ATENA I SANTORINI - 7 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Atena i Santorini 7 dana avionom 27.10.-02.11.2018.

1. dan: ZAGREB - ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah!

3. dan: ATENA – SANTORINI
Rani transfer u luku Pireja (breakfast box uračunat umjesto doručka). Polazak katamarana iz Pireja u 7 sati, dolazak na otok nešto prije podneva. Transfer do Kamarija i slobodno poslijepodne za odmor i uživanje na najromantičnijem od svih otoka. Otok koji nazivaju istinskim čudom, burne vulkanske prošlosti, Santorini je jedan od najpopularnijih grčkih otoka uopće i na glasu kao otok za ljubav i ljubavnike zbog brojnih romantičnih slika i pejzaža koje pruža. Noćenje.

4. dan: SANTORINI: izlet FIRA i OIA
Doručak. Poslije doručka i slobodnog jutra, u podne krećemo prema Firi. Glavni grad Santorinija, Fira (ili Thira), nastala na 300 m visokoj strmoj stijeni iznad zaljeva, gradić je bijelih kućica s plavim vratima i prozorima i uskih uličica s kavanama, restoranima i trgovinama, te pruža bezbroj fotografskih motiva i divnih pogleda od kojih je najpoznatija panorama na poznatu kalderu. Potom ćemo otići do najvišeg vrha otoka na planini Profitias Ilias. Posjetit ćemo Megalochori selo, jedno od najljepših sela na otoku i poznatu Crvenu plažu. Osim Crvene plaže, vidjet ćemo i plažu Perivolos, glasovitu crnu plažu, najdužu i najpoznatiju na otoku. U nastavku dana posjet jednoj od brojnih vinarija na otoku i degustirati otočko vino. Poslije degustacije odlazimo u mjesto Oia, gradić koji nadahnjuje svojih izgledom, u cijelom svijetu poznat po svojim zalascima sunca u svim bojama. Povratak u ranim večernjim satima. Noćenje.

5. dan: SANTORINI - ATENA
Doručak. Slobodno jutro za posljednju šetnju na otoku. Odlazak prema luci u kasne jutarnje sate i ukrcaj na katamaran. Plovidba u trajanju od otprilike 5 dati, dolazak u luku Pireja očekivan oko 17:30 sati. Organizirani transfer prema hotelu i slobodna večer u Ateni. Noćenje.

6. dan: ATENA - FAKULTATIVNI IZLET NA PELOPONEZ: KORINTSKI KANAL, EPIDAUR, NAFPLION I MIKENA
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu (doplata za izlet prilikom prijave aranžmana). Preko Korintskog kanala (stanka za fotografiranje) vozimo se kroz maslinike i vinograde do starogrčke Mikene okružene ciklopskim zidinama i do Epidaura, poznatog po izvanredno akustičnom antičkom kazalištu. Epidaur je imao svetište posvećeno Apolonovom sinu Asklepiju, bogu liječništva, u čije su svetište stizali bolesnici po izlječenje. Razgled Mikene, osnivačem koje se smatra grčki junak Perzej, i Epidaura s lokalnim vodičem (ulaznice uključene). Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

7. dan: ATENA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. U kasnim jutarnjim satima polazak iz hotela prema aerodromu. Put nas vodi prema glasovitom rtu Sounionu gdje ćemo posjetiti poznati Posejdonov hram (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poznat po svojoj veličanstvenoj lokaciji, Cap Sounion nezaobilazna je točka pri posjetu Atene. Transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati..

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
First minute* 5.790 kn  / Redovna cijena 5.990 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
*First minute vrijedi do popunjenosti kapaciteta i isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije

Najmanji broj putnika: 20

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske viza za Grčku nije potrebna ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Napomene
Fakultativni izlet Argolida doplaćuje se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju izleta 20 je prijavljenih putnika. Izleti uključuje najam autobusa prema programu i uz našeg voditelja putovanja obveznu asistenciju grčkog lokalnog vodiča, te ulaznice na arheološka nalazišta Mikene i Epidaura. Na Cap Sounionu ulaznica se doplaćuje.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Video

POŠALJI UPIT