OKTOBERFEST, MUNCHEN I DVORCI BAVARSKE - 2 dana

GARANTIRANO, imamo ulaznice za šator
 • Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske
 • Putovanje na Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske autobusom
 • Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske
 • Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske
CIJENA OD:890kn

Program putovanja

Putovanje Oktoberfest, Munchen i Dvorci Bavarske 2 dana 23.09. i 30.09.2017.
GARANTIRANI POLASCI

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu

 • imamo ulaznice za Oktoberfest - ulaz u šator, platite kod nas 230,00 kn po osobi, a mi vam izdamo za tu vrijednost voucher za konzumaciju jela i pića u šatoru, što znači da ulaznicu dobijete besplatno :)
 • tko ne želi na Oktoberfest, može provesti vrijeme u Munchenu

 

1. dan     ZAGREB – MUNCHEN - HOTEL
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  01.00 sat. Slijedi vožnja preko Slovenije, Austrije u smjeru Munchena. Imamo 600 km i taman kako se dan budi, stižemo u bavarski grad piva. Naša prva postaja će biti Marienplatz, okružen Novom i Starom vijećnicom. Na svega nekoliko koraka od ovog trga nalazi se Petrova crkva u Münchenu, najstarija crkva starog dijela grada čija prva gradnja potječe još iz romanike. Južno od toga je Asamova crkva, čija je unutrašnjost opremljena raskošnim rokokoom. Zaštitni znak grada je u blizini sagrađena gotička Frauenkirche sa svoja dva markantna tornja. Šećemo i prema Maximilianstraße koja je u 19. stoljeću zamišljena kao paradna ulica, a od centra povijesnog dijela grada vodi prema istoku, preko Isara u pravcu Maximilianuma, sjedišta bavarskog parlamenta. Danas je to ulica luksuznih trgovina. Samo jedan bitan detalj, trgovine rade od 10.00 sati. Krajnje vrijeme je za bavarsku hranu, stoga predlažemo posjet pravoj bavarskoj pivnici i probu Kaiserschmarnna. To je kao slatko jaje, posipano šećerom i preliveno voćem. Iako zvuči kao desert, prilično je obilno. Možete probati i bilo koji drugi bavarski specijalitet, nećete pogriješiti. Piva je naravno nezaobilazna. Gradskim prijevozom idemo na Oktoberfest, gdje vrijedi samo jedno pravilo „Prost“ tj. živjeli. U 19.00 sati krećemo prema hotelu koji se nalazi u okolici Munchena. Po dolasku, smještaj i noćenje.

2. dan    HOTEL – DVORCI BAVARSKE (Hohenschwangau i Neuschwanstein) - ZAGREB
Doručak. Za malo više od pola sata stižemo na parking i penjemo se prema dvorcu Neuschwanstein (može se i busom koji se doplaćuje cca 2,5 eur), danas najpoznatiji po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, kao i scenografija za brojne igrane filmove a i po tome što se nalazi na litici stijene. Ulazimo u dvorac i sada odajemo jednu tajnu. Pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su bile pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na, do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatsee, no te pretpostavke nikada nisu dokazane. Nastavljamo do dvorca Hohenschwangau. Sa istom ulaznicom ulazimo u dvorac. Slobodno vrijeme za ručak u podnožju dvorca, te polazak oko 15.00 sati prema Zagrebu. Dolazak se očekuje do ponoći. 

23.09. Cijena aranžmana po osobi  / REDOVNA CIJENA 890 kn
30.09. Cijena aranžmana po osobi  FIRST MINUTE 890 kn / REDOVNA CIJENA 990 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta      Minimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate:

 • dijete 2-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10 %

Provjerite zašto je Oktoberfest najveća pivska fešta !

Cijene putovanja

Datum polaska:
23.09.2017
Datum povratka:
24.09.2017
Grad polaska:
Zagreb/Čakovec/Varaždin
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
890 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
Šifra: I012
Datum polaska:
30.09.2017
Datum povratka:
01.10.2017
Grad polaska:
Zagreb/Čakovec/Varaždin
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
890 kn
Boravak:
2 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: I002
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • jedno noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolici Munchena,
 • razgledavanja prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • (informativne cijene ulaznica: dvorci Hohenschwangau-Neuschwanstein 26 eur sa rezervacijom po osobi; djeca do 18 godina starosti NE plaćaju ulaznice ali plaćaju rezervaciju 1,80 eur po osobi),
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 125 kn,
 • putno osiguranje
 • ulaznica za šator na Oktoberfestu 230,00 kn po osobi, plaćanje u poslovnici - uključuje ulaz u šator u određeno vrijeme 23.09. i 30.09. (ovisno o polasku) od 14.00 do 16.00 sati te konzumaciju jela i pića u iznosu 29 eur po osobi, dakle ulaznica se ne plaća već voucher za jelo i piće

NAPOMENA: ulaznice za šator je gotovo nemoguće dobiti jer se rasprodaju godinu dana unaprijed; mi smo uspjeli dobiti ulaznice za točno određeno vrijeme kada to programski odgovara i nismo u mogućnosti to mijenjati.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
- za posebno sjedalo u autobusu
     - 1. red – sjedala 3,4     100 kn
     - 2. red – sjedala 5,6,7,8    100 kn
- za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

Hotel se ne nalazi u Munchenu već u okolici oko 60 km.
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München (glavni grad München, (njem.): Landeshauptstadt München, bavarski: Landeshaptstod Minga), glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaj bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, internet bankarstvo,
 • kreditne kartice: jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
 • online plaćanje preko web stranice

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., ID KOD: HR-AB-01080951142. Polica jamčevine br. 1501-00000499 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 

Korisni link: Zanimljive činjenice o Oktoberfestu

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 
 

 

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT