PARIZ - 4 dana

CIJENA OD:2.490kn

Program putovanja

Putovanje Pariz 4 dana avionom 29.10., 23.11.2017.
GARANTIRANI POLAZAK 29.10.

 Moguć vezani let iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule.

1. dan: ZAGREB - PARIZ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje Trg Concorde i Arc de Triomphe - Arc de Triomphe ili Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari, projekt barona Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - Trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées - Opera - Trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske borce, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - Bazilika Sacré-Coeur - crkva sv. Petra - Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Predlažemo da večer završite na cabaret predstavi u glasovitom Moulin Rougeu (mogućnost doplate na licu mjesta kod pratitelja). Noćenje.

2. dan: PARIZ
Doručak. Nastavak razgleda grada s pratiteljem putovanja javnim prijevozom - podzemnom željeznicom i pješice: otočić sv. Louisa, ljupka rezidencijalna četvrt, jedan od dva prirodna pariška otoka- otok Ile de la Cité, najstariji dio Pariza, naseljen još od antičkog doba - katedrala Notre Dame, slavna pariška gotička katedrala iz 12. st. - živopisne uličice Latinske četvrti - St. Germain des Prés, poznati trg u Latinskoj četvrti na kojem su rado boravili tzv. egzistencijalisti i na kojem se nalazi najstarija pariška crkva. Odlazak do svjetski poznatog muzeja Louvre (doplata na licu mjesta), najposjećenijeg muzeja na svijetu. Nakon razgleda staklene piramide, slavoluka Le Carrousel i vrtova Tuileries, vrijeme za samostalni obilazak muzeja. Vožnja brodom po Seini ispod slavnih mostova (doplata na licu mjesta pratitelju putovanja) i s pogledom na čuvene spomenike te odlazak do Eiffelovog tornja (individualni posjet). Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan: PARIZ
Doručak. Nastavljamo s razgledom Pariza javnim prijevozom i pješice: četvrt Marais, mondeni dio grada u kojem je nekoć bila kraljeva rezidencija, a danas je mjesto gdje se nalaze brojni butici, kafići, saloni; trg Place des Vosges u toj četvrti poznat je po svojoj ljepoti i savršenoj simetriji – gradska vijećnica – muzej Georges Pompidou – četvrt Les Halles. Odlazak prema Operi i posjet muzeju parfema Fragonard s prezentacijom parfema i mogućnošću povoljne kupovine mirisnih proizvoda. Mogućnost odlaska do slavnih robnih kuća Lafayette i Printemps ili na Champs Elysees, najljepšu aveniju Pariza sa brojnim dućanima i restoranima. Preporučamo uspon na Slavoluk pobjede - s panoramske terase pruža se prekrasni pogled na osvijetljene avenije Pariza. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Noćenje.

4. dan: PARIZ - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i dodatne posjete muzejima. Preporučujemo muzej Orsay u kojem je smještena najvažnija svjetska kolekcija impresionista. Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 471 u 18:30 sati. Dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Hotel 29.10. PARIS LOUIS BLANC 3* 

Polazak 29.10. vrijedi redovna cijena 2.590 kn
Polazak 23.11. vrijedi FIRST MINUTE cijena 2.490 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

Minimum prijavljenih putnika: 20

Popusti: 
-  za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 5%
Pomoćni ležaj za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Red letenja    
29.10.-1.11.
OU 470  29OCT  ZAG CDG     09:00 11:05
OU 471  01NOV  CDG ZAG     12:35 14:25

Napomene:
Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Parizu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

Cijene putovanja

Datum polaska:
29.10.2017
Datum povratka:
01.10.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.590 kn
Boravak:
4 dana
GARANTIRANO
Šifra: D01
Datum polaska:
23.11.2017
Datum povratka:
26.11.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.490 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 •  prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Zagreb
 • pratitelja
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Parizu
 • poludnevni razgled grada autobusom
 • razglede pješice i javnim prijevozom s pratiteljem putovanja
 • boravišnu pristojbu te troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje

 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz siječnja 2017. godine - mogu biti podložne promjeni):
- muzej Louvre 16,50 €
- muzej Orsay 13 €
- vožnja Seinom 15 €
- cabaret predstava od cca. 100 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €)
- dvorac Versailles 15 €, Eiffelov toranj 11 €-17 €/ovisi o katu)
- Disneyland 64 €/djeca do 11 g. 58 €
Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT
POŠALJI UPIT