STOCKHOLM - 4 dana

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Stockholm 4 dana avionom 06.10.-09.10.2017.

Moguć vezani let iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule.

1.dan:ZAGREB–STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU484 u 14:55 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 17:25 sati. Švedski glavni grad prostire se na 14 mostovima spojenih otoka na jezeru Mälaren i gleda ponosno na Baltičko more prema istoku. Brojne palače, bogata kulturna povijest i raznoliki muzeji pričaju o više od sedamsto godina povijesti, koja je započela njegovim osnivanjem 1252. godine, kad datiramo prvi pisani trag o gradu. Transfer s aerodroma do hotela, smještaj u sobe. Večer slobodna za vlastite programe. Preporučamo odlazak u eklektičnu četvrt Södermalm koja nudi bezbroj vintage trgovina, dućana švedske mode i dizajna, galerija i ugostiteljskih objekata. U četvrti se nalaze i jedni od najboljih vidikovaca - Fjällgatan i Monteliusvägen, s fantastičnim pogledom na grad. Noćenje.

2.dan:STOCKHOLM
Doručak. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada gdje ćemo putem proći najpoznatije znamenitosti: ikoničku gradsku vijećnicu sa 106 metara visokim tornjem, dom banketne dvorane gdje se dodjeljuje većina Nobelovih nagrada - zgradu parlamenta Riksdagshuset - kraljevsku Operu- Kungsträdgården, što na švedskom znači Kraljev vrt – prelazimo na otok Djurgården, takozvani otok muzeja, zelenu oazu nedaleko od gradskog centra na kojem su smješteni brojni muzeji: muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17. st., muzej na otvorenom Skansa, muzej grupe ABBA – te kraljevsku palaču. Nastavljamo pješačkim razgledom Gamla Stana, starog grada na otoku, najstarije četvrti Stockholma i jedne od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi. Gamla Stan je poput živahnog muzeja na otvorenom s mnogim znamenitostima, restoranima, kafićima i barovima. Uske, vijugave kamene ulice i stare zgrade u različitim bojama daju Gamla Stanu njegov jedinstveni karakter. U četvrti se nalaze brojne gradske atrakcije, kao što su trg Stortorget na kojem se nalazi muzej Alfreda Nobela, srednjovjekovna katedrala iz 13. st. gdje se 2010. godine održalo kraljevsko vjenčanje, i kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske obitelji koja je s preko 600 soba jedna od najvećih palača u Europi. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3.dan: STOCKHOLM/FAKULTATIVNI IZLET UPPSALA I SIGTUNA
Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u gradove Uppsalu i Sigtunu (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Uppsala, povijesno i duhovno srce zemlje, s poznatim sveučilištem iz 15. st. i najvećom skandinavskom katedralom koja dominira vizurom grada, jedan je od najstarijih ali i najdinamičnijih švedskih gradova. Šarmantan i slikovit, uz rijeku Fyris koja teče kroz centar, mladenačke atmosfere s brojnim živopisnim kafićima i barovima. Posjetit ćemo i stari dio grada, Gamla Uppsalu, nekoć glavno pogansko središte Švedske, s hramovima gdje su se prinosile žrtve nordijskim bogovima. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili kavu. Put nastavljamo prema Sigtuni, mjestu „gdje Švedska počinje“ jer se smatra najstarijim švedskim gradom, osnovanim već u 10. st. Malen i prijateljski grad bogate povijesti smjestio se na sjevernim obalama jezera Mälaren, a njegovu žilu kucavicu čini Storgatan, najstarija glavna cesta u Švedskoj, sa svojim brojnim dućanima i drvenim kućicama. Za putnike koji žele ostati u Stockholmu, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

4.DAN:STOCKHOLM/FAKULTATIVNO KRSTARENJE ARHIPELAGOM –ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i pohrana prtljage u za to namijenjen prostor. Preporučamo poludnevni izlet brodom po stockholmskom arhipelagu (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), tijekom kojeg ćete se upoznati s njegovim jedinstvenim, zadivljujućim krajolikom i doživjeti grad iz drugačije perspektive. Za putnike koji ne odaberu krstarenje, slobodno jutro za vlastite aktivnosti, posjete muzejima, kupovinu, itd. Povratak u hotel i transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb na liniji OU485 u 18:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 20:45 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.250 kn
First minute: 3.150 kn (do popunjenosti kapaciteta)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
 

Minimum prijavljenih putnika: 18

Trokrevetna soba na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za  državljane Republike Hrvatske viza za Švedsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Stockholmu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u ožujku 2017. godine i podložna su promjeni.

„Venecija sjevera“, grad u kojem se isprepliću šarena pročelja s idiličnim arhipelagom, moderni način života s opuštenom atmosferom, živopisni stari grad sa suvremenom arhitekturom!

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT