LA BELLE BORDEAUX - 7 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:3.790kn

Program putovanja

Putovanje Francuska - La belle Bordeaux 7 dana autobusom 17.06., 05.08. i 22.09.2018.
Nica – Carcassonne – Bordeaux – Arcachon – Lege Cap Ferrat – Saint Emilion – Biarritz – Bayonne – St. Jean de Luz – Nimes

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 4:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 5:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 7:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad Ligurske obale do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na Azurnu obalu u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjet Nici, glavnom gradu regije i petim najvećim gradom u Francuskoj, od 19. st. mjestom u koje ljudi dolaze upijati sunce kroz cijelu godinu, a izuzetna klima, toplina i svjetlost privlače umjetnike kao i hedoniste već dva stoljeća... Panoramska vožnja gradom i šetnja njezinim najljepšim dijelom – starim gradom, slikovitom četvrti obojanom u fasade pastelnih boja, po ozračju pomalo „talijanskom“ dijelu grada gdje ćete osjetiti duh Nice u potpunosti. Smještaj u hotel na području Nice/Cannesa. Noćenje.

2. dan: NICA – CARCASSONNE – BORDEAUX
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz južnu Provansu preko Montpelliera, uz usputna zaustavljanja radi odmora. Putem do Bordeauxa posjetit ćemo slikoviti, srednjovjekovni grad Carcassone, koji je pod zaštitom UNESCO-a zajedno s katedralom St. Nazaire. Utvrda potječe iz 13. Stoljeća, kad je kralj Luj IX. započeo njezinu gradnju. Po dolasku obilazak stare jezgre grada, prepoznatljive po gradskim bedemima i kulama. Nastavak vožnje prema Bordeauxu, smještenom na rijeci Garonne. Po dolasku u kasnim večernjim satima prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: BORDEAUX – ARCACHON – LEGE CAP FERRET – BORDEAUX
Doručak. Odlazak u razgled svjetske prijestolnice vina – što Bordeaux zaista jest. Bordeaux je posljednjih godina oživio iz zimskog sna u kojem se nalazio (zvali su ga „Uspavana ljepotica“) i doživio da ga se proglašava najelegantnijim i najotmjenijim francuskim gradom. Pola grada se nalazi na popisu UNESCO-a što ga čini najvećim zaštićenim urbanim područjem. Razgled središta grada: Place de la Comedie, esplanada Quinconces - Quartier des Chartrons – gotička katedrala St. Andre iz 13.-15. stoljeća, pod zaštitom UNESCO-a – Musee d'Aquitaine – kazalište – Burza. U nastavku dana odvest ćemo se do zaljeva Arcachon gdje se nalazi istoimeni gradić u kojem se nalazi najveća dina u Europi, Dune du Pilat: dužinom od 3 km, širinom od 500 m i visinom do 120 m podsjeća na pustinju manjih razmjera! Posjetit ćemo i ribarsko selo Lege Cap Ferret kako bismo degustirali tamošnje, svjetski poznate kamenice (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BORDEAUX – SAINT EMILION – BORDEAUX
Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se u posjet prekrasnom Saint-Emilionu, gradiću smještenom usred vinograda koji pripadaju pokrajini Saint Emilion i mjestu gdje se proizvode vrhunska vina. Njegov se postanak veže uz samostan u gradiću, a posebno je zanimljiva crkva u stijeni, okrenuta prema glavnom trgu. Iznad grada nalazi se Donjon, gdje zasjeda vinsko bratstvo „Jurade“ i ocjenjuje mlada vina. U Saint Emilionu ćemo i mi otići na degustaciju vina (doplata prilikom rezervaciju aranžmana). Povratak u Bordeaux u podnevnim satima. Slobodno poslijepodne za uživanju u prekrasnom Bordeauxu. Svakako preporučujemo posjet najboljem svjetskom muzeju vina, impresivno arhitektonskom remek-djelu La Cite du Vin, boravak u Bordeauxu to zahtijeva. I prošećite gradskim Triangle d' Or, srcem grada, koje okružuju tri bulevara, kao i četvrti St. Pierre za one koji vole kupovinu. Noćenje.

5. dan: BORDEAUX – BAYONNE, BIARRITZ I ST. JEAN DE LUZ – BORDEAUX
Doručak. Izlet u Bayonne, St. Jean de Luz i Biarritz, gradiće smještene na Atlantskoj obali: Bayonne je glavni grad francuske Baskije, njegovo srce i duša, sa zanimljivom gotičkom katedralom. Šetnja središtem grada i kraće slobodno vrijeme za kavu. Put nas dalje vodi u Biarritz, ekskluzivno i najljepše ljetovalište francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka XX. stoljeća. Po dolasku šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima čeka nas još jedan prekrasan baskijski gradić, St. Jean de Luz. Ovaj gradić, sa šarmantnom povijesnom jezgrom i najljepšom baskijskom crkvom posvećenom Sv. Ivanu Krstitelju, upriličio je vjenčanje Kralja Sunca Louisa XIV. sa španjolskom infantkinjom Marijom Terezom. U sretnome stapanju stilova koji odaju joie de vivre, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni ljetnikovci i vile. Povratak u Bordeaux, slobodna večer. Noćenje.

6. dan: BORDEAUX – NIMES
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja preko Toulousea, Carcassonnea i Montpelliera prema Nimesu, u pokrajini Languedoc Roussillon. Nimes je jedan od najvažnijih galsko-rimskih gradova, grad u kojem se rodio jeans („de Nimes“), a danas je to grad za kojeg sami Francuzi kažu da je jedan od najugodnijih francuskih gradova za život. Po dolasku prošetat ćemo središtem Nimesa: Arena - Maison Carre - Caree d'Art - romanička katedrala posvećena Majci Božjoj i sv. Kastoru - trgovi Place de Marche i Place des Herbes... Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: NIMES – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Hrvatskoj preko Francuske i Italije uz usputna, potrebna stajanja putem. Dolazak u Rijeku/ Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 
Polasci 17.06. i 22.09.:
  4.290 kn / First minute 3.990 kn
Polazak 05.08.:
4.090 kn / First minute 3.790 kn
First minute cijena
vrijedi do popunjenja kapaciteta.

Minimalan broj putnika: 40

Pomoćni krevet na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. 

Napomene
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.
Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.

Svjetska prijestolnica vina, grad koji Francuzi obožavaju, nova je hit destinacija!

Cijene putovanja

Datum polaska:
17.06.2018
Datum povratka:
23.06.2018
Grad polaska:
Zagreb / Karlovac / Rijeka
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
3.990 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 REZERVIRAJ ZA 17.06.  POŠALJI UPIT ZA 17.06.
Datum polaska:
05.08.2018
Datum povratka:
11.08.2018
Grad polaska:
Zagreb / Karlovac / Rijeka
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
3.790 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 REZERVIRAJ ZA 05.08.  POŠALJI UPIT ZA 05.08.
Datum polaska:
22.09.2018
Datum povratka:
28.09.2018
Grad polaska:
Zagreb / Karlovac / Rijeka
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
3.990 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 REZERVIRAJ ZA 22.09.  POŠALJI UPIT ZA 22.09.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz autobusom
 • pratitelja
 • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 6 noćenja s doručkom: 1 noćenje na Azurnoj obali (područjeCannes/Nica), 4 noćenja s doručkom u Bordeauxu i 1 noćenje u Nimesu
 • sve razglede i izlete prema programu
 • boravišnu pristojbu
 • troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna ako osoba putuje sama): polasci 17.06. i 22.09.: 2.130 kn; polazak 05.08.: 1.950 kn
 • doplata za posjet vinskom podrumu i degustaciju vina: 150 kn
 • doplata za degustaciju kamenica: 150 kn
 • ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT