PORTUGALSKA TURA - NOVA GODINA - 5 dana

FIRST MINUTE
 • Portugalska tura putovanje
 • Portugalska tura putovanje
 • Portugalska tura putovanje
CIJENA OD:4.895kn

Program putovanja

Putovanje Portugalska tura 5 dana avionom 28.12.2017.– 01.01.2018. GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB – LISABON – FATIMA - PORTO
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 minuta prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Lisabon u 10.35 sati. Nakon slijetanja, u 12.50 sati, slijedi vožnja do Fatime ( cca 120 km), jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja - Capela das Aparições . Nastavak vožnje do Porta, smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do četvrti Ribeira, središtu noćnog života, gdje u nekoj od tipičnih taverni možete probati portugalske specijalitete. Noćenje.

2. dan: PORTO – BATALHA - TOMAR
Doručak. Odlazak na razgled Porta,grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st. pod UNESCO zaštitom : Katedrala, neoklasicistička Palača Burze s prekrasnom Arapskom dvoranom , oblikovanom prema modelu Palače Comares u Alhambri , crkva sv. Franje iz 13 st., najljepše i najbogatije dekorirana crkva u Portugalu, Vila Nova de Gaia. Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro, tu se nalazi upečatljiv most Luis I kojeg je izgradio Eiffelov učenik Theophile Seyrig. Posjet vinskom podrumu, degustacija čuvenog vina porto koje spada među najbolja evropska vina, koja su proslavila Porto i dolinu rijeke Douro s vinogradima. Vožnja do samostana Batalha iz 14 st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do obližnjeg slikovitog templarskog grada Tomar, uz rijeku Nabao. Samostan Reda Krista s utvrdom Templarskog reda iz 12 st. pod Unesco zaštitom prekrasan je primjer manuelinske arhitekture, s poznatom kapelom «Charola» izgrađenom po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: TOMAR – OBIDOS - SINTRA – CABO DA ROCA – LISABON
Doručak. Vožnja do prekrasnog srednjovjekovnog gradića Obidos opasanog zidinama iz 12 st. Šetnja slikovitim ulicama, kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama, preporučujemo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Nastavak do srednjovjekovne Sintre, na Unesco listi svjetske baštine, nekadašnje ljetne palače portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19 st., tu je nekada živio lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja». Posjet palači , nastavak vožnje do Cabo da Roca,najzapadnije točke Europe , kraće zaustavljanje. Vožnja uz obalu pored živopisnog Cascaisa, te luksuznog ljetovališta Estoril s elegantnim Casinom do Lisabona, smještaj u hotel. Za večernje sate, predlažemo šetnju slikovitim četvrtima Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima, ili odlazak na večeru u restoran s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi (doplata). Noćenje.

4. dan: LISABON
Doručak. Polazak na panoramski razgled grada: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na Unesco listi svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz 16 st., pod Unesco zaštitom. Novu godinu možete dočekati na nekom od gradskih trgova uz vatromet i glazbu,ili u lokalnom restoranu u gradu ili četvrti Docas uz rijeku.Noćenje.

5. dan: LISABON – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi Lisabona, specijalitet je bakalar (bacalhau) koji se priprema na 365 načina, za svaki dan u godini jedan recept. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Transfer do zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom s polaskom iz Lisabona u 20.30, s dolaskom u Zagreb u 23.50 sati

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  4.895 kn
First minute: 4.695 kn
(do 6.11. ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 850 kn

Najmanji broj putnika: 40

Popusti:
- 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju
- 5% iznad 12 g. na 3.pomoćnom ležaju


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 

Napomene
Obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 Eur po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela).
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Cijene putovanja

Datum polaska:
28.12.2017
Datum povratka:
01.01.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.895 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 28.12.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*
 • izlete i razglede prema programu
 • pratitelja na putovanju
 • degustaciju vina u Portu
 • ulaznicu za crkvu sv. Franje
 • ulaznicu za Kraljevsku palaču u Sintri
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 850 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.150 kn (obavezno akoosoba putuje sama)
 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 Eur po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)
 • večeru u taverni s uključenim Fado programom 420 kn
 • putno osiguranje

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT