USKRS ISTANBUL - 4 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:1.990kn

Program putovanja

Putovanje Istanbul 4 dana avionom 27.03.-30.03., 03.04.- 06.04.2018.

1. dan               DUBROVNIK – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Dubrovnik u 09.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 440 u 11.05h. Po dolasku u Istanbul u 13.50h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) -  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan              ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na večeru u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Noćenje.

3. dan              ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Nakon pića dobrodošlice uživajte u Plesu derviša koji će Vam spektakularnim scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

4. dan              ISTANBUL – DUBROVNIK
Nakon doručka posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici te u nastavku odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1439 u 17.00h s očekivanim dolaskom u Dubrovnik u 17.50h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.290  kn
First minute cijena: 1.990 kn 
 (do 30 dana proje polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Minimalni broj putnika: 15

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-6,99  godina:  500 kn
Dijete 7-10,99  godina: 250 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi.

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. Putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.
Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. 
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj.

Red letenja:
TK440    DUBROVNIK    ISTANBUL        11:05  13:50
TK1439  ISTANBUL       DUBROVNIK    17:00  17:50
*lokalna vremena


Napomene
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2017. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Vrijednost više: hotel 5*, karta javnog gradskog prijevoza gratis, izrada turske vize gratis, popust za djecu do 500 kn!

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.03.2018
Datum povratka:
30.03.2018
Grad polaska:
Dubrovnik
Mjesto polaska: Dubrovnik Airport
Cijena:
1.990 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 27.03.
Datum polaska:
03.04.2018
Datum povratka:
06.04.2018
Grad polaska:
Dubrovnik
Mjesto polaska: Dubrovnik Airport
Cijena:
1.990 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 03.04.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Dubrovnika do Istanbula
 • smještaj u hotelu Grand Cevahir 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • transfere i razglede prema programu
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
 • pratitelja 
 • ishođenje turske vize
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 890 kn (promjenjivo do izdavanja karata),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn
 • trošak turske vize 150 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • karte javnog gradskog prijevoza
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje


Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
- Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn
- Cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn  - uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak i karta za metro.
- Krstarenje Bosporom: 330 kn - uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča
- Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 125 kn -  u trajanju od 1h, uključena ulaznica i piće dobrodošlice (sok, voda)

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT