NOVA GODINA NURNBERG I MUNCHEN - 3 dana

GARANTIRANO
CIJENA OD:1.250kn

Program putovanja

Putovanje Nova godina Nurnberg i Munchen 3 dana autobusom 30.12.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
Hotel u centru Nurnberga: IntercityHotel Nürnberg

Napomena: program je namjenjen osobama koje žele spavati u centru grada u odličnom hotelu! Koncepcija programa je takva da nije naporno i nema beskrajno dugih vožnji. Prvi dan možete uživati u Munchenu i odličnom shoppingu, a drugi dan ležerno šetati po predivnom Nurnbergu, probati tipičnu bavarsku hranu, odmoriti u hotelu u centru, te se navečer dobro zabaviti. Za kraj, šarmantni Regensburg, bit će dobar uvod u Novu 2018. godinu.

1. dan ZAGREB – MUNCHEN - NURNBERG
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Münchena. Panoramska vožnja središtem grada. Po dolasku izlazimo na Marienplatz, najpoznatiji trg Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca, te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno ! U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), gdje je i vrag upleo svoje prste u gradnji. U blizini je i crkva sv. Petra sa koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, sa kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Nastavljamo prema Nurnbergu. Po dolasku smještaj u hotel u centru grada. Noćenje.

2. dan NURNBERG
Nakon doručka razgled povijesne jezgre grada koja je u srednjem vijeku smatrana prijestolnicom Svetog rimskog carstva, posebno poznata po brojnim podrumima za skladištenje pive: glavni gradski trg Hauptmarkt (danas najpoznatiji po čuvenom božićnom sajmu) s gotičkom fontanom Schöner Brunnen (Lijepi bunar - simbol grada), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Dürera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)... Preporučamo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Povratak u hotel. Navečer predlažemo doček Nove 2018. na glavnom gradskom trgu u organizaciji gradskih vlasti. Noćenje.

3. dan NURNBERG – REGENSBURG - ZAGREB
Nakon doručka odlazak do Regensburga, grada na 2 rijeke, Dunavu i Regenu. Po dolasku u Regensburg slijedi obilazak povijesne jezgre pod zaštitom UNESCO-a autobusom i pješice. Kameni most preko Dunava, katedrala i zelena tržnica s crkvom Sv. Johanna, muzejom blaga riznice katedrale, kućom patricija poput dvorca na Heuportu i povijesnom ljekarnom Adler ubrajaju se u najznačajnije građevinske spomenike Regensburga. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi First minute 1.150 kn / Redovna cijena 1.250 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska  /  Minimalan broj putnika: 40

Popusti:
- moguća uplata trokrevetnih soba na upit po redovnoj cijeni
- dijete 4-11,99 god. u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30%
popusta

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Hotel u centru Nurnberga! Posjet Regensburgu.

Cijene putovanja

Datum polaska:
30.12.2017
Datum povratka:
01.01.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.250 kn
Boravak:
3 dana
GARANTIRANO
Šifra: I0
 REZERVIRAJ ZA 30.12.  POŠALJI UPIT ZA 30.12.
Datum polaska:
30.12.2017
Datum povratka:
01.01.2018
Grad polaska:
Čakovec / Varaždin
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk
Cijena:
1.310 kn
Boravak:
3 dana
GARANTIRANO
Šifra: I0
 REZERVIRAJ ZA 30.12.  POŠALJI UPIT ZA 30.12.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
  • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u centru Nurnberga, u hotelu 3*
  • razgledavanja prema programu
  • pratitelja tijekom putovanja
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • doplata za jednokrevetnu sobu, po osobi: 340 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
  • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
  • putno osiguranje


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 390 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
- agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa.

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Nürnberg (bavarski: Niamberg, istočnofranački: Nämberch ili Närmberch) grad je u njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj. Nalazi se u sjevernom dijelu Bavarske, na rijeci Pegnitz. Najveći je grad sjevernobavarske regije Frankonije (Franken) i drugi po veličini u Bavarskoj, nakon Münchena. 

München (Zemaljski glavni grad München, (njem.): Landeshauptstadt München, bavarski: Landeshaptstod Minga), glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, internet bankarstvo
· kreditne kartice: jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
· online putem mrežne stranice.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., ID KOD: HR-AB-080951142.
Polica jamčevine br. 1501-00000499 uplaćena kod Wiener osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Napisala i uređuje program

 

 

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT