TAJLAND I KAMBODŽA - 15 dana

GRUPNO PUTOVANJE
 • Putovanje Tajland, Kambodža i Vijetnam
CIJENA OD:9.980kn

Program putovanja

Putovanje Thailand i Kambodža 15 dana avionom
03.04.-17.04.2017.

1. dan Zagreb – Doha – Bangkok
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.Polijetanje zrakoplova Qatar airways za Dohu . Po dolasku u Dohu ,nastavak leta Qatar airways za Bangkok (noćni let).

2. dan Bangkok
Slijetanje u Bangkok predviđeno je u jutarnjim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora razgled centralnog dijela Bangkoka zvanog Sijam. Mogućnost posjeta drugog po veličini akvarijuma na svijetu Siam Ocean World .Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Pat Pong noćnog marketa. Noćenje.

3. dan Bangkok
Nakon doručka predlažemo odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima; Wat Benjamaborpitr, hram od bijelog mramora, jedan od najljepših primjeraka Thai arhitekture. Posjet Kraljevoj Palači, jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram. Slijedi posjet Kineskoj četvrti, te tržnici cvijeća Pak Klong Talad. Povratak u hotel u posljepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Asiatique marketa. Noćenje.

4. dan Bangkok-Ayutthaya – Bangkok
Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet u Ayutthayu. Tura uključuje posjet Ljetnoj palači, bivša kraljevska palača izgrađena u Ayutthayi u ranom 17. stoljeću. Unutar palače, možete vidjeti savršen spoj orijentalne i zapadne arhitekture sa velikom okućnicom i velikim ribnjakom okružen elegantnim kraljevskim zgradama za stanovanje i monumentalnim kulama. Posjetit ćete prekrasni dekor plutajućeg paviljona za Aisawan Thipaya, izgrađen u sredini ribnjaka i drugih kraljevskih rezidencija kao što Uthayan Phusthian (vrt od sigurne zemlje), Warophat Phiman (Shining nebesko boravište ), Wehart Chamrun (Nebeska Svjetlost), Saphakan Ratchprayun (Sabornice za kraljevsku obitelj) , te unutarnji i vanjski dio Palače. Slijedi posjet Wat Yai Chai Mongkol, veličanstvena kraljevskog samostana s ogromnom Victory Pagoda okruženom Budinim slikama, pa nadalje do Wat Phanan Choeng, ugledni priobalni hram izgrađen 1324g, Hram je posjetio Zheng He u 1407g. tijekom njegovog drugog Ming carskog putovanja. Posjet Wat Mahathat hrama tipičnog za Ayutthayu, poznat po Budinoj glavi u stablo. Posjet Ayutthaya povijesnog parka i Wat Phra Sri Sanphet, povijesno najznačajniji kraljevski hram i palača u Ayutthayi. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet sky baru Sirocco, poznat po scenama iz filma ” Hangover 2″ . Noćenje.

5. dan Bangkok-Kanchanaburi-Bangkok
Nakon ranog doručka predlažemo izlet u Kanchanaburi. Posjet plutajućoj tržnici, vožnja tradicionalnim brodićima po rijeci, posjet Cobra Showu. Nakon kraće stanke nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Nakon mosta u planu je obilazak spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika te ratni muzej Jeath. Slijedi posjet Tiger Temple; hram gdje žive tajlandski redovnici i volonteri u suživotu sa tigrovima. U hramu je moguće približiti se i poigrati se sa tigrovima i njihovim mladuncima. Nakon hrama predlažemo odlazak na farmu slonova na kojoj je moguće kupanje i jahanje slonova, organizirani show sa slonovima. Povratak u hotel u posljepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor.Preporučujemo posjet Nana plazi, Soi 4.Noćenje.

6. dan Bangkok-Siem Reap
Nakon doručka vožnja autobusom do Kambodžanske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Siem Repu. Smještaj u hotelu.Slobodno vrijeme za odmor.Posjet noćnog marketa. Noćenje.

7. dan Siem Reap-Angkor Wat
Nakon doručka predlažemo odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel.Navečer posjet Old marketa i ulice sa pabovima. Noćenje.

8. dan Siem Reap
Nakon doručka predlažemo odlazak do 25 km udaljenog hrama Banteay Srei posvećenog hindu Bogu Shivi iz 11. stoljeća. Hram je većinom izgrađen od crvenog kamena. Na povratku, posjet Ta Prohm, hramu izgrađenom krajem 12. stoljeća, originalnog naziva Rajavihara.
Osnovao ga je khmerski kralj Jayavarman VII. Hram se nalazi usred džungle, a cijeli je obrastao u drveće. Poslijepodne posjet Inistitutu za Khmerski Tradicionalni Tekstil (IKTT) koji služi u očuvanju nacionalne baštine učeći mlađe naraštaje tehnikama oslikavanja svile od svojih predaka. Povratak u Siem Reap . Noćenje.

9. dan Siem Reap-Phuket
Nakon doručka, slijedi vožnja prema zračnoj luci Bangkok te prijava na let za Phuket. Po dolasku na Phuket, slijedi transfer do hotela. Prijava i smiještaj u hotelu na Patong beachu . Slobodno vrijeme za odmor.Noćenje.

10. dan Phuket
Nakon doručka predlažemo posjet s lokalnom agencijom Phuket ZOO, zoološki vrt u kojem se može približit divljim životinjama,slikanje i performansi sa tigrovima, krokodilima, slonovima, zmijama i majmunima. Povratak u hotel. Vrijeme za opuštanje i relaksaciju. Večernji posjet Bangla roadu. Noćenje.

11. dan Phuket-Phi Phi islands-Phuket
Nakon ranog doručka predlažemo odlazak na jednodnevni izlet s brodom na Phi Phi otočje koje je proglašeno najljepšom plažom na svijetu, poznato po filmu „THE BEACH“ u glavnoj ulozi s Leonardom Di Capriom. Posjet Monkey beach-plaža kojom vladaju majmuni, bliski susret sa majmunima, hranjenje i slikanje. Nakon ručka vrijeme slobodno za ronjenje i uživanju na plažama otočja. Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan Phuket
Nakon doručka predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet na Similans Island. Izlet uključuje posjet 4 otoka. Mogućnost ronjenja na koraljnim grebenima otočja, posjet nacionalnog parka. U popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan Phuket-Bangkok
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost posjeta farme slonova, James Bond otoka, ronjenja i slično. Noćenje.

14. dan Phuket – Bangkok- Doha
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfer u zračnu luku Phuket. U večernjim satima prijava na let za Bangkok. Po dolasku u Bangkok , slijedi nastavak leta za Dohu. Noćni let.

15. dan Doha – Zagreb
U jutarnjim satima dolazak u Zagreb.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.980 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn

Minimalan broj putnika: 10

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Tajland i Kambodžu.

 

Hotel 3 ili 4* !

Cijene putovanja

Datum polaska:
03.04.2017
Datum povratka:
17.04.2017
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
9.980 kn
Boravak:
15 dana
ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA
Šifra: D36
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • avionska karta Zagreb – Bangkok – Zagreb
 • avionska karta za unutarnji let Bangkok-Phuket-Bangkok
 • prijevoz privatnim minibusevima Bangkok – Siem reap – Bangkok
 • smještaj i doručak u dvokrevetnim sobama (4 noćenja u hotelu u Bangkoku, 3 noćenja u hotelu u Siem Reapu, 5 noćenja na Phuketu). Noćenje u hotelima 3* i 4*.
 • pratitelja putovanja iz Zagreba – razgled noćnog bazara Pat Pong, razgled Nana Plaze, Asiatique marketa, MBK trgovačkog centra, Chatuchak weekend marketa, posjet Sky bara Sirocco, posjet Kao San roadu, razgled Night marketa u Siem Reapu, razgled Starog marketa u Siem Reapu, posjet Bangla road-a, noćni bazar na Phuketu, food marketa i dr…

Cijena ne uključuje:

 • obavezna nadoplata za zrakoplovne pristojbe 2.890 kn (podložno promjenama)
 • viza za Tajland (70 eura viza sa dva ulaska) ishoduje se u Zagrebu,  viza za Kambodžu ( 30 USD) ishoduje se na ulazu u zemlju
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.200 kn
 • javni prijevoz prilikom razgledavanja gradova
 • obroci koji nisu navedeni u programu
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – 268 kn
 • izleti: tura u Bangkoku 45USD, Ayutthaya 48 USD , Kanchanaburi 75 USD, Angkor Wat tura 50 USD, Phi Phi islands tura 60 USD
 • putno osiguranje

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Recenzije

POŠALJI UPIT