJU HK30 0815 0845

Napomene
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju. Za ovo putovanje je potrebna viza.

 

Cijene putovanja

Datum polaska:
16.11.2017
Datum povratka:
29.11.2017
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
7.709 kn
Boravak:
14 dana
ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE
Šifra: D04
Datum polaska:
21.12.2017
Datum povratka:
03.01.2018
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
7.209 kn
Boravak:
14 dana
ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE
Šifra: D04
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • povratni let u ekonomskoj klasi Ljubljana – Šangaj; Peking –Ljubljana,preko Istanbula
 • 6x noćenje u hotelima s 4 zvjezdice
 • smještaj u hotelima navedenim u programu ili drugim iste kvalitete u dvokrevetnoj sobi.
 • 4 x noćenje na brodu tijekom krstarenja rijekom Yangtze (dvokrevetna kabina)
 • 1 x noćenje u noćnom vlaku Xian-Peking („mekana“ spavaća kola - kabina s 4 kreveta)
 • brzi vlak Šangaj-Yichang
 • vlak Chongging - Xian („tvrda“ spavaća kola - kabina s 6 kreveta)
 • 4x večera, 3x ručak i 4x doručak na brodu
 • 7x doručak samoposlužni bife
 • izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • piće dobrodošlice
 • pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku
 • jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za rakoplovne pristojbe: 2.990 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.599 kn (ako osoba putuje sama).
 • obavezna napojnica na brodu 150 CNY (oko 150 kn)
 • doplata za dvokrevetne kabine u vlakovima (prema raspoloživosti) po osobi 1.499 kn po osobi
 • Go Opti dijeljeni transfer Zagreb-zračna luka Ljubljana (oba smjera) 249 kn po osobi
 • viza za Kinu 350 kn po osobi (agencijsko ishođenje)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • putno osiguranje
   

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji :
- paket 5 x večera( 2.-4., 11. i 13. dan) + pekinška patka (12. dan) 1.199 kn po osobi
- Paket izleta (3., 4., 10., 12., 13. dan) 1.799 kn po osobi
  Yu vrtovi i Buda od žada
  Selo na vodi Zhujiajiao s uključenim ručkom
  Xian –vojnici od terakote i pagoda Velike divlje guske
  Kineski zid
  Peking

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT