NOVA GODINA MUNCHEN I SALZBURG - 3 dana

GARANTIRANI POLAZAK
 • Nova Godina Munchen i Salzburg
 • Nova Godina Munchen i Salzburg
 • Nova Godina Munchen i Salzburg
CIJENA OD:1.090kn

Program putovanja

Putovanje Nova Godina Munchen i Salzburg 3 dana autobusom 30.12.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK
Posjet Herrenchiemsee

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina 
Hotel 3* u Munchenu

1.dan    ZAGREB – HERRENCHIEMSEE - MUNCHEN 30.12.2017.                       
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  5.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do jezera Chiemsee, “bavarskog mora“. U mjestu Prien na obali jezera ukrcaj na brodić i kratka plovidba do otoka Herreninsel. Ovdje je Ludwig II. planirao svoju gradnju „novog Versaillesa“ inspiriran likom i djelom francuskog kralja Louisa XIV., “kralja sunca“. Posjet dvorcu s velikom dvoranom ogledala te vrtu - primjeru francuske vrtne arhitekture. U dvorcu je i muzej o životu Ludwiga II., kao i nekadašnji augustinski samostan. Vožnja brodićem na kopno. Nastavljamo prema Munchenu. Po dolasku, smještaj u hotel. Sa pratiteljem putovanja odlazimo u centar te predlažemo večeru u jednoj od poznatijih pivnica u samom centru. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan MUNCHEN   31.12.2017. 
Doručak. Krećemo u razgled grada: Königplatz - muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom - Hofgarten - Prinzregentenstrasse - Ludwigstrasse sa sveučilištem - Maximilianeum - obala rijeke Isar - Marienplatz, najpoznatiji glavni trg Münchena. Ovdje se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat s kukavicom koja izlazi svaki dan u 11 sati. U blizini glavnog trga nalaze se gradske crkve Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), Theatinerkirche čija su dva tornja postala simbol grada i crkva sv. Petra. U blizini Karlsplatza nalazi se Palača pravde i pješačka zona u kojoj se nalaze razni dućani i prodavaonice suvenirima. U slobodno vrijeme možete posjetiti Olimpijski toranj na sjeveru grada, koji je izgrađen 1968.godine i visok 289,53 metara. To je najbolji pogled na cijeli grad. Ili posjetite  Zoološki vrt Hellabrunn koji radi od 09-16 sati. Trgovine će danas raditi skraćeno. Po želji,  navečer se vraćamo gradskim prijevozom u centar na bavarski doček Nove Godine. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan MUNCHEN –  SALZBURG – ZAGREB   01.01.2018.
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Salzburgu. Najveća gužva je na malom trgu oko rodne kuće W. A. Mozarta u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema  katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz) na kome je velika fontana. Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače  (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell (Schloss Mirabell) prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece. Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i admistracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi: First minute 1.090 kn / Redovna cijena 1.290 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska / Minimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate

 • moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni
 • dijete  4-11,99 god. u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30% popusta
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Posjet Herrenchiemsee!

Cijene putovanja

Datum polaska:
30.12.2017
Datum povratka:
01.01.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.090 kn
Boravak:
3 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: I044
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • 2 noćenja s doručkom u Munchenu u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • razgledavanja prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 380 kn,
 • ulaznica za Zoološki vrt 14 eur po osobi,
 • vožnja brodom i ulaznica u dvorca Herrenchiemsee iznosi cca 16 eur (u završnom pismu će biti točna cijena),
 • Mozartova rodna kuća u Salzburgu 10 eur po osobi ,
 • Ulaznica za Olimpijski toranj 7 eur po osobi,
 • Boravišna pristojba u hotelu (za sada je samo pristojba u najavi, ali nema službene obavijesti koliko će iznositi),
 • Putno osiguranje.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

VAŽNE INFORMACIJE
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
- agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa.

 

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München (Zemaljski glavni grad München, (njem.): Landeshauptstadt München, bavarski: Landeshaptstod Minga), glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Saveznu Republiku Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, internet bankarstvo
• kreditne kartice: jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
• on line putem web stranice

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., ID KOD: HR-AB-080951142.
Polica jamčevine br. 1501-00000499 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hrKategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 

 

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT