Grčka

Kreta - dodatni razgledi i izleti

Kreta - dodatni razgledi i izleti

Kreta - dodatni razgledi i izleti ( vođenje na slovenskom / hrvatskom jeziku )

AGIOS NIKOLAOS - OTOK SPINALOGA
(polazak iz Herakliona, Rethymnona) Očekuje nas uzbudljiv dan! Uživati ćemo u kraćoj plovidbi do jednog od najpoznatijih ljetovališta na Kreti, Agios Nikolaosa, okruženog brežuljcima i morem na zapadnom dijelu zaljeva Mirabello, a zatim otploviti prema značajnom otoku Spinalonga koji je nekoć služio kolonijama gubavaca na kojem ćemo razgledati venecijansku tvđavu.

GRČKA FOLKLORNA VEČER
Domaćini ne izražavaju svoje osjećaje samo riječima, već i glazbom s orijentalnim elementima, konkretnim plesnim koracima, šarolikim nošnjama plesačica i akrobatskom umjetnošću - u kojoj se možete okušati i vi sami. Prepustiti ćemo se temperamentnoj večeri uz zvuke tradicionalne glazbe, uživati u ukusnoj grčkoj hrani i dobroj kapljici domaćeg vina.

PLANINA LASSITHI i PALAČA KNOSSOS
(polazak iz Herakliona)
Odvesti ćemo se na planinu Lassithi do najznačajnijeg poljoprivrednog područja s brojnim vjetrenjačama koje navodnjavaju polja. Iznad sela Psychro se nalazi put koji vodi do Zeusove špilje. Spustiti ćemo se pokraj slikovitog sela Mochos do palače Knossos, kolijevke zapadne civilizacije koja je bila dom kralja Minosa. Poslušajte priče o minojskoj civilizaciji, kao i uzbudljive legende o Minotauru i labirintu.

RETHYMNO-ARKADI-CHANIA
(polazak iz Herakliona)
Izlet ćemo započeti u jutarnjim satima, vožnjom prema Rethymnonu, a zatim ćemo nastaviti prema mjestu Arkadi sa samostanom koji predstavlja simbol slobode. Slijedi povratak preko plodnog područja u okolici Chanie i dolazak u ovaj prekrasni grad u kojem ćemo uživati u šetnji ulicama starog dijela grada koja će nam se činiti kao povratak u prošlost. Nakon Chanie ćemo razgledati Rethymnon i doživjeti spoj renesansne i orijentalne arhitekture.

DOLINA SAMARIA
(polazak iz Herakliona, Matala/Agia Galini, Chania, Rethymnon) Dan ćemo provesti u 18 km dugoj dolini koja svojom prirodom oduševljava svakog posjetitelja, a nalazi se na planini Omalos. Očekuje nas pješačenje do sela Samaria dolinom čiji je najuži dio širok svega 4 m, a stijene se uzdižu više od 350 metara. Nakon pješačenja u trajanju od 4-6 sati, po dolasku u ribarsko naselje Agia Roumeli slijedi odmor u jednoj od taverni ili osvježenje u plavom moru. Poslijepodne slijedi ukrcaj na brod prema Chora Sfakionu i povratak autobusom.
Preporuka: dobra kondicija, voda, planinarske cipele, vjetrovka, zaštita od sunca (kapa, krema, naočale), kupaće kostime i po potrebi hrana.

SANTORINI - jednodnevno krstarenje do vulkanskog otoka
(polazak iz Herakliona, Chanie, Rethymnona) Posjetite susjedni otok Santorini koji očarava svakog posjetitelja! Očekuje vas crni pijesak, bijele kućice s plavim kupolama, modro more i zelena lava. Saznati ćete sve o nastanku ovog vulkanskog otoka i fotoaparatom zabilježiti znamenitosti jedne od najljepših svjetskih destinacija.

UPOZNAJTE POKRAJINU I LJUDE
(polazak iz Matale/Agia Galini, Rethymnona) Posjetiti ćemo selo Kerasia i uživati u kraćoj šetnji prirodom, a nakon toga posjetiti jednu od tradicionalnih farmi životinja. Po želji organizirajte piknik u malom selu Ano Assites i razgledajte planinsko selo Zaros.

UPOZNAJTE SELA NA KRETI
(polazak iz Chanie, Rethymnona)
Vožnja u samo središte pokrajine Apokoronas gdje ćete doživjeti autohtona slikovita sela. U selu Gavalochori ćemo razgledati muzej tradicionalnih ručnih radova od čipke i kamena, a zatim posjetiti selo Vamos u kojem ćete imati osjećaj kao da je vrijeme stalo. Slijedi obilazak sela Kefalas, razgled crkve i upoznavanje sa izradom svile na tradicionalni način. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od taverni uz slatkovodno jezero. U povratku ćemo se još zaustaviti u selu Pemonia gdje ćemo saznati nešto više o ručnoj izradi stolova i pletenih košara.

KRSTARENJE BRODOM – SOUDA
(polazak iz Chanie, Rethymnona)
Doživite jedinstveno krstarenje oko jedne od najvećih svjetskih luka! Nakon ukrcaja, slijedi plovidba prema Istoku i usputno zaustavljanje u selu Almirida radi kupanja u kristalnom moru. Obalu krase brojne špilje pa ćemo tako razgledati špilju na rtu Drapano, a zatim se prepustiti morskim radostima na plaži Marathi. U povratku ćemo otploviti prema otoku Souda na kojem se nalaze ostaci venecijanskog grada u kojem su snimljene neke od filmskih scena James Bonda.

GRAMVOUSA i PRIČE O PIRATIMA
(polazak iz Chanie, Rethymnona)
Ovo krstarenje će nezaboravnim učiniti gusarski otok, venecijanska utvrda Gramvousa, kristalno more i bijeli koralji Balos Lagune! Iz luke Kissamos ćemo otploviti prema zaljevu Balos gdje će biti vremena za kupanje i uživanje u suncu. Nastavak plovidbe do luke na otoku Gramvoussa koji je nekoć bio gusarski otok, dok je njegova venecijanska utvrda služila za otpor od turske vladavine. Vrijeme će stati, a uzbudljive gusarske priče će ubrzati puls vašeg srca.

ELAFONISSI (polazak iz Chanie, Rethymnona)
Posjetite jednu od najljepših plaža na otoku i upoznajte jug Krete! Krenuti ćemo iz Chanie i uživati u vožnji prema jugu, uz poglede na maslinike i tradicionalna sela. Slijedi usputno zaustavljanje u Agia Sofia radi razgleda značajne crkvice, a nakon toga i samostana Chrissoskalitissa. Na prekrasnu plažu Elafonissi ćemo stići u vrijeme ručka, a biti će dovoljno vremena za istraživanje okolice i kupanje u kristalnom moru.

DOLINA IMBROS (polazak iz Rethymnona)
Uživajte u šetnji dolinom Imbros koja je nakon Samarie, druga po veličini dolina otoka, koja započinje u selu Imbros, a završava u Komitadesu. Uživati ćete u impresivnoj prirodi.

Neka vam putovanje na Kretu ostane u lijepom sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »