ANDALUZIJA - VELIKI ŠPANJOLSKI KRUG - 8 dana zrakoplovom

GARANTIRANO 21.09.

Program putovanja

Putovanje Andaluzija 8 dana avionom 21.09.-28.09.2017.
GARANTIRANI POLAZAK 21.09.
MADRID – TOLEDO – CÓRDOBA – SEVILLA – GIBRALTAR – RONDA – GRANADA – ALICANTE – VALENCIA

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – BARCELONA/GERONA  – COSTA DAURADA 
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i transfer do zračne luke u Ljubljani (na upit uz doplatu). Po dolasku na Brnik prijava na let za Španjolsku (na datumu 20.7. leti se u Barcelonu, na datumu 21.9. u Geronu). Po slijetanju ukrcaj u autobus i prijevoz prema nekom od ljetovališta južo od Barcelone, na obali Costa Daurada. Smještaj u hotel i noćenje.

2. DAN: VALENCIA – ALICANTE
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Valenciji. Glavni grad španjolske pokrajine Comunidad Valenciana smješten je na obali Sredozemnog mora, poznatoj pod nazivom »Costa del Azahar« ili »Obala narančina cvijeta«. Valencia je treći po veličini španjolski grad, a često je nazivaju i »Gradom ruža« zbog brojnih parkova i vrtova koji je krase. Grad kojeg su osnovali Rimljani u drugom stoljeću prije Krista svojim ozračjem, živošću, ležernošću, ljepotom, sigurno je jedan od najprivlačnijih i najdojmljivijih gradova Španjolske koji nudi fantastičnu mješavinu kulture, zabave i gastronomije!  Prošetat ćemo po gradskom središtu, obići ćemo najveću natkrivenu tržnicu Španjolske, prošetati se do katedrale i La Lonje, burze svile iz 15.st. A za objed preporučujemo specijalitet nastao u tom gradu – glasovitu paellu. Poslijepodne ćemo posjetiti poznati „Grad umjetnosti i znanosti“ arhitekta Santiaga Calatrave, a potom putovanje nastavljamo preko Costa Blance prema Alicanteu, poznatom lučkom gradu na toj obali. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN: ALICANTE – GRANADA
Doručak. Poslije doručka putovanje nas vodi prema čarobnoj Andaluziji i Granadi, smještene u podnožju najvišeg španjolskog gorja, glasovite Sierra Nevade. Po dolasku u Granadu odlazak u razgled najpoznatije palače na tlu Španjolske, glavne znamenitosti Andaluzije, „Crvene palače“ Alhambre (ulaznica uključena). S gradnjom se počelo 1238. g., a poslije 150 godina Alhambra će imati sedam palača, cijelu medinu s trgovačkim četvrtima, ali i onima za stanovanje, veliku džamiju i nekoliko manjih, škole, itd. Poslije pada Granade 1492. godine kompleks je doživio neke preinake, ali ništa nije izgubio na privlačnosti i jedinstvenosti. Vjerojatno najposjećeniji spomenik u Španjolskoj, Alhambra je dragulj Granade i Andaluzije. Nakon razgleda Alhambre i vrtova Generalife dan ćemo zaključiti u starom gradskom središtu. Smještaj u hotel i navečer mogućnost odlaska na flamenco show u tzv. pećinama iznad Granade. Noćenje.

4. DAN: GRANADA – RONDA – GIBRALTAR/LA LINEA DE LA CONCEPCIÓN
Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i putovanje prema slikovitoj Rondi, smještenoj iznad duboke sutjeske rijeke Guadalevin - možda jedan od najspektakularnije smještenih španjolskih gradova. Ronda se ponosi najstarijom arenom za bikove u Španjolskoj, a vrijedne pozornosti su i arapske kupelji i most Puente Nuevo. Rondu su oduvijek voljeli umjetnici a neki od najpoznatijih koji su tu voljeli dolaziti su Rainer Maria Rilke, Ernest Hemingway i Orson Welles. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema krajnjem jugu Španjolske, do engleske kolonije Gibraltar. Razgledat ćemo stari dio grada, a po želji ćemo se i uspeti na vrh poznate gibraltarske stijene (The Rock), otkuda se pruža fantastičan pogled na španjolsku obalu i sjevernu Afriku, a gore ćemo susresti i poznate „stanovnike“ stijene, majmune. Odlazak iz Gibraltara i smještaj u okolici (La Linea de la Concepción).

5. DAN: GIBRALTAR/LA LINEA DE LA CONCEPCIÓN – SEVILLA
Doručak. Poslije doručka putovanje prema najpoznatijem andaluzijskom gradu, veličanstvenoj Sevilli. Sevillu nerijetko stavljaju na popis najljepših gradova u svijetu i svakog posjetitelja ostavi bez daha. Andaluzijski glavni grad živi punim plućima, njezini stanovnici kasno izlaze i glasno se vesele, život je u Sevilli pun ritma, zvuka i boja. Obići ćemo staru gradsku jezgru s čuvenom katedralom, prošetati se po Plazi España i proći kraj Alcazara, jedne od najljepših palača u Španjolskoj – španjolska kraljevska obitelj koristi je kad posjećuju Sevillu. Često puta posjetitelji kažu da ih se Alcazar dojmi više i od sâme Alhambre (ulaznica uz doplatu). Posjetit ćemo i poznatu gradsku četvrt, Barrio de Santa Cruz. Smještaj u gradu ili na širem gradskom području. Navečer uživanje u živahnom večernjem ritmu temperamentnog grada.

6. DAN: SEVILLA – CÓRDOBA – TOLEDO
Doručak i odlazak iz Seville prema Córdobi. U vremenu al-Andalusa Córdoba je bila prijestolnica i jedan od središta obrazovanja tog vremena u cijeloj Europi. Malo se gradova na svijetu može pohvaliti tako zadivljujućim povijesnim i arhitektonskim bogatstvom kao Córdoba. Sjajna perla Andaluzije nastala još u rimsko doba u ranom je srednjem vijeku postala glavni grad ogromnog i bogatog imperija i predstavljala najljepši grad tadašnje civilizacije. Povijesna stara jezgra grada danas se nalazi na popisu UNESCO-a. Odlazak u razgled Córdobe, starog dijela grada – otkrit ćemo skrivena, ljupka unutarnja dvorišta (patios) u staroj židovskoj četvrti i zaustaviti se na starom rimskom mostu iznad andaluzijske rijeke Guadalquivir, najduže rijeke u pokrajini i druge u Španjolskoj.  Uz doplatu ćemo obići jednu od najljepših i najvećih starih džamija u svijetu – glasovitu Mezquitu, biser arapske arhitekture iz vremena kalifata, koja je nakon odlaska Arapa s poluotoka dijelom promijenila oblik i postala katedrala. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Toledu. Po dolasku smještaj u hotel na području grada. Noćenje.

7. DAN: TOLEDO – MADRID
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled Toleda, nekoć glavnog grada zemlje, poznatog po odlično sačuvanoj sredjovjekovnoj jezgri. Prošetat ćemo po dolasku do glasovite katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala u Španjolskoj (ulaznica uz doplatu). U crkvici Santo Tome imat ćemo priliku vidjeti svjetski poznato El Grecovo djelo, „Pogreb grofa Orgaza“ (ulaznica uz doplatu). Poslije Toleda putovanje u -a kilometara dovodi nas do „Kraljevskog grada“: vožnja po najdužoj i najširoj gradskoj aveniji, Paseo de la Castellana, koju okružuju brojni neboderi i zgrade banaka i brojnih poznatih tvrtki prema svjetski poznatom stadionu nogometnog kluba Real – Santiago Bernabeu. U panoramskom razgledu velebnog i živahnog Madrida proći ćemo najpoznatijom madridskom točkom – fontana Cibeles, pokraj gradskih vrata Alcala i arene za borbe s bikovima – Las Ventas, do Plaze de España – na kojem se nalaze kipovi Don Quijotea i Sancha Panze. Nakon razgleda slijedi smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom do Plaze Mayor, najvećeg i najljepšeg trga u starom središtu grada, s brojnim kavanama, tapas barovima i restoranima, kojeg okružuju poznate arkade. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN: MADRID – VENECIJA – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka odlazak iz hotela javnim gradskim prijevozom u šetnju starim gradskim središtem Madrida. Prošetat ćemo živahnom tržnicom San Miguel, putem se zaustaviti pred poznatom Operom i stići do znamenite Kraljevske palače, okružene kraljevskim vrtovima. Prema želji mogućnost obilaska kraljevske palače (uz doplatu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za samostalne šetnje, razglede, kupovinu… Predlažemo posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja, glasovitom Pradu koji predstavlja jednu od najvećih atrakcija španjolske prijestolnice. U muzeju se nalazi više od 7000 slika, brojnih svjetskih i španjolskih umjetnika iz razdoblja srednjovjekovlja, renesanse, baroka, itd., pa ćete tako tu naći sjajnu kolekciju Goyinih slika, Rubensa, Velazqueza (tu je njegova glasovita „Las Meninas“), Bruegela, Tiziana, Boscha, El Greca, itd. Vrijedni pozornosti su i Muzej suvremene umjetnosti Reina Sofia, ali i fantastični Muzej Thyssen. U poslijepodnevnim satima vožnja prema zračnoj luci u Madridu i let prema Veneciji. Nakon slijetanja uz doplatu moguć prijevoz u Zagreb (na upit uz doplatu).

*  Na polasku 17.8. program će biti izveden u obrnutom redoslijedu, polazak iz Venecije prema Madridu, a povratak posebnim zrakoplovom iz Barcelone za Ljubljanu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (za minimum 45 putnika): 6.590 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
Doplata za manji broj putnika (35 putnika): 380 kn

Minimum prjavljenih putnika: 45

Popust:
-  za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT