ATENA - ULICE PUNE ŽIVOTA - 5 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:3.980kn

Program putovanja

Putovanje Atena 5 dana avionom 19.09.-23.09. i 01.11.-05.11.2019. GARANTIRANI POLASCI

1. dan: ZAGREB - ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:05 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu (redovi letenja u napomeni). Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča i voditelja putovanja: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Ili posjetite novi Muzej Akropole, fantastičan muzej otvoren 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Noćenje.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET - OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. IZLET NA OTOKE: Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni s odlaskom na atraktivan izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferom od/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

4. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET ARGOLIDA - MIKENA I EPIDAUR
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). IZLET ARGOLIDA, MIKENA I EPIDAUR: Cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba. U turu Argolida uključen je i ručak. Navečer zajednički odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka - moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ATENA – CAP SOUNIO – ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje i kupovinu. U kasnim satima transfer do zračne luke preko atenske rivijere i rta Sounio, najudaljenijeg rta poluotoka. U njegovom se podnožju nalazi hram (doplata za ulaznicu na licu mjesta) posvećen bogu mora Posejdonu iz 444. g.pr.Krista s kojeg se pruža prekrasan pogled na Saronski zaljev... Let na liniji JU 513 s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 19.9.: FIRST MINUTE 4.080 kn (do popunjenosti kapaciteta) / Redovna cijena 4.280 kn 
Polazak 1.11.: FIRST MINUTE 3.980 kn (do popunjenosti kapaciteta) / Redovna cijena 4.180 kn
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

Najmanji broj putnika: 20

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske viza za Grčku nije potrebna ali je potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

REDOVI LETENJA:
JU231 19SEP ZAG BEG 1005 1110
JU512 19SEP BEGATH 1220 1450
JU513 23SEP ATHBEG 1635 1715
JU234 23SEP BEGZAG 1830 1940

JU231 01NOV ZAGBEG 1000 1105
JU512 01NOV BEGATH 1315 1545
JU513 05NOV ATHBEG 1535 1615
JU234 05NOV BEGZAG 1820 1935 

Napomene
Fakultativni izleti doplaćuju se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju svakog izleta je 20 prijavljenih putnika.
Izlet Argolida uključuje najam autobusa prema programu i uz našeg voditelja putovanja obveznu asistenciju grčkih lokalnih vodiča. Uključen je ručak za putnike i ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje Mikena i Epidaur.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Cijene putovanja

Datum polaska:
19.09.2019
Datum povratka:
23.09.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
3.980 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 19.09.
Datum polaska:
01.11.2019
Datum povratka:
05.11.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.080 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 01.11.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • zrakoplovne pristojbe
 • četiri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom
 • voditelja putovanja
 • transfer od/do zračne luke u Ateni (u povratku transfer preko rivijere sa stajanjem na Cap Sounio)
 • poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.190 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte za javni prijevoz u Ateni
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • troškove osobnih narudžbi. 
 • putno osiguranje 


CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 640 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)
CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA S UKLJUČENIM RUČKOM: 690 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u veljači 2019. g., podložne promjeni):
Akropola 20 €
Muzej Akropole 5 €
Nac. arheološki muzej 7 €
ulaznica u Posejdonov hram 8 €

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT