ANDALUZIJA - 5 dana zrakoplovom

ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE

Program putovanja

Putovanje Andaluzija 5 dana avionom 29.09.-03.10.2017.
SEVILLA - JEREZ DE LA FRONTERA - GIBRALTAR - COSTA DEL SOL - MIJAS - MÁLAGA - GRANADA - CÓRDOBA

1. dan: ZAGREB – LJUBLJANA – SEVILLA
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer autobusom do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u jutarnjim satima za Sevillu. Po dolasku u Sevillu (predviđeno vrijeme slijetanja u 9 ujutro) i nakon preuzimanja prtljage ukrcaj u autobus i odlazak u razgled grada: Plaza España - Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči) - katedrala (najveća gotička crkva na svijetu s poznatim zvonikom Giralda, uključena ulaznica) - Torre del Oro - kraljevski Alcázar. Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na večernju plovidbu po rijeci Guadalquivir (doplata na licu mjesta pratitelju, cca. 20 €). Noćenje.

2. dan: SEVILLA – JEREZ DE LA FRONTERA – GIBRALTAR – COSTA DEL SOL
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Jerezu de la Fronteri i po dolasku tamo razgled jednog od brojnih vinskih podruma u mjestu. Doznat ćete kako se proizvodni andaluzijsko vino sherry i brandy. Taj je gradić izvor andaluzijske kulture, slavno po flamencu, konjima i sherryju. Ime sherry engleski je prijevod imena jerez koje je vino preuzelo po mjestu. Nastavak putovanja do državice Gibraltar. Vidjet ćemo luku Gibraltara, unutarnji grad u zidinama, Točku Europe i Spilju sv. Mihovila. Na “Stijeni” na kojoj se nalazi Gibraltar na koju ćemo se uspeti smještena je i zanimljiva kolonija majmuna, otprilike 230 macaquesa, vrste majmuna koji se smatraju jedinima koji žive u divljini na području Europe. Postoji legenda koja kaže da ako nestane majmuna sa gibraltarske stijene, nestat će i Britanaca iz Gibraltara. Po silasku slobodno vrijeme za ručak i kupovinu na glavnoj ulici s tax-free cijenama. Vožnja u hotel na Costi del Sol, smještaj i noćenje.

3. dan: COSTA DEL SOL – MIJAS – MÁLAGA – GRANADA
Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet jednom od poznatih andaluških „bijelih sela“, Mijasu. Mijas se uzdiže 430 m nad morem i jedno je od najljepših sela Andaluzije, tipičnih bijelih fasada, s mnogo radionica keramike, raznih drugih obrta, arenom za bikove i prekrasnim panoramama na more... Odlazak u Málagu. Grad Pabla Picassa, ali i Antonija Banderasa, grad je poznat po vinu, sportu i suncu. Nekoć su je nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, ali stvari su se izmijenile: danas je Málaga grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Po dolasku u Málagu vožnja gradom do tvrđave Gibralfaro (ulaznica uključena) koja se uzdiže iznad grada; zatim se spuštamo kraj Picassove rodne kuće do katedrale i novog dijele grada. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima vožnja do slikovite Granade i smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na flamenco show (doplata na licu mjesta pratitelju, cca. 30 €). Noćenje.

4. dan: GRANADA – CÓRDOBA
Doručak. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španjolske – pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirenejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih kraljeva. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre - najromantičniji od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Poslije razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. U popodnevnim satima vožnja do Córdobe kroz područje najvećih maslinika Španjolske. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: CÓRDOBA – SEVILLA – LJUBLJANA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Razgled bisera arapske arhitekture iz vremena kalifata, jedne od najvećih džamija na svijetu, glasovite Mezquite. Šetnja vijugavim uličicama Barrio de la Judería. Nakon razgleda vožnja uz dolinu rijeke Guadalquivir natragu u prijestolnicu Andaluzije – Sevillu. Popodne prijevoz u zračnu luku u Sevilli. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Ljubljanu u poslijepodnevnim satima. Po slijetanju transfer do Zagreba.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.690 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Minimalan broj putnika: 40

Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 13 %

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Napomene
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Pratitelj na hrvatskom jeziku za najmanje 40 putnika. U slučaju manjeg broja putnika pratitelj će biti na slovenskom jeziku.

Uključene ulaznice u kompleks Alhambre u Granadi, Mezquitu u Cordobi, kraljevski Alcazar i katedralu u Sevilli, izlet na Gibraltar, degustaciju sherryja u Jerezu i utvrdu Gibralfaro u Malagi!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT