ADVENT VERONA, BOLZANO I PADOVA - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Advent Verona, Bolzano i Padova 3 dana autobusom 14.12.-16.12.2018.

POSEBNA VIKEND PONUDA
Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cijena 1.090 kn

POSEBNA VIKEND PONUDA: 890 kn

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: Hotel Dolci Colli 3* (Peschiera del Garda)

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VERONA – hotel / petak, 14.12.2018.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje KA Petrol u 05.45 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Verone. Verona je grad ljubavi i muzike. To je grad s dušom, gdje se osjećaju prohujala stoljeća dok šetate uskim uličicama i prostranim srednjovjekovnim trgovima. Razgled grada poznatog po čuvenoj i tragičnoj ljubavi Romea i Julije, tako dobro opisanoj u istoimenom djelu Williama Shakespearea: Arena di Verona u kojoj se svako ljeto održava pedesetak opernih predstava, Piazza dei Signori, piazza delle Erbe, Pizza Bra, Julijina kuća gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Uživat ćete u ljepotama ovog grada čiji korijeni datiraju još iz doba antičkog Rima i diviti se božićnom sajmu. Ima ih nekoliko u gradu, a većina ih je posvećena svetoj Luciji koja je prikazana kao mlada žena s krunom od cvijeća. Na njezin blagdan (13.12.) djeca ostavljaju na svojim prozorima vrč vode i mrkvu za magarca svete Lucije kojeg jaše dok djeci ostavlja poklone. Najveći božićni sajam u Veroni je onaj na Piazza Bra s 300-tinjak štandova. Prepoznatljivi simbol adventske Verone je i velika zvijezda repatica koja u velikom luku izlazi iz amfiteatra. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom ambijentu. Vožnja do hotela u okolici Lago di Garda. Smještaj. Noćenje.

2. dan fakultativni izlet BOLZANO ili ZIMSKI GARDALAND / subota, 15.12.2018.
Doručak. Fakultativni izlet u destinaciju po izboru – Bolzano ili zabavni park Gardaland.

Izlet u Bolzano: Bolzano je planinski grad, u kojem se isprepliću germanska i mediteranska tradicija. Idealan je spoj planina i vinograda, tradicionalne i urbane arhitekture. Izvrstan arheološki muzej u gradu krije ostatke Lefenog čovjeka ili Ötzija, koji je živio prije 5300 godina. Pronađen je u blizini Similaunskog ledenjaka u Oetztalskim Alpama. Izniman krajolik upotpunjen je jednim od najljepših božićnih sajmova u Italiji. Ovaj najveći grad pokrajine Trentino-Alto Adige u božićno je vrijeme iznimno privlačno i slikovito mjesto. Posebnom ugođaju pridonosi prigodna rasvjeta, gradom odzvanjaju božićne pjesme uz privlačne mirise gastronomskih specijaliteta. Glavni sajam se odvija u samom središtu grada, na Piazza Walther. Na preko 80 štandova možete probati brojne prigodne i tradicionalne proizvode, od kuhanog vina i mesnih specijaliteta, do slastica i božićnih ukrasa. U slobodno vrijeme predlažemo žičarom otići do Soprabolzana te dalje Božićnim vlakićem do Collalba. Posjet originalnom “Trenatale“ (doplata za žičaru i vlakić). Povratak na Lago di Garda u hotel. Noćenje.
ili
Izlet u Gardaland: U prosincu se u Gardalandu odvija „Zimska magija“, a park radi od 10.30-18:00 sati. Gardaland je najveći i najljepši zabavni park u ovom dijelu Europe gdje vas očekuje mnoštvo smijeha, zabave i adrenalina. Atrakcije su podijeljene na Fantasy, Adventure i Adrenaline, a očekuje vas 30-ak atrakcija. Možete posjetiti, uz doplatu od 5 eur i Sea Life Aquarium. Obvezna najava i uplata ulaznice u agenciji. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan PADOVA – RIJEKA/ZAGREB / nedjelja, 16.12.2018.
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i doktora Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici. Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga caffe bez vrata jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Padova u vrijeme adventa je zaista posebna. Mirisi bombona te raznoliki proizvodi domaćih radionica oduševit će svakog prolaznika. Trg Eremitana pretvara se u selo Djeda Mraza. Klizalište i vrtuljak posebno će oduševiti najmlađe, a kuhano vino i topla čokolada one starije. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada, pogled na Katedralu. Polazak prema Hrvatskoj. Dolazak na Autobusni kolodvor Zagreb do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi:
POSEBNA VIKEND PONUDA 890 kn
FIRST MINUTE 990 kn / Redovna cijena 1.090 kn


Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Popusti i doplate:
- 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
- 10% popusta za odraslu osobu na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 07.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Mogućnost odlaska u Gardaland!
Čarobni advent u regiji Veneto i Tirol!


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT