Italija

Katedrala Santa Maria del Fiore - Firenza

Katedrala Santa Maria del Fiore - Firenza

Firentinska katedrala ili Cattedrale di Santa Maria del Fiore ili Duomo je stolna bazilika Firentinske nadbiskupije

Firentinska katedrala, Duomo, punog imena Santa Maria del Fiore je jedna od najpoznatijih talijanskih građevina i simbola Firence. Nalazi se u samom središtu Firence koji je zaštićen kao svjetska baština. Crkva je treća po dužini crkva na svijetu i sve do danas najviša građevina u gradu. Duga je 148 metara.

Izgradnja je počela 1296. ali je zbog kompleksnosti plana kupole, završena tek 173 godina kasnije – 1436. i to zahvaljujući Filipu Bruneleskiju koji je za ovaj poduhvat izumio posebnu mašinu. Zbog dugog trajanja izgradnje katedrala je poprimila i gotičke i renesansne oblike.
Poznata je po  pročelju od bijelog mramora, sa zelenim i rozim rubovima.
Firentinska katedrala mjesto je koje su obilježili i povijesni događaji poput ubojstva Giuliana de Medicija 1478. godine, održavanja posljednjeg koncila o ujedinjenju Istočne i Zapadne crkve 1436. godine...

Neka vam putovanje u Toskanu ostane u lijepom sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »