Italija

Zvonik bazilike sv. Marka - Venecija

Zvonik bazilike sv. Marka - Venecija

Zvonik bazilike sv. Marka jedan je od simbola grada Venecije. Venecijanci ga zovu od milja El parón de caxa.

Zvonik bazilike sv. Marka (Campanile di San Marco) jedan je od simbola grada Venecije . Venecijanci ga zovu od milja El parón de caxa (gazda kuće). Toranj je viisok 98,6 te spada u jedan od najviših u Italiji.

Markov zvonik pruža nevjerojatni panoramski pogled na grad. Ako je vidljivost dobra, mogu se vidjeti čak i vrhovi Alpa.

U tornju se nalazi pet zvona , a u vrijeme Republike svako je imalo svoje značenje. Početak i kraj radnog dana označavalo je zvono Marangona ; malefico je označavalo pogubljenje; nona je zvono u podne; mezza terza je pozivala senatore u Duždevu palaču a trottiera je pozivala na zasjedanje Velikog vijeća.

Dolazak na vrh zvonika omogućava dizalo koje može odjednom nositi 14 osoba te se plaća 6 €.

Neka vam putovanje u Veneciju ostane u lijepom sjećanju

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »