ADVENT ROVANIEMI - 2 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:4.480kn

Program putovanja

Putovanje Rovaniemi 2 dana avionom 15.12.-16.12.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!

1. dan: ZAGREB – ROVANIEMI/SELO DJEDA BOŽIĆNJAKA – HOTEL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u ranojutarnjim satima. Prijava na let prema Rovaniemiju, predviđeno vrijeme leta je u 7 sati. Nakon slijetanja vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno seoce Djeda Božićnjaka. Moći ćete posjetiti Djeda Božićnjaka u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poznatom poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu suvenira i sl. Transfer do Rovaniemija, grada koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba - svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Smještaj u hotel. Za one koji se odluče za dvosatni haski safari, napomena da će isti biti organiziran poslijepodne, neposredno nakon smještaja u hotel. Večera po želji (doplata). Večernji sati namijenjeni su promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo "sjeverna zora" ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.

2. dan: ROVANIEMI – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga putnika bit će odložena u za to namijenjenu prostoriju). Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na poludnevnu (trajanje 4 sata, doplata) „Arktičku avanturu“ koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku ti razigrani psi. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajolika. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m). Za one s mlađom djecom preporučujemo poslijepodnevni posjet parku Djeda Božićnjaka (doplata), koji se nalazi u zatvorenom prostoru u blizini sela Djeda Božićnjaka i nudi tematske igraonice i radionice za djecu, nezaobilazno mjesto za svu djecu i sve one koji vole bajke te ozračje Božića i darivanja! Za one koji žele malo drugačije iskustvo, preporučujemo poslijepodnevni odlazak pješice u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno prikazuje i auroru borealis! U ranim večernjim satima prijevoz do zračne luke, let prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
HOTEL 3*:
FIRST MINUTE* 4.280 kn / Redovna cijena 4.480 kn
(hotel tipa Polar)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn
Cijena za 1. i 2. dijete na pomoćnom krevetu (do 15,99 godina): 3.880 kn
Odrasla osoba na pomoćnom krevetu: 3.980 kn
Doplata za večeru u hotelu 3*: 190 kn odrasli, 95 kn djeca

HOTEL 4*:
FIRST MINUTE 4.380 kn / Redovna cijena 4.580 kn
(hoteli tipa Scandic )
Doplata za jednokrevetnu sobu: 840 kn
Cijena za dijete na pomoćnom krevetu (do 11,99 godina): 3.880 kn
Odrasla osoba na pomoćnom krevetu: 4.080 kn
Doplata za večeru u hotelu 4*: 290 kn odrasli, 180 kn djeca

HOTEL 4* ( superior sobe): 
FIRST MINUTE 4.530 kn / Redovna cijena 4.730 kn
(hotel tipa Scandic)
Cijena za dijete na pomoćnom krevetu (do 11,99 godina): 4.030 kn
Odrasla osoba na pomoćnom krevetu: 4.230 kn

Doplata za večeru u hotelu 4*: 290 kn odrasli, 180 kn dijete

Pristojbe uključene u cijenu


*FIRST MINUTE popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje druge moguće popuste i posebne akcije.

Minimum prijavljenih putnika: 100

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Finsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Korisne informacije
Aurora borealis, odnosno "sjeverna zora", prirodna je pojava koju najbolje možemo vidjeti u vedrim i tamnim jesenskim i zimskim noćima blizu obaju polova Zemlje, a koja se na žalost ne može sa sigurnošću unaprijed predvidjeti. Pojava plavo-zelene svjetlosti, koja poigrava prema nebu, naprosto je nepojmljiva i predstavlja upravo poseban doživljaj. Iako izgleda vrlo elegantno i smireno u mirnim i vedrim noćima, "sjeverna zora" je pojava koja nastaje zbog milijuna eksplozija magnetne energije.

Napomene
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
15.12.2018
Datum povratka:
16.12.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.480 kn
Boravak:
2 dana
REDOVNA CIJENA
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 15.12.

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb–Rovaniemi–Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade (990 kn) uključene u cijenu aranžmana
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz od zračne luke do hotela u Rovaniemiju s uključenim izletom u selo Djeda Božićnjaka
 • noćenje s doručkom u hotelima 3* ili 4* u dvokrevetnoj sobi
 • prijevoz do zračne luke
 • boravišnu pristojbu
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu prema programu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje

 

DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćati na licu mjesta):
- Dvosatni haski safari saonicama: 1.190 kn za odraslu osobu i 940 kn za djecu (uključuje transfere, zimsku odjeću, posjet farmi haskija, 1,5 – 2 satni safari s haskijima / putnik sam upravlja saonicama, dionica 12-17 km ovisi o vremenskim prilikama, toplo piće, stručne vodiče)
- Izlet Aurora Borealis: 550 kn za odraslu osobu i 470 kn za dijete do 12 godina (uključuje zimsku toplu odjeću, transfere, laponski piknik, stručne vodiče) – zbog kasnog povratka i mogućih hladnoća izlet ne preporučujemo za djecu mlađu od školske dobi;
- Poludnevna arktička avantura: 1.090 kn za odraslu osobu i 890 kn za dijete do 12 godina (posjet jelenjoj farmi i vožnja jelenskom zapregom, posjet farmi haskija i mini vožnja u duljini od 1 km);
- Ulaznica za Park Djeda Božićnjaka s transferom: 440 kn za odraslu osobu i 390 kn za dijete do 12. godina, djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz;

NAPOMENA: Minimalni broj za realizaciju navedenih izleta je 20 prijavljenih putnika – osim za Santa Park gdje je minimum 30 putnika! Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo kod kupovine aranžmana.
U slučaju doplata za večere svi članovi obitelji moraju uzeti doplatu, nije moguće da npr. odrasle osobe plate večere, a za djecu ih ne doplate.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT