Italija

Etna - Sicilija

Etna - Sicilija

Etna je naviši vulkan u Europi, visok je 3.330 m. Nalazi se u Italiji na istočnoj obali Sicilije, blizu Messine i Catanije.

Etna je naviši vulkan u Europi, visok je 3.330 m. Nalazi se  u Italiji na istočnoj obali Sicilije, blizu Messine i Catanije. Vulkansku aktivnost u regiji potiče postojano sudaranje afričkih i euroazijskih tektonskih ploča.
Jedan je od najkatastrofalnijih vulkana u Europi. Po svijim snažnim i katastrofalnim erupcijama poznat je od davnina. Pored glavnog kratera, Etna ima još oko 1.000 bočnih, manje aktivnih kratera. Od erupcija Etne u više navrata stradala su naselja na Siciliji, a osobito gradovi Messina i Catania. Etna je i dan danas aktivan vulkan. Ne smatra se pretjerano opasnim vulkanom.
Gradovi i sela u njenom prigorju danas su zaštićeni kanalima i betonskim branama koje lavu usmjeravaju dalje od stanovništva.
Tisuće ljudi žive u njegovoj okolici. Razlog je plodno vulkansko tlo koje je pogodno za uzgoj vinograda i voćnjaka.
Erupcije su prizori koji nude očaravajuć pogled na osvijetljeno nebo, i tom prilikom izbacuju visoke stupove pepela.

Ukoliko se nalazite na Siciliji, svakako ne propustite razgledati Etnu.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »