ADVENT BELGIJA - 3 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Advent Belgija 3 dana avionom 07.12.2018.
BRUXELLES – GHENT – BRUGES – ANTWERPEN

1. dan                ZAGREB – BRUXELLES
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 05.00h. Polijetanje zrakoplova za Bruxelles na letu Croatia Airlinesa, OU 456 u 06.25h. Po dolasku u 08.45h obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak u razgled gradskog središta panoramskom vožnjom i pješice: Grand Place (dio Unescove svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. U nastavku prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice! U nastavku odlazak do Božićnog sajma te slobodno vrijeme za obilazak štandova, kupovinu i kušanje tradicionalnih slastica. Povratak u hotel. Noćenje.  

2. dan                BRUXELLES – GHENT – BRUGES – BRUXELLES
Doručak. Današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ghent, duhovnu prijestolnicu pokrajine Flandrije i šarmantni Bruges, "Veneciju sjevera", jedan od najljepših europskih gradova izgrađen na brojnim kanalima. Po dolasku u Ghent, razgled povijesne jezgre: most sv. Mihovila s pogledom na crkvu sv. Nikole; zvonik i katedrala sv. Bavo u kojoj se nalazi poznati poliptih Mistično janje Jana Van Eycka iz 1432. godine; stara luka sa srednjovjekovnim Korenmarktom i Graanmarktom; dvorac grofova, impresivna srednjovjekovna tvrđava u samom središtu ovog prekrasnog grada. Slijedi nastavak putovanja prema Brugesu, jedinstvenom flamanskom gradu zadivljujuće srednjovjekovne jezgre. Razgled: Beguinage, skupina kuća oko malog vrta prekrivenog velikim topolama; dvorac i zvonik sagrađen između 13. i 16. st.; crkva Naše Gospe u kojoj se nalazi Michelangelov kip od bijelog mramora Madona s djetetom; kapela Svete Krvi. Nakon kraćeg slobodnog vremena i uživanja u božićnom ozračju grada, povratak u Bruxelles. Noćenje.    

3. dan               BRUXELLES – ANTWERPEN – BRUXELLES – ZAGREB
Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Antwerpenu, najvećem flandrijskom gradu, drugoj najvećoj europskoj luci i rodnom gradu Petera Paula Rubensa, ponatog slikara iz 17. st. Po dolasku, razgled glavnog trga, Grand Place s tradicionalnim starim pozlaćenim kućama i u nastavku fontana Brabo; gradska vijećnica; katedrala Naše Gospe u kojoj se nalaze dva Rubensova remek-djela Uzdizanje na križ i Spuštanje s križa. Za potpuni doživljaj grada, razgled završava šetnjom Dijamantnom četvrti u kojoj se nalaze mnogobrojne draguljarnice. U nastavku predlažemo fakultativni posjet muzeju Rubenshuis, kući u kojoj je nekoć živio i radio slavni slikar. Prije napuštanja grada slijedi vožnja starom lukom s pogledom na drevnu tvrđavu Steen, u kojoj je, prema jednoj od poznatijih belgijskih legendi, živio div Druoon Antigoon. Vožnja do zračne luke u Bruxellesu. Prijava za let Croatia Airlinesa, OU 4457 u 18.15h. Očekivano vrijeme dolaska u zračnu luku Pleso u 20.25h. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
Ultra first minute: 2.790 kn
First minute:  2.990 kn
Redovna  cijena: 3.190 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Minimalni broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Belgiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Red letenja:
OU 456    ZAG   BRU    06:25   08:45
OU 4457  BRU   ZAG    18:15   20:25 

Napomene:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz rujna 2018. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Vrijednost više: hotel 4* na odličnoj lokaciji, uključena boravišna pristojba!

Video

POŠALJI UPIT