PRAG EXPRESS - 3 dana

ULTRA FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Prag 3 dana avionom 18.08.2017.

1. dan ZAGREB – PRAG
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte najkasnije u 05.00h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji OK819 u 07.00h. Očekivano slijetanje u 08.35h, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cjelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. Nakon razgleda, predlažemo ručak u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Slijedi odlazak do hotela, prijava i smještaj u sobe. U poslijepodnevnim satima ćemo zaploviti Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka, a navačer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG – KARLOVY VARY – PRAG
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet u Karlove Vary, jedne od najpoznatijih toplica, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji  se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji), grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ – Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Gostima koji ostaju u gradu predlažemo individualni posjet Nacionalnoj galeriji u palači Šternberk, nekom od brojnih muzeja ili pak zaplovite Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Noćenje. 

3. dan PRAG – PLZEŇ – PRAG – ZAGREB
Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Plzeň - najveći grad zapadne Češke i svjetski poznato središte pivarstva. Po dolasku šetnja starom gradskom jezgrom: renesansna vijećnica iz 16. st.; gotička katedrala sv. Bartolomeja iz 13. st.; sinagoga, treća po veličini u svijetu. Slijedi posjet Plzenskoj pivovari u kojoj se proizvodi jedno od najpoznatijih čeških piva Pilsner Urquell. Tu ćete se
upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje čuvenog piva uz degustaciju. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu.
Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Mogućnosti individualnog posjeta i Nacionalnoj galeriji u palači Šternberk ili pak nekom od brojnih muzeja. Oko 19 sati prijevoz prema zračnoj luci. Prijava za let ČSA za Zagreb, na liniji OK818 u 21.55h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 23.25h. Završetak programa

Ultra first minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:   1.490 kn
First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.690 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    1.890  kn
Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomena:  ultra first minute i first minute cijene vrijede za uplate do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta.

Red letenja 14.07. i 18.08.
OK 819    ZAG  PRG    07:00   08:35
OK 818    PRG  ZAG    21:55   23:25

​Popusti na pomoćnom ležaju u sobi:
- dijete 2 – 12 godina: 200 kn
- odrasla osoba: 100 kn

Napomena za smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Minimalni broj putnika: 15

Vrijednost više: odličan red letenja – puna tri dana u Pragu!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT