NOVA GODINA VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 dana

GARANTIRANO
 • Nova Godina Venecija i otoci lagune
 • Nova Godina Venecija i otoci lagune
 • Nova Godina Venecija i otoci lagune
 • Nova Godina Venecija i otoci lagune
CIJENA OD:590kn

Program putovanja

Putovanje Nova Godina Venecija i otoci lagune 2 dana autobusom 31.12.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Hotel Cavallino Bianco OR hotel Ca' di Valle

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA - HOTEL  31.12.2017.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 7.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do hotela u okolici Venecije. Smještaj. Dolazak u hotel je predviđen oko 14.00 sati. Kraći odmor u sobama. Brodićem se vozimo do Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze. Pješice se krećemo prema Mostu Rialto. Šećući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u pravi labirint ulica, nemojte brinuti. Svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eura za 30 minuta, no u jednoj gondoli može biti šest osoba pa predlažemo da podijelite trošak. Doček Nove na trgu! Organizacija dočeka ovisi isključivo u gradskim vlastima. Iza ponoći povratak brodićem i autobusom u hotel.

2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ZAGREB   01.01.2018.
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 20 eur po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti Murano gdje će nas dočekati “maestro” u izradi stakla. Posjet tvornici stakla i njihovim trgovinama. Pola sata slobodno za kraću šetnju i nastavak plovidbe kroz lagunarne sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih burano keksa, prošeka ili  aperol spritza - popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana povratak prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i polazak. Nastavljamo prema Rijeci i Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi:  First minute 590 kn / Redovna cijena 690 kn

Popusti i doplate

 • moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni.
 • dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 50% popusta.
 • dijete do 3 godine gratis

 

NAPOMENA: Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 07.40 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 09.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta  / Minimalan broj putnika: 40

Mi vas jedini vodimo sa slušalicama po Veneciji jer znanje je važno.

Cijene putovanja

Datum polaska:
31.12.2017
Datum povratka:
01.01.2018
Grad polaska:
Zagreb / Čakovec / Varaždin / Karlovac / Rijeka
Mjesto polaska: KA Petrol / V.Jadrana / VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
590 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: I030
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • smještaj u okolici Venecije u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom,
 • razgledavanja prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni 15 eur po osobi,
 • slušalice za razgled Venecije - 3 eur po osobi,
 • boravišna pristojba 1 eur-3 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*,
 • izlet brodićem na otoke lagune sa pratiteljem putovanja (Murano i Burano) 20 eur po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 150 kn,
 • putno osiguranje

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4  100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka u Sredozemnom moru: Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica nalazi se na sjeveru u Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnenu granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.
Venecija (tal. Venezia, mlet. Venexia, lat. Venetiae), tradicionalno hrvatski Mleci[1], glavni je grad istoimene talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Venetu s 271,367 stanovnika (1. siječnja 2004). Zajedno s Padovom čini metropolu Padovu-Veneciju s 1,600.000 stanovnika. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti, većinom neovisnog grada koji je bio središte Mletačke Republike (mlet. Repùblica Vèneta ili Repùblica de Venesia), kada je bio poznat i kao "Dominantna" (La Dominante), "Presvijetla" (Serenissima), "Kraljica Jadrana", "Grad vode", "Grad mostova", i "Grad svjetlosti". Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu.Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Laguna se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeka Po na jugu, i Piave na sjeveru. Od 272,000 stanovnika u općini Venecija (Comune di Venezia), oko 62,000 stanuje u povijesnom središtu (Centro storico); 176,000 na Terraferma (talijanski: čvrsto tlo), većinom u velikim župama (frazione) Mestre i Marghera; te 31,000 na drugim otocima u laguni.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim dva dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, internet bankarstvo,
• kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard,
• online preko mrežne stranice.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142.
Polica jamčevine br. 1501-00000373 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pronađite lokaciju na karti

Overview

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT