Cipar- Dodatni izleti

Dodatni izleti za potpuni odmor - Sjeverni Cipar

 

NIKOZIJA – JEDINA PODIJELJENA PRIJESTOLNICA NA SVIJETU
Izlet u grad koji prikazuje dvije različite kulture - dva moćna carstva. U gradu jedinstvene ljepote i značaja, razgledati ćemo crkve/džamije, živahne tržnice, kavane i taverne sa slasnom, lokalnom hranom. Slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska do granice, zelene linije koja grad razdvaja na grčki i turski dio. U cijenu su uključene ulaznice za muzej.

POLUOTOK KARPAS
Posjetite najljepše područje sjevernog dijela Cipra! Odlazak do ribarskog naselja Bogat gdje ćete imati priliku čuti priču u Sv. Filonu. Nakon kraće stanke i ručka u taverni, slijedi vožnja do sela Dipkarpaz, jednog od rijetkih mjesta u kojem zajedno, u slozi žive turski i grčki stanovnici. Posjet samostanu Apostola Andrije, a zatim kupanje na jednoj od prekrasnih plaža. U cijenu izleta su uključene ulaznice za muzej i ručak.

FAMAGUSTA
Famagusta je povijesno važan grad kojeg okružuju venecijanske zidine. Razgled Othellovog stupa iz 12 st. i nekoć katedrale, a danas džamije Sv. Nikolaja. Saznati ćete zašto Famagustu nazivaju gradom duhova i razgledati obližnji arheološki park Salamis. U cijenu izleta su uključene ulaznice za muzej i ručak.

CIPARSKA NOĆ
Odlazak na Ciparsku noć u selo Bellapais. Uživanje u tradicionalnim jelima/mezama uz zvukove tradicionalne glazbe i nastup trbušnih plesačica.

MINI KRSTARENJE
Prepustite se plovidbi do zapadnog dijela Cipra, od plaže Escape do istočnog dijela obale, Acapulca. Usputno stajanje radi osvježenja i ručka. Dan ćemo
provesti opušteno i u dobrom društvu. U cijenu je uključen ručak.