Engleska

Big Ben - London

Big Ben - London

Big Ben je nadimak za glavno zvono, formalno poznatije kao Great Bell, smješteno unutar tornja.

Pravo ime tornja je ‘Clock Tower ‘. Big Ben je najveći četverostrani sat koji zvoni i drugi najviši satni toranj na svijetu.  Visine je 96 m, a tornjevi su na visini od 55 m. Prvih 61 metar Big Bena napravljen je od kamena, a ostatak tornja izrađen je od lijevanog željeza.

Zvono ‘Big Ben’ teži 14,5 tona. Zvono nije prestalo raditi čak niti za vrijeme 2. svjetskog rata. Clock Tower je fokus proslave Nove godine u Velikoj Britaniji, sa radio i TV postajama koje prenose kako sat otkucava u prvim minutama Nove godine

Neka vam putovanje u  London ostaje u sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »