ZAVODLJIVA ITALIJA - 5 dana

FIRST MINUTE
  • Putovanje velika talijanska tura autobusom

Program putovanja

Putovanje Italija 5 dana avionom 07.06.-11.06.2017.

1. dan: ZAGREB - VENECIJA - NAPULJ - POLUOTOK SORRENTO
Sastanak putnika i polazak autobusa (doplata) prema Veneciji (detalji polaska u završnoj obavijesti). Let zrakoplovom Easy Jet-a iz Venecije za Napulj u 17:45. Transfer do hotela u Sorrentu. Smještaj u sobe. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

2. dan: SORRENTO - AMALFI OBALA - SORRENTO
Doručak. Cjelodnevni izlet s lokalnim vodičem na prelijepu obalu Amalfi: Amalfi obala – Talijani je zovu Amalfitana, spektakularna i kao u filmu, proteže se od mjestašca Positano do grada Salerna i jedna je od najuzbudljivijih obala na talijanskom poluotoku. Vožnja tom filmskom cestom izaziva u isto vrijeme i bojazan u oštrim zavojima i uzbuđenje pri pogledu na vrtoglave litice i pastelne kućice koje prianjaju na padinama i strmoglavljuju se sa svojim vrtovima u more... Jedna od najljepših razglednica s obale Amalfi jest panoramski pogled na Positano, nekoć ribarsko mjestašce usječeno u obalu, slikovito i romantično, ovjekovječeno u recentnijim američkim filmovima. Glavno mjesto na obali koje joj je dalo i ime jest Amalfi, u bizantinska vremena najveće trgovačko središte na poluotoku, a danas najveće turističko. Od glavnog trga, s njegovom fontanom, uspinju se stube do brončanih vrata katedrale iz 11. stoljeća koja daje pečat tom ljupkom gradu, a u čijoj kripti leži njezin svetac zaštitnik, apostol Sveti Andrija. Kraće slobodno vrijeme u Amalfiju za kavu i fotografiranje. Putovanje po obali Amalfi nastavljamo usponom do mjestašca Ravello u kojem se nalazi poznata vila Rufolo iz 13. stoljeća, poznata po svojim lijepim vrtovima i veličanstvenim pogledom na obalu. Ravello je oduvijek privlačio umjetnike, bogate i poznate, a danas je mjestašce kao i cijela obala Amalfi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: SORRENTO - CAPRI (FAKULTATIVNO) - SORRENTO
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet na Capri uz doplatu (prijava za izlet obvezno pri kupovini aranžmana). Jedan od tri otoka u Napuljskom zaljevu, na strani Sorrenta, Capri je svakako i najpopularniji. Njegova blaga klima, bujna vegetacija i naizgled nepristupačna obala privlačili su posjetitelje stoljećima, a kao poznato ljetovalište egzistira još iz doba starog Rima: car Tiberije se tu „umirovio“ 27 g.n.e. i na otoku i danas postoje ostaci njegove vile. Polovicom 20.st. Capri je postao omiljeno mjesto za odmor međunarodnog jet-seta: Greta Garbo, Liz Taylor, Jacqueline Kennedy, Grace Kelly i još mnogo slavnih osoba voljelo je dolaziti i odmarati se na Capriju. Preporučujemo vožnju žičarom na vidikovac iznad Caprija otkud se pruža očaravajući pogled na taj dragulj među talijanskim otocima! Poslijepodne povratak u Sorrento i transfer do hotela. Slobodno poslijepodne za uživanje u Sorrentu, svakako kušajte poznati sorentinski limoncello. Noćenje.

4. dan: SORRENTO – VEZUV- POMPEJI – SORRENTO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na Vezuv i Pompeje (ulaznice za oba lokaliteta nisu uključene, plaćanje na licu mjesta). Vezuv, dominantan na pejzažu Napulja i okolice, jedan je od najpoznatijih vulkana Italije, ali i šire, tzv. aktivan vulkan koji nije eruptirao od 1944. godine. Stanovnici Napulja su navikli na život sa stalnom prijetnjom tog zastrašujućeg vulkana i nadaju se da će uskoro i doći do erupcije, jer su iste tim jače što su dulji vremenski rasponi između erupcija. Zaustavljanje na parkiralištu za turističke autobuse i uspon na vrh. Pogled s Vezuva na Napulj i njegov zaljev je jedinstven i spektakularan! Nakon slobodnog vremena za kupnju suvenira spuštanje s Vezuva i odlazak prema Pompejima, jednim od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu, ostacima drevnog rimskog grada kojeg je erupcija Vezuva 79. godine nove ere uništila i prekrila debelim slojevima vulkanskog pepela, zbog čega je grad koji je brojao više od 20 000 stanovnika u svoje vrijeme ostao odlično sačuvan skoro 1700 godina! Razgled u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i kavu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: NAPULJ – VENECIJA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, transfer do Napulja i odlazak u panoramski razgled glavnog grada talijanske pokrajine Kampanije: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I. – Piazza Plebiscito - Castel Nuovo – Kraljevska palača. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju da ne spominjemo... Slobodno vrijeme za ručak i šetnju po centru Napulja. U poslijepodnevnim satima transfer na aerodrom, let Easy Jet-om za Veneciju u 19:10 sati. Nakon slijetanja povratak u Zagreb (transfer moguć uz doplatu).

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.790 kn First minute 4.590 kn (do popunjenosti kapaciteta)
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu.

Soba s pomoćnim krevetom na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomena
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Easy Jet-a objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

Uključene zrakoplovne pristojbe!

Pronađite lokaciju na karti

Recenzije

POŠALJI UPIT