MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA - 6 dana

GARANTIRANO
 • Makedonija, Albanija i Crna Gora
 • Makedonija, Albanija i Crna Gora
 • Makedonija, Albanija i Crna Gora

Program putovanja

Putovanje Makedonija, Albanija i Crna Gora 6 dana autobusom 27.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK
SKOPJE - OHRID - TIRANA - DRAČ - KRUJE - BUDVA - KOTOR

Predviđeni smještaj:
Skopje, Makedonija - HOTEL IBIS SKOPJE 4*
Ohrid, Makedonija - HOTEL BELVEDERE 4*
Drač, Albanija - HOTEL FLOWER AND SPA 5*
Budva, Crna Gora - HOTEL BRACERA 4*

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

 • definitivno najbolji program koji smo napravili u 2017. godini
 • isprobano, obavljeno i ponavljati ćemo ga često
 • krase ga odlični hoteli, odličan vodič i najbolji autobus
 • Skopje će vas ugodno iznenaditi, dovoljno će biti ponijeti mali džeparac jer je još uvijek sve jeftino
 • Tirana će duplo više od Skopja iznenaditi, ali i cijela Albanija koja je godinama bila enigma cijeloj Europi
 • Budva će biti na kraju kao raskalašena ljepotica s predivnim Krujama
 • smijeha i hrane na ovom putovanje neće nedostajati, a niti probe pravog Skenderbega

 

1.dan  ZAGREB – SKOPJE  830 km
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Prema želji, večera u restoranu u gradu (doplata). Noćenje.

2.dan  SKOPJE – OHRID 171 km
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II.  Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel.  Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata).  Noćenje.

3.dan OHRID – razgled i Sv.Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod).  Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda,  smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  OHRID – TIRANA – DRAČ 180 km
Doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim i bizantskim te spomenicima iz nedavne prošlosti. Danas je Drač središte albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan  DRAČ  – KRUJE - BUDVA  200 km
Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan  BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA - ZAGREB 706 km
Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu, osobne potrebe… Put nastavljamo do Perasta, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, odakle krećemo na izlet brodom na otok Gospu od Škrpjela. Na otoku stanka za razgled, zatim povratak u Perast i nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 2.390 kn

Popusti i doplate

 • dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta / Minimalan broj putnika: 40.

Tamo gdje vječno sunce sja!

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 
 

Video

POŠALJI UPIT