PRIJESTOLNICE SKANDINAVIJE - 10 dana

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Prijestolnice Skandinavije 10 dana autobusom i brodom 15.08.-24.08.2017.
Dresden - Berlin - Rostock - Kopenhagen - Malmö - Stockholm - Helsinki - Oslo - Hamburg - Leipzig - Prag

1. DAN: ZAGREB - DRESDEN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem do Dresdena. Grad Dresden je “Firenca na Elbi”, jedan od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke i velika riznica umjetničkog blaga. Razgled povijesne jezgre pješice: Zwinger - katedrala - dvorac - obala Elbe - crkva Frauenkirche - Bruhlska terasa - zid saskih vojvoda - Semper opera. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: DRESDEN - BERLIN - ROSTOCK
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz Njemačku prema sjeveru preko Berlina. Po dolasku u glavni njemački grad panoramski razgled autobusom: Brandenburška vrata - avenija Unter den Linden - Reichstag - Državna opera - Muzej Pergamona - sveučilište - park Tiergarten - dvorac Bellevue - Stup pobjede - Kurfürstendamm - ostaci berlinskog zida - Checkpoint Charlie - Alexander Platz. Razgled završava u središtu trgovačkog Berlina, slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Rostocku, njemačkoj luci na Baltiku, razgled gradskog središta autobusom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: ROSTOCK - KOPENHAGEN - MOST ÖRESUND - MALMÖ
Doručak. Ukrcaj na brod u njemačkoj luci Puttgarden na otoku Fehmarn. Plovidba u trajanju 45 minuta do luke Rodby u Danskoj. Nakon iskrcaja vožnja preko tri danska otoka međusobno povezana tunelima pod morem i mostovima: Lolland, Falster i Mon do najvećeg danskog otoka Sjaellanda, od njegova zelenog južnog dijela do glavnog grada Kopenhagena. Panoramski i pješački razgled danske prijestolnice: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - burza - parlament - Kraljevska knjižnica - gradska vijećnica - Okrugli toranj - park Tivoli - dvorac Amalienborg - Mala Sirena. Slobodno vrijeme u trgovačkom središtu grada. U nastavku putovanja iskusit ćemo jedinstveni doživljaj: prijelaz preko mosta Öresund, mosta koji spaja Dansku i Švedsku i dugačak je 7845 metara. Riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Dolazak u Malmö, treći po veličini švedski grad. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom - najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi; panoramska vožnja središtem grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN: MALMO - JEZERO VATTERN - GRANNA - STOCKHOLM - BROD
Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Švedske, pokrajine Skane i Smalland, kroz beskrajne crnogorične šume, uz rijeke i jezera. Zaustavljanje putem u prekrasnom mjestašcu Granna na obali jezera Vattern, drugom najvećem jezeru Švedske, poznatom po izradi slatkih šećernih štapića. U brojnim suvenirnicama pokazuju izradu tog tipičnog švedskog suvenira. Nastavak puta preko Norkoppinga do Stockholma. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasni arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz štokholmske luke spektakularan je doživljaj! Noćna plovidba.

5. DAN: BROD - TURKU - HELSINKI - BROD
Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja starim takozvanim kraljevskim putem prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, živahnom tržnicom... Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibelijusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjete muzejima, kušanje morskih i laponskih specijaliteta te kupovinu suvenira dalekog sjevera na živopisnoj tržnici. U popodnevnim satima povratak natrag u Turku i ukrcaj na brod prema Stockholmu. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

6. DAN: BROD - STOCKHOLM - MARIEFRED – KARLSTAD/CHARLOTTENBERG
Doručak na brodu. Dolazak u Stockholm u jutarnjim satima. Po iskrcaju razgled kraljevskog grada koji leži na 14 otoka: kraljevska palača - gradska vijećnica - stara gradska jezgra “Gamla Stan” - trg Stortorget - veliki bulevari - kazalište. Slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri za šetnju, kupovinu suvenira i uživanje u dragulju Skandinavije u kojem se fantastično spaja tradicija s modernim vremenom. Vožnja do jezera Malaren i kraće, usputno zaustavljanje u ljetovalištu Mariefred na samoj obali jezera, uz poznati dvorac Gripsholms, dovoljno slikovit da je vrlo često na švedskim razglednicama, ali i na drugim fotografijama: svjetski slavna ABBA na naslovnici svog „Waterloo“ albuma zabilježila je dvorac Gripsholm! Nastavak puta preko Orebra i kraj jezera Vannern, najvećeg švedskog jezera, do grada Karlstada/Charlottenberga na polasku 15.8. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN: KARLSTAD/CHARLOTTENBERG - OSLO - BROD
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Norveškoj, u Oslo. Po dolasku u Oslo, norvešku prijestolnicu i grad koji iznenađuje arhitekturom i ozračjem, razgled grada: gradska vijećnica - utvrda Akershus - park Frogner s 227 monumentalnih skulptura Gustava Vigelanda - kraljevska palača – Bygdoy, poluotok poznat i kao muzejski - ulica Karla Johana. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnom muzeju ili šetnju. Ne propustite prošetati i kroz popularnu četvrt Aker Brygge koja oduševljava svojim modernim izgledom, odličnom uklopljenošću moderne arhitketure u morski ugođaj ovog dijela grada. Tu se nalaze i gradske plaže i omiljeno je odredište norveških obitelji. U poslijepdonevnim satima ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Isplovljavanje i plovidba Oslo fjordom nezaboravan je doživljaj! Na brodu su restorani, trgovine, kockarnica i brojni drugi sadržaji. Noćna plovidba.

8. DAN: BROD – FREDERIKSHAVN/KOPENHAGEN - HAMBURG
Doručak na brodu. Dolazak u Frederickshavn na danskom poluotoku Jyllandu u jutarnjim satima./NA POLASKU 15.8. POVRATAK JE IZ OSLA LINIJOM DFDS U KOPENHAGEN/. Iskrcaj s broda. Vožnja prema Hamburgu, drugom najvećem njemačkom gradu. Hamburg je poznat po mnogo stvari, ali ga turisti ponajviše pamte po tome što je ne samo drugi najveći grad u Njemačkoj, najveća luka Njemačke i jedna od najvažnijih europskih, važno prometno središte, nogometnom klubu HSV-u, itd. Hamburg nazivaju i zelenom metropolom Europe, a poznat je kao i hanzeatski grad. U samoj Njemačkoj Hamburg je poznat kao grad vrlo poželjan za život, poznat je po modi i dizajnu i svakako jedan od najzanimljivijih njemačkih gradova. Panoramski razgled grada, slobodno vrijeme u središtu grada i smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

9. DAN: HAMBURG - LEIPZIG - PRAG
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Češkoj preko Leipziga, grada glazbe i umjetnosti, a nazivaju ga i gradom heroja i lijepih nota. Razgled gradskog središta i slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Predlažemo da popijete kavu u drugoj najstarijoj kavani u Europi! Ili kušate poznati sladoled koji se prodaje u slastičarnici Eisdiele Pfeifer koja još uvijek ima interijer isti kao i 1953. godine, s istim podovima, stolicama, boja i dizajna. Nastavak putovanja prema Pragu u popodnevnim satima. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Noćenje.

10. DAN: PRAG - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled grada sa službenim gradskim vodičem: Hradčany - katedrala sv. Víta - Malá Strana - Karlov most - Staroměstské náměstí. Slobodno vrijeme za osobne programe ili ručak u tipičnoj češkoj pivnici. Odlazak iz Praga u poslijepodnevnim satima. Nastavak puta kroz Češku. Put se nastavlja dalje kroz Austriju prema Beču, Grazu i Sloveniji. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi / kabini:  5.090 kn
Ultra last minute: 4.490 kn

Trokrevetna soba/kabina na upit.
First minute cijene vrijede do obavijesti opopunjenosti kapaciteta.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Preporuka brodskih prijevoznika je da se na put ide s putovnicom. 

Napomene
Molimo Vas da OBAVEZNO prilikom rezervacije aranžmana date sljedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika. Skandinavski brodski prijevoznici zadržavaju pravo odbijanja ukrcaja na brod putnika čije podatke nemaju.
Preporučuje se uzeti za prtljagu jedan veći kofer/torbu i jednu manju torbu za noćenje na brodovima u kabinama. Prilikom rezervacije putnici su dužni dati sljedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo (podaci su potrebni za brodske liste putnika). Sve brodske kabine udobno su opremljene s krevetima na kat ili na istom nivou ovisno o tipu broda, manjim ormarom ili prostorom za prtljagu, toaletnim stolićem, ogledalom, internim telefonom, ozvučenjem s glazbom, ventilacijom, ručnicima, posteljinom, kupaonicom s WC-om, umivaonikom i tušem. Unutarnje kabine na nižim su brodskim katovima, dok su vanjske kabine na srednjim ili višim brodskim katovima s prozorom i pogledom na more.
Brodski prijevoznici rezerviraju pravo izmjene satnice brodova.
Trokrevetne sobe/kabine kao pomoćni treći krevet nude ležaj na razvlačenje koji je vrlo često neadekvatnih dimenzija. Iz tog razloga takav tip soba NE PREPORUČUJEMO!

Valute na putovanju
U Njemačkoj i Finskoj službena valuta je euro. U Švedskoj, Danskoj, Norveškoj i Češkoj službena je valuta kruna tih zemalja. Ove valute moguće je nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili tijekom samog putovanja na brodovima i u mjenjačnicama na kopnu. Svi iznosi preostali u jednoj valuti mogu se mijenjati u drugu valutu tijekom putovanja.

Putovanje autobusom i plovidba velikim putničkim brodovima po Baltičkom moru!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT