Indonezija

Raja Ampat - Indonezija

Raja Ampat - Indonezija

Raja Ampat otočje u Zapadnoj Papui je lokacija sa najraznolikijom bioraznolikošću na planeti, mjesto gdje se susreću dva najbogatija ekosistema.

Raja Ampat arhipelag je prirodni fenomen sa ogromnom bioraznolikosti,mjesto gdje se susreću dva najbogatija ekosistema, kišne šume i tropski koraljni grebeni
na više od 1500 otočića koji okružuju četiri glavna otoka.
Misool, Salawati, Batanta i Waigeo,četiri kralja, Raja Ampat.
U koraljnim grebenima Raja Ampat arhipelaga živi preko 600 vrsti koralja, čak 80% od svih poznatih vrsti.
Nalazi se u epicentru koraljnog triangla gdje živi deset puta više koraljnih vrsti nego u cijelom karipskom moru.
Također, tu živi više od 1669 vrsti tropskih koraljnih riba, 700 vrsti mekušaca, 57 vrsti Mantis kozica,27 vrsti morskih sisavaca, 6 od 7 vrsti ugroženih morskih korrnjača, 27 vrsti riba koje žive samo ovdje.
Na mjesečnoj bazi tu se otkrivaju nove životinjske i biljne vrste.
Lociran je na mjestu sudaranja Indijskog oceana i Pacifika te ga znanstvenici znaju opisivati kao "Tvornicu vrsti".Morski biolog Dr. G.Allen je 2012. godine na lokalnom zaronu Cape Kri,
ponovo oborio svjetski rekord, po drugi puta u 10 godina, u prepoznavanju čak 374 različitih vrsta riba u samo jednom zaronu, što dotičnu lokaciju čini najbogatijom ronilačkom lokacijom poznatoj znanosti. Znanstvenici su utvrdili da su koraljni grebeni Raja Ampat arhipelaga razvili otpornost na klimatske promjenene da bez problema žive u vodama sa temperaturnom razlikom od čak 17c.što ove koralje čini otpornim na pojavu stresnog i destruktivnog stanja izbijeljivanja koralja (coral bleaching).

Posjetite Indoneziju i doživite pravi raj na zemlji.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »