MEĐUNARODNI SAJAM KOZMETIKE BOLOGNA 2018. - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Međunarodni sajam kozmetike Bologna 2018., Padova i Firenca (Toskana) 3 dana autobusom 16.03.-18.03.2018.

Mogućnost posjeta Međunarodnom sajmu kozmetike Cosmoprof Worldwide Bologna (sajam posvećen različitim sektorima industrije ljepote: parfemi i kozmetika, prirodni proizvodi, pakiranje, strojevi i uređaji, ugovorna proizvodnja i sirovine, ljepota i spa, kosa i nokti).

Svi ostali koje ne zanima navedeni sajam mogu jednostavno uživati u cjelodnevnom boravku u Bologni, glavnom gradu pokrajine Emilia-Romagna, koja je poznata i kao "trbuh Italije". Vjerujemo da odmah imate ideju što bi to sve moglo značiti, a najbolje je to istražiti iz prve ruke.

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB/RIJEKA – PADOVA – HOTEL
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 07.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i dotura Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle na kojem je 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna, u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije. Kraće zadržavanje. Uskim ulicama odlazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga caffe bez vrata jer je do prvog svjetskog rata bio otvoren dan i noć. Možete birati – ili fancy kavica ili idite preko puta gdje ćete istu uslugu dobiti ali po normalnoj cijeni. Vodič će vas rado odvesti do Piazza dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada. Polazak iz Padove je predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima. Vozimo se prema hotelu. Noćenje.

2. dan BOLOGNA – sajam kozmetike / MONTECATINI TERME
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo autobusom prema Bologni. Po dolasku u Bolognu, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno, pred vama mijese tijesto za paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patlidžana i ostalih povrtnih čuda. Uživanje u ulici koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Savjetujemo posjet najstarijoj medicinskoj učionici – Teatro anatomico. Putnici koji žele, mogu posjetiti međunarodni sajam kozmetike Bologna 2018. Slobodno vrijeme. Ulaznice možete pribaviti na službenoj web stranici http://www.cosmoprof.com/visitatori/tickets/. Putnici koji ne žele ići na sajam kozmetike mogu uživati u Bologni. Odlazak prema hotelu i smještaj. Noćenje.

3. dan MONTECATINI TERME – FIRENCA – RIJEKA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo vlakom u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Izlazimo na stanici S. M. Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria. Svoje vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Možete otići i do Piazzale Michelangelo, uživati u pogledu na Firencu i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. U popodnevnim satima krećemo prema Pratu vlakom te autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje iza ponoći.

Cijena aranžmana po osobi FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cijena 1.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska  / Minimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate:
- jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 07.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 09.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Pronađite lokaciju na karti

Overview

 

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT