Italija

Uffizi - Firenza

Uffizi - Firenza

Uffizi, smješten u Palazzo degli Uffizi, jedan je od najstarijih i najpoznatijih muzeja na svijetu.

Na južnoj strani trga Piazza della Signoria u Firenci , blizu rijeke Arno, u palači Palazzo degli Uffizi, nalazi se galerija Galleria degli Uffizi. Dizajnirao ju je i izgradioVasari u drugoj polovini 16.st. na zahtjev Cosima I iz porodice Medici. Galerija sadrži privatnu kolekciju obitelji Medici, koju je 1737.g. gradu Firenci poklonila posljednja iz loze Medici – Anna Maria Ludovica, pod uvjetom da djela iz kolekcije nikada ne napuste grad. Galerija Uffizi sadrži najveću, najbogatiju i najvrijedniju kolekciju firentinske i talijanske umjetnosti na svijetu.

Danas se nerijetko satima čeka u redovima kako bi se uživalo u nekim od najpoznatijih djela majstora poput Botticellija, Giotta, Leonarda, Michelangela, Rafaela ili Tiziana, a svakako najpoznatije djelo je Botticellijevo 'Rođenje Venere'.

Neka vam putovanje u Toskanu ostane u lijepom sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »