ATENA - ULICE PUNE ŽIVOTA - 5 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:3.880kn

Program putovanja

Putovanje Atena 5 dana avionom 08.03.-12.03.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB - ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča i voditelja putovanja: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah!

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLETI - OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA / IZLET ARGOLIDA: MIKENA I EPIDAUR
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti.

IZLET NA OTOKE: Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni s odlaskom na prekrasni izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferimaod/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

IZLET ARGOLIDA, MIKENA I EPIDAUR: Cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba. U turu Argolida uključen je i ručak. Povratak u hotel.

4. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET NA CAP SOUNION
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo izlet preko rivijere do rta Sounio, najudaljenijeg rta poluotoka. U njegovom se podnožju nalazi hram posvećen bogu mora Posejdonu iz 444.g.pr.Krista s kojeg se pruža prekrasan pogled na Saronski zaljev. Navečer zajednički odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka - moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ATENA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro za kupovinu ili dodatni posjet nekom od brojnih atenskih muzeja: svakako preporučujemo posjet novom Muzeju Akropole, fantastičnom muzeju otvorenom 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Ili možete posjetiti muzej Benaki u kojem je vidljiv presjek spektakularne grčke kulture, monografski Muzej cikladske umjetnosti, Bizantski muzej, itd.). U ranim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.880 kn
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

Minimalni broj putnika: 20

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 

NAPOMENE:
Fakultativni izleti doplaćuju se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju svakog izleta je 20 prijavljenih putnika. Izleti Argolida i Cap Sounion uključuju najam autobusa prema programu i uz našeg pratitelja obveznu asistenciju grčkih lokalnih vodiča. Na cjelodnevnom izletu Argolida uključen je ručak za putnike. Ulaznice za arheološke lokalitete su uključene u cijenu izleta.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Cijene putovanja

Datum polaska:
08.03.2019
Datum povratka:
12.03.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
3.880 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
PRISTOJBE UKLJUČENE

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 08.03.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • zrakoplovne pristojbe
 • četiri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom
 • voditelja putovanja
 • transfer od/do zračne luke u Ateni
 • poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte za javni prijevoz u Ateni
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje

 

CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 640 kn
(minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)
CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA S UKLJUČENIM RUČKOM: 590 kn
(minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)
POLUDNEVNI IZLET CAP SOUNION: 290 kn
(minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u studenom 2018. g., podložne promjeni): Akropola 20 €
Muzej Akropole 5 €
Nac. arheološki muzej 7 €
ulaznica u Posejdonov hram 8 €
ulaznice u Epidaur i Mikenu 24 € ukupno

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT