Italija

Vatikan - Rim

Vatikan - Rim

Vatikan je omeđen zidinama i okružen gradom Rimom.

Vatikan je najmanja država na svijetu površine 0,44 km2 sa oko 800 stanovnika od čega ih samo polovica ima vatikansko državljanstvo.
Službeni jezik je latinski.
Vatikan je omeđen zidinama i okružen gradom Rimom.

U Vatikanu postoji ukupno šest ulaza, ali građani i turisti mogu koristiti samo tri ulaza.
Papa je poglavar Vatikana  a ujedno je biskup rimske biskupije i vrhovni poglavar Katoličke crkve. Papa je apsolutistički monarh, tj. ima legitimnu, izvršnu i sudsku vlast i jedini je apsolutistički monarh u Europi.

Vatikan ima najmanju i najstariju vojsku na svijetu – Švicarsku gardu. Ona prije svega osigurava Apostolsku palaču, prilaze Vatikanu i odgovorna je za osobnu sigurnost Pape, te prisustvuje audijencijama i posjetama. Zvanični jezik garde je njemački.

Neka vam putovanje u Rim ostane u lijepom sjećanju.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »