Italija

Koloseum - Rim

Koloseum - Rim

Koloseum je 2007. godine uvršten među sedam novih svetskih čuda.

Koloseum je 2007. godine uvršten među sedam novih svetskih čuda.

Koloseum u Rimu je najveći amfiteatar ikada izgrađen i simbol starorimskog duha.

Izgradnju je započeo car Vespasian 72. godine, gradnju je dovršio njegov sin Titus osam godina poslije.
Svečanost otvaranja Koloseuma trajala je sto dana.
Izvornog imena ‘Flavijev amfiteatar’,a kasnije je prozvan je Koloseum jer se ispred njega nekad nalazila kolosalna, 40 m visoka, brončana skulptura cara Nerona.
U Koloseumu su se održavale gladijatorske borbe, borbe sa lavovima i divljim životinjama, ali i simulacije pomorskih bitki, koje je moglo pratiti 50 000 gledatelja.
Postojalo je 80 ulaza, od kojih je 76 bilo namijenjeno puku,a ostali za potrebe cara i svite.Svaki od posjetitelja na svojoj ulaznici imao je točno napisan ulaz na koji mora ući, zatim područje i na kraju točno svoje sjedalo. Ulazi i prolazi su bili tako pomno projektirani da se Koloseum, u slučaju bilo kakve nepogode, mogao isprazniti u desetak minuta.
2007. godine uvršten je među sedam novih svjetskih čuda.
“Dok Koloseum stoji, stajat će i Rim , kad Koloseum padne, past će i Rim, kad padne Rim, past će i svijet” – stari rimski epigram.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »