Italija

Karneval - Venecija

Karneval - Venecija

Tradicija karnevala tipična je za mnoge zemlje u svijetu, ali onaj u Veneciji spada u jedan od najstarijih i poprilično nestvarnih zahvaljujući slikovitom krajoliku u kojem se odvija s bogatim programom.

Tradicija karnevala tipična je za mnoge zemlje u svijetu, ali onaj u Veneciji  spada u jedan od najstarijih i poprilično nestvarnih zahvaljujući slikovitom krajoliku u kojem se odvija s bogatim programom dogažanja uključujući kazališne predstave, modne revije, mnogobrojne povorke i prekrasan raskoš tipičnih venecijanskih nošnji.

Bogati i siromašni, slavni i anonimni, brodari i ribari, kršćani i Židovi, muškarci i žene, svi koji su bili pod krinkom mogli su se pretvarati da su netko drugi te možda dobiti priliku popeti se stepenicama Duždeve palače pozdraviti samog Dužda.

Karneval nije smio biti prekinut te je morao biti održan pod svaku cijenu. Do toga se držalo do te mjere da smrt dužda Paola Reinera koja se dogodila oko 13. veljače 1789 godine, za vrijeme karnevala, objavljena tek 2. ožujka na završetku svih svečanosti.

Venecija i sam karneval su prepuni legendi i priča zapakiranih u šarenilo, raskoš ručno izrađenih maski isprepleteni sa nebrojenim kanalima i uličicama, stoga maske gore i budite dio povijesti koja se i dalje stvara na ovom magičnom karnevalu.

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »