LONDON I HARRY POTTER - 4 dana

GARANTIRANO
 • Putovanje u London avionom
 • Putovanje u London avionom
 • Putovanje u London avionom
CIJENA OD:2.540kn

Program putovanja

Putovanje London 4 dana avionom 05.01.-08.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule.

Hotel Royal National 3*

1. dan: ZAGREB - LONDON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za London na liniji OU 490 u 14:40 sati. Dolazak u London u 16:05 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju središtem grada: do Piccadily Circusa – ljubitelji Harryja Pottera prepoznat će scenu iz filma „Harry Potter i darovi smrti“ koja je snimljena na Piccadillyju a u kojoj se Harry, Ron i Hermione pokušavaju skriti od Žderača smrti u običnom, bezjačkom kafiću –, odnosno predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja do panoramskog kotača British Airways London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad – u njegovoj neposrednoj blizini je i stanica podzemne željeznice Westminster, što je jedna od glavnih polaznih postaja s koje Harry u serijalu putuje. Slobodan ostatak večeri, noćenje.

2. dan: LONDON
Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju Londonom, po lokacijama koje su korištene u filmovima iz serijala o Harryju Potteru: do Big Bena i Houses of Parliament, gdje u serijalu žive bezjaci („obični“ ljudi, odnosno oni koji ne znaju čarati) preko King Cross stanice i poznatog „skrivenog“ kolosijeka 9 ¾ koji u serijalu vodi prema Hogwartsu – u neposrednoj blizini slavnog zida gdje se danonoćno fotografiraju i mladi i stari nalazi se suvenirnica s Harry Potter čarobnim štapićima, naočalama, itd. Kraj stanica King's Cross nalazi se kolodvor St. Pancras International, ispred čije je neogotičke fasade automobil Ford Anglia Rona Weasleyja poletio, u filmu „Harry Potter i Odaja tajni“. Prošetat ćemo do poznate četvrti Soho gdje se nalazi House of Minalima, vizualni svijet J.K.Rowling u kojem možete vidjeti originalnu Hogwarts Express kartu, Hogwarts pismo o primitku na fakultet, Daily Prophet novine, itd. Za sve koje ne zanima toliko Harry Potter preporučujemo individualni odlazak u Nacionalnu galeriju, jednu od najpoznatijih svjetskih galerija slika smještenu na istom trgu. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Šetnja do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima moguć odlazak i u Muzej Madame Tussaud. Slobodan ostatak dana za aktivnosti prema želji. Noćenje.

3. dan: LONDON: fakultativno obilazak Warner Brothers filmskih studija
Doručak. Danas predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja na obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal o Harryju Potteru – zakoračite u prizore iz serijala koji su se tu snimao duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima iz filmova, dobit ćete pregled nad tehnologijom koja je korištena, itd. (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). Povratak u grad i slobodno vrijeme za posjet ostalim najvažnijim londonskim muzejima (Victoria and Albert, British Museum, Tate Gallery, itd.) ili slavnim londonskim robnim kućama Harrods, Selfridges, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama, itd. Za putnike koji ne žele u posjet fimskim studijima predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu, obilazak Notting Hilla, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Noćenje.

4. dan: LONDON - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za posljednje šetnje, odlaske u muzeje kojima London obiluje (u mnoge je ulaz besplatan), zadnju kupovinu. Polazak transfera za zračnu luku u 13:50 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb na liniji OU 491 u 16:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.540 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn (iz Zagreba)

Minimum prijavljenih putnika: 20 

Popusti:
Cijena aranžmana za dijete na pomoćnom krevetu (do 16.g.) u sobi s dvoje odraslih 1.390 kn
OBITELJSKA SOBA NA UPIT!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.


Red letenja 05.01.2018.
OU 490  ZAG LHR     14:40   16:05
OU 491  LHR ZAG     16:50   20:05

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja,
radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

Hotel 3* u centru grada!

Cijene putovanja

Datum polaska:
05.01.2018
Datum povratka:
08.01.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.540 kn
Boravak:
4 dana
GARANTIRANO
Šifra: D01
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb
 • pratitelja
 • smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s kontinentalnim doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Londonu
 • poludnevni razgled grada autobusom
 • razglede pješice i javnim prijevozom uz pratitelja putovanja
 • troškove organizacije i prodaje putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.090 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • doplata za jednokrevetnu sobu : 1.090 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • putno osiguranje


Fakultativni izleti:
ULAZNICA ZA WARNER BROTHERS FILMSKI STUDIO (grupna cijena za minimum 10 putnika, uplata prilikom kupovine aranžmana): 370 kn odrasli, 270 kn djeca od 5 – 15 godina

Informativne cijene ulaznica (prema stanju iz srpnja 2017. god., mogu biti podložne promjeni):
- ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 34 GBP
- British Airways London Eye 25 GBP
- cijena povratne vožnje Temzom do Greenwicha (Westminster Bridge - Greenwich) cca. 16,50 GBP
- Westminster Abbey 20 GBP
- St Paul's Chatedral 18 GBP
- Tower of London 25 GBP, nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT