Karneval - Venecija

Tradicija karnevala tipična je za mnoge zemlje u svijetu, ali onaj u Veneciji spada u jedan od najstarijih i poprilično nestvarnih zahvaljujući slikovitom krajoliku u kojem se odvija s bogatim programom.

 

Tradicija karnevala tipična je za mnoge zemlje u svijetu, ali onaj u Veneciji  spada u jedan od najstarijih i poprilično nestvarnih zahvaljujući slikovitom krajoliku u kojem se odvija s bogatim programom dogažanja uključujući kazališne predstave, modne revije, mnogobrojne povorke i prekrasan raskoš tipičnih venecijanskih nošnji.

Bogati i siromašni, slavni i anonimni, brodari i ribari, kršćani i Židovi, muškarci i žene, svi koji su bili pod krinkom mogli su se pretvarati da su netko drugi te možda dobiti priliku popeti se stepenicama Duždeve palače pozdraviti samog Dužda.

Karneval nije smio biti prekinut te je morao biti održan pod svaku cijenu. Do toga se držalo do te mjere da smrt dužda Paola Reinera koja se dogodila oko 13. veljače 1789 godine, za vrijeme karnevala, objavljena tek 2. ožujka na završetku svih svečanosti.

Venecija i sam karneval su prepuni legendi i priča zapakiranih u šarenilo, raskoš ručno izrađenih maski isprepleteni sa nebrojenim kanalima i uličicama, stoga maske gore i budite dio povijesti koja se i dalje stvara na ovom magičnom karnevalu.

Gdje možete doživjeti ovo: